Skip links

Algemene Informatie

Gezond op reis

Voor de reizen naar bepaalde landen zijn er gezondheidsvoorschriften. Naast de verplichte vaccinaties worden vaak preventieve maatregelen aanbevolen. Meer informatie hierover vind je hier.

Als je vragen of opmerkingen hebt over jouw gezondheidstoestand, raadpleeg dan eerst een arts voordat je boekt!

Reisadvies

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken (BUZA) classificeert de veiligheidssituatie van bijna 200 landen volgens specifieke criteria. Deze indeling is gebaseerd op uitgebreide informatie van Nederlandse en buitenlandse vertegenwoordigingsautoriteiten en wordt regelmatig bijgewerkt. Het is bedoeld om reizigers een zo groot mogelijke transparantie en een zo breed mogelijke basis voor reisbeslissingen te bieden. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt reizigers een uitgebreid scala aan diensten waarvan reizigers gebruik kunnen maken voordat ze aan hun vakantie beginnen. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft informatie over de huidige veiligheidssituatie in alle landen van de wereld op: www.nederlandwereldwijd.nl 

Altijd op de hoogte van de veiligheidssituatie in het buitenland en als je wilt, registratie bij de ambassade, klik dan hier

Download de gratis Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Met de app op je mobiele telefoon of tablet heb je betrouwbare reisinformatie bij de hand en ontvang je bericht wanneer een reisadvies verandert. Klik hier voor de Reisapp.

Reis- en Annuleringsverzekeringen

Onvoorziene gebeurtenissen kunnen zich helaas altijd voor of tijdens de reis voordoen. Een goede reisverzekering dekt eventuele medische kosten of annuleringskosten en draagt ​​zo bij aan een zorgeloze reis. Kies de beste verzekering voor jouw reis. Wij werken samen met de reisverzekeringsexperts van de Europeesche verzekeringen. Weet je niet zeker welke verzekering het beste bij jouw reis past? Uiteraard adviseren wij je graag!

DAN

DAN is de eerste en grootste organisatie die duikveiligheid promoot, met een internationaal netwerk van 180+ duikartsen die meer dan 400.000 leden over de hele wereld bijstaan.

Het behandelen van duiknoodgevallen vereist gespecialiseerde kennis en vaardigheden, zowel aan de medische als aan de verzekeringskant. Of je nu lokaal duikt of er de voorkeur aangeeft naar het buitenland te reizen, zorg ervoor dat er een goede duikverzekeringsdekking bij een betrouwbare maatschappij altijd op je checklist staat.

DAN heeft drie verschillende Sportplannen te bieden (Brons, Zilver, Goud) en de mate van dekking is afhankelijk van het plan dat je kiest.

Alle sportplannen zijn ontwikkeld om je te dekken als er zich iets onverwachts voordoet tijdens jouw recreatieve of professionele duiken – zowel perslucht- als apneuduiken – overal ter wereld.

Voordelen zijn onder andere:

  • Alarmcentrale en management van medische noodgevallen 24/7
  • Wereldwijd medische noodbehandeling, waaronder hyperbare therapie en ziekenhuisopname
  • Medisch noodevacuatie, inclusief ambulancevlucht
  • Overlijden of permanente invaliditeit
  • Medische dekking voor niet-duik ongevallen en onverwachte ziektes in het buitenland
  • Jaarlijks DAN lidmaatschap

Dit is een korte samenvatting betreffende dekking en laat enkele van de vele beschikbare voordelen zien.
Uitsluitingen en voorwaarden kunnen ook van toepassing zijn en dekking is wellicht niet in alle landen beschikbaar.

Richtlijnen voor vliegreizen en rechten van vliegtuigpassagiers

Vluchtveiligheidsinformatie

De Europese Unie werkt samen met haar lidstaten om de vliegveiligheidsnormen te verhogen. Luchtvaartmaatschappijen waarvan het veiligheidsniveau onder de gespecificeerde voorwaarden ligt, mogen niet actief zijn binnen de Europese Unie. Een actuele lijst van deze bedrijven vind je hier.

Rechten van vliegtuigpassagiers

De verordening inzake de rechten van luchtreizigers van de Europese Unie dient ter versterking van de rechten van passagiers op vluchten die vertrekken binnen de Unie of worden uitgevoerd door EU-luchtvaartmaatschappijen en met een luchthaven in de Unie als bestemming. De verordening regelt ondersteuning en compensatiediensten in het geval van toegangsweigering, vertraagde of geannuleerde vluchten. Meer informatie over jouw rechten vind je hier.

Reisdocumenten

Let op de geldige paspoort-, inreis- en visumregels van jouw reisland voordat je boekt! Nederlandse burgers kunnen hierover meer informatie vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, klik hier. Burgers van andere landen dienen rechtstreeks contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Belangrijk!

Kinderen hebben een eigen paspoort nodig.

Beste reistijd

In veel landen rijst de vraag naar de beste reistijd. Door wisselende invloeden en grote regionale verschillen is dit vaak niet eenvoudig te beantwoorden. Hier kun je jouw reisland invoeren en je krijgt dan een overzicht van de beste reistijd. Uiteraard adviseren wij je graag!

Leren duiken op vakantie: Duikcursussen op de mooiste vakantiebestemmingen

Hoe werkt een duikcursus voor beginners?

Een beginnerscursus bestaat uit verschillende modules: theorie-eenheden, oefenduiken in beschut ondiep water of een zwembad en duiken in open water. Er wordt geoefend in het omgaan met de duikuitrusting, het plannen en uitvoeren van duiken en het voorkomen en oplossen van problemen.

Hoe lang duurt een duikcursus voor beginners?

Er zijn verschillende duikverenigingen (zoals PADI, SSI, CMAS, etc.) die verschillende beginnerscursussen aanbieden. Je moet circa 4 dagen plannen voor een beginnerscursus (zoals de PADI Open Water Diver-cursus). Het is daarom ook mogelijk om tijdens een vakantie van een week een beginnerscursus te volgen. Het duikbrevet, dat wordt afgegeven na het succesvol afronden van de beginnersduikcursus, is in principe wereldwijd geldig. Het geeft je het recht om zelfstandig te duiken tot een bepaalde diepte (bijvoorbeeld tot een maximale diepte van 18 meter voor PADI-duikcursussen) en om huuruitrusting te huren.

Zijn er leeftijdsgrenzen?

Een cursus voor volwassenen kan vanaf 15 jaar worden gevolgd. Daarvoor (van 8 tot 14 jaar) worden er speciale kinderduikprogramma’s aangeboden. Er is naar boven geen leeftijdsgrens, zolang er geen medische zorgen zijn over duiken.

Wat is de beste plek om te leren duiken?

De eerste duikervaringen doe je het beste in beschutte gebieden, met weinig stroming, goed zicht en aangename omstandigheden. Om deze reden is niet elke bestemming geschikt voor duikbeginners – we adviseren je natuurlijk graag!

Heb je altijd al een duik willen nemen in de onderwaterwereld?

Met onze duikreizen combineer je een heerlijke vakantie aan de mooiste stranden met een leerzame duikcursus, waar je leert duiken van ervaren instructeurs. Ons team van Duikvakantie & Meer is jouw aanspreekpunt als het gaat om individuele aanbiedingen volgens jouw ideeën. Onze duikgebieden omvatten droombestemmingen in o.a. Indonesië, Egypte, Mozambique, de Filipijnen en de Malediven. Beleef een actieve vakantie die je zal fascineren en blijvende herinneringen zal achterlaten. Combineer de duikcursus eenvoudig met je strand- of cultuurvakantie. Wij laten je graag de verschillende mogelijkheden zien en informeren waar je op vakantie het beste kunt leren duiken.

Duikreizen

Houd er rekening mee dat je voor alle duikreizen een verklaring van jouw medische toestand moet overleggen. Deze standaard is voor jouw eigen veiligheid. Als je gezondheidsproblemen hebt of regelmatig medicijnen slikt, neem dan voor het boeken contact op met een (duik)arts en laat hem de volgende gezondheidsverklaring ondertekenen.

Alle duikreizen aangeboden door Duikvakantie & Meer voldoen aan hoge veiligheidsnormen. Er wordt gedoken binnen de grenzen van het recreatief duiken, rekening houdend met het opleidingsniveau en de plaatselijke omstandigheden. Elke duiker moet akkoord gaan met de volgende verklaring: Standaard gedrachtsregels