Skip links

Belize

Belize ligt in het zuidoosten van het schiereiland Yucatan. Belize is het enige land in Midden-Amerika dat geen directe toegang heeft tot de Stille Oceaan. Het kleine land maakt een grote indruk op duikers met zijn barrièrerif, het op een na grootste koraalrif ter wereld en met de wereldberoemde duiklocatie Great Blue Hole. Er is ook veel meer te beleven in Belize: van vriendelijke mensen, Maya ruïnes tot tropische regenwouden met fascinerende flora en fauna.

Het klimaat in Belize is tropisch met gemiddelde temperaturen van 24°C tot 27°C. De temperatuur van het water is het hele jaar door een aangename 26°C tot 30°C. Vanwege het droge seizoen worden de maanden december tot mei beschouwd als de beste reistijd maar er is ook een kort droog seizoen in augustus.

Belize was tot 1981 een Britse kolonie en bereikte pas in 1998 politieke stabiliteit. Vanwege de late toeristische opening is een groot deel van Belize nog steeds ongerept. Zeldzame jaguars leven in de regenwouden en er zijn grote koraalriffen voor de kust. De regering van Belize zet zich in voor de bescherming van de natuur en werkt samen met natuurbeschermingsgroepen. Tegenwoordig staat ongeveer 40% van het land onder natuurbescherming.

De Mayacultuur heeft een enorm stempel gedrukt op Belize. De beroemdste Maya ruïnes zijn Xunantunich en Caracol.

Naast de Maya-ruïnes is het regenwoud met zijn enorm grote biodiversiteit een van de grootste attracties van Belize. Maar natuurlijk zal ook de adembenemende kustlijn met echte Caribische bounty stranden je inspireren. Voor de kust liggen talloze atollen, ook wel cayes genoemd. Duikers kunnen in Belize duiken op het op een na grootste barrièrerif ter wereld (na het Great Barrier Reef). In het heldere water kan je walvishaaien, groupers, barracuda’s, makreel en zelfs zwaardvissen spotten.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Belmopan
  • Taal: Engels
  • Valuta: Belize dollar
  • Tijdsverschil: -7 uur
  • Reistijd: december – augustus

Onze aanbevelingen voor Belize:

Onze bestemmingen in Belize:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie

Beleef een onvergetelijke duikvakantie in Belize!

Bij Duikvakantie & meer duik je in ongelooflijke onderwaterwerelden.  Als ervaren touroperator gespecialiseerd in duikvakanties zorgen wij voor een zorgeloze maar toch spannende belevenis. Mocht je een ervaren of beginnende duiker zijn, wij organiseren de perfecte reis die op maat is gemaakt voor jou. Wij sturen je op een Caribisch duikavontuur.

Een duikvakantie in het Caribisch gebied – cocktails, rum, witte zandstranden, palmbomen en fantastische duikplekken.

Het Caribisch gebied is de ideale plaats om te duiken. Het water is het hele jaar door lekker warm en het zicht goed, daardoor biedt het Caribisch gebied elke tijd van het jaar ideale duikcondities. De veelzijdige duikgebieden zijn goed ontwikkeld en door een prima infrastructuur makkelijk bereikbaar. Wereldwijd staat het Caribisch duikgebied en de Caribische sfeer onder duikers hoog in het vaandel. Met Duikvakantie & meer reis je bijvoorbeeld naar Curaçao, Costa Rica of Mexico. Ook organiseren wij graag een onvergetelijke duikvakantie naar Belize, Bonaire of Panama. Tijdens jouw duikvakantie in het Caribisch gebied geniet je niet alleen van een goed bereikbare en buitengewone onderwaterwereld maar ook van een relaxte levensstijl en veel highlights op het land.

Duikvakantie naar Belize

Belize ligt in Midden-Amerika, tussen Mexico en Guatemala. Een duikvakantie naar Belize kenmerkt zich door de grote afwisseling en de eersteklas duikplekken. Een bijzondere duikplek is de Blue Hole, die een diameter heeft van ruim 300 meter en 125 meter diep is. Ook voor cultuurliefhebbers is een duikvakantie naar Belize interessant. Hier kan je nog tal van overblijfselen uit de Mayacultuur ontdekken. Er zijn ook tal van geweldige nationale parken in Belize die zeker de moeite waard zijn.

Een duikvakantie in het Caribisch gebied boeken – Duikvakantie & meer biedt duikgebieden aan voor ieder niveau

Wil je een veelzijdige duikvakantie naar Curaçao, Belize, Bonaire, Mexico of een andere bestemming in het Caribisch gebied maken? Boek dan gewoon bij Duikvakantie & meer. Wij staan voor je klaar!