Skip links

Bonaire

Bonaire is met 288 km2 het op een na grootste van de ABC-eilanden (bestaande uit Aruba, Bonaire en Curaçao). Het ligt ongeveer 80 km noordelijk van Venezuela. Het landschap van het Caribische eiland wordt gekenmerkt door begroeide heuvels in het noorden en het vlakke, kale zuiden, dat deels wordt gebruikt voor zoutwinning. De contrasterende mix van natuur, een indrukwekkend kleurenspel boven en onder water en een ontspannen levensstijl met een Caribisch-Nederlandse flair zullen je betoveren. Je kunt ook genieten van een uitstekende internationale keuken in de talrijke restaurants, bars en strandclubs op het eiland.

Bonaire ligt onder de orkaangordel. Het Caribische eiland is daarom het hele jaar door geschikt als reisbestemming voor vakantiegangers en duikers. Daarnaast zorgt de bijna constante noordoost passaatwind voor een aangenaam briesje. De passaatwind geeft Bonaire ook de ideale omstandigheden om te windsurfen en kitesurfen. Sportliefhebbers komen aan hun trekken met kajakken in de zee of de mangroven, mountainbiken en wandelen. Een tour om het eiland, wellness- en fitness mogelijkheden en verschillende soorten watersporten maken jouw perfecte duikvakantie op Bonaire compleet.

Duiken op Bonaire maakt indruk door de riffen met hoge biodiversiteit, kristalhelder water (met zicht tot 30m) en de vrijheid om te duiken wanneer je maar wilt. Met de juiste ervaring ben je vrij om vanaf het strand te duiken op meer dan 60 duikplekken die langs de weg zijn gemarkeerd met gele stenen. Huisrifduiken, bootduiken en begeleide duiken behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. De westkust van Bonaire is, omdat het beschut is van de wind, kalm en biedt daardoor de ideale omstandigheden voor beginners en duikers die al een tijdje niet meer gedoken hebben. Aan de ruige oostkust worden alleen begeleide bootduiken aangeboden.

De koraalriffen op Bonaire zijn al meer dan 40 jaar beschermd en maken indruk met de hoge biodiversiteit. Maanvissen, papegaaivissen, snappers, zeepaardjes, inktvissen en zeeschildpadden zorgen voor een onvergetelijke duikervaring.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Kralendijk
  • Valuta: US dollar
  • Talen: Nederlands, Papiamento
  • Tijdsverschil: -5 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Bonaire:

Onze bestemmingen op Bonaire:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie

Boek een duikvakantie naar het Caribisch gebied! Ontdek samen met Duikvakantie & meer de duikstekken van Bonaire!

Bij Duikvakantie & meer duik je in ongelooflijke onderwaterwerelden.  Als ervaren touroperator gespecialiseerd in duikvakanties zorgen wij voor een zorgeloze maar toch spannende belevenis. Mocht je een ervaren of beginnende duiker zijn, wij organiseren de perfecte reis die op maat is gemaakt voor jou. Wij sturen je op een Caribisch duikavontuur.

Een duikvakantie in het Caribisch gebied – cocktails, rum, witte zandstranden, palmbomen en fantastische duikplekken

Het Caribisch gebied is de ideale plaats om te duiken. Het water is het hele jaar door lekker warm en het zicht goed, daardoor biedt het Caribisch gebied elke tijd van het jaar ideale duikcondities. De veelzijdige duikgebieden zijn goed ontwikkeld en door een prima infrastructuur makkelijk bereikbaar. Wereldwijd staat het Caribisch duikgebied en de Caribische sfeer onder duikers hoog in het vaandel. Met Duikvakantie & meer reis je bijvoorbeeld naar Curaçao, Costa Rica of Mexico. Ook organiseren wij graag een onvergetelijke duikvakantie naar Belize, Bonaire of Panama. Tijdens jouw duikvakantie in het Caribisch gebied geniet je niet alleen van een goed bereikbare en buitengewone onderwaterwereld maar ook van een relaxte levensstijl en veel highlights op het land.

Duikvakantie op Bonaire

Bonaire maakt deel uit van de Kleine Antillen en is een van de drie zogenaamde ABC-eilanden. Een duikvakantie naar Bonaire is altijd de moeite waard voor vakantiegangers die graag duiken. Er zijn veel duikstekken waarvan de meeste gemakkelijk vanaf het strand bereikbaar zijn. Het koraalrif om het kleine eiland is een van de beste duikgebieden ter wereld. Duiken kan het hele jaar door op Bonaire. Een duikvakantie op Bonaire is ook ideaal voor andere watersporten zoals windsurfen en snorkelen en activiteiten aan land zoals wandelen en mountainbiken.

Een duikvakantie in het Caribisch gebied boeken – Duikvakantie & meer biedt duikgebieden aan voor ieder niveau

Wil je een veelzijdige duikvakantie naar Curaçao, Belize, Bonaire, Mexico of een andere bestemming in het Caribisch gebied maken? Boek dan gewoon bij Duikvakantie & meer. Wij staan voor je klaar!