Skip links

Combinatiereis Ecuador en Galapagos

Het land wat op de evenaar ligt biedt op zijn relatief kleine oppervlakte een enorme verscheidenheid aan landschappen: in Ecuador vind je tropische oerwouden in het Amazonegebied en witte bergtoppen in de Andes, terwijl de kust wordt gekenmerkt door de visrijke Grote Oceaan. De Galapagoseilanden zijn voor natuurliefhebbers en duikers een hele bijzondere ervaring die je een keer in je leven moet meemaken.

Het Werelderfgoed van de Galapagoseilanden herbergt talloze endemische (alleen hier te vinden) planten- en diersoorten. De wateren rond de Galapagoseilanden herbergen verschillende soorten walvissen en haaien, zeeleeuwen, pinguïns, roggen en natuurlijk de duikende leguanen, die uniek zijn in de wereld.

Inclusief

  • Luchthaventransfers
  • Binnenlandse vluchten
  • 12 overnachtingen
  • Maaltijden volgens programma
  • Transfers, excursies en entrees volgens programma
  • Ervaren gidsen
  • Duikpakket met 6 duiken
  • Alle duiken incl. lucht, lood en gids

Reisduur: 2 weken

Prijs: vanaf 3.995 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

De reis door Ecuador begint in de hoofdstad Quito, waar dagelijkse vluchten heenvliegen vanuit Amsterdam. Het land biedt voor zijn omvang een enorme verscheidenheid aan landschappen! Ontdek het bergachtige Andesgebied van Ecuador, dompel jezelf onder in de tropische uitlopers van de Amazone, ervaar het dagelijkse leven in kleine dorpjes en slenter over lokale markten. Wij combineren een reis naar het vasteland van Ecuador met een bezoek aan de unieke Galapagoseilanden.

Deze reisbeschrijving kan worden gezien als een suggestie die we kunnen aanpassen aan jouw wensen en ideeën!

Dag 1: Vertrek vanuit Europa en aankomst in Quito, transfer van de luchthaven en naar het hotel, overnachting in Quito

Dag 2: Ontdek de oude binnenstad van Quito, die in 1978 door UNESCO werd erkend als werelderfgoed. Stadstour door de smalle straatjes van het historische centrum van Quito, vervolgens een ritje naar Panecillo, een uitkijkpunt op 3.000 m boven zeeniveau met uitzicht op Quito, overnachting in Quito

Dag 3: In de ochtend verlaat je Quito in noordwestelijke richting en na een rit van twee uur bereik je het Mindo nevelwoud. Wolken en vegetatie creëren een fascinerende, bijna magische omgeving voor veel verschillende soorten kolibries en vlinders. Vogelliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken!

Onderweg stop je om de flora en fauna te bewonderen in het natuurpark Alambí. Met je natuurgids maak je een twee uur durende wandeling in het Bellavista natuurreservaat naar de Bellavista Cloud Lodge. De lodge biedt natuurliefhebbers inzicht in de mysteries van het nevelwoud met observatie van endemische vogels, orchideeën en andere plantensoorten. In het restaurant van de lodge kun je genieten van een welverdiende lunch en de mystieke sfeer. In de middag kan je de vlinderboerderij in Mindo bezoeken of je kunt de Tarabita kabelbaan nemen over een 530 meter lange kloof naar het waterval-natuurreservaat. Hier kan je tijdens een korte wandeling genieten van vele kleine watervallen en de tropische natuur.

In de avond ga je terug naar Quito. Overnachting in Quito.

Dag 4: Vroeg in de ochtend reis je ongeveer 80 kilometer zuidwaarts naar Cotopaxi National Park. Afhankelijk van het weer en de dag van de week bezoek je eerst een van de grote inheemse markten van de regio (Pujilí, Saliciquí, Ambato of Latacunga) en rijd je vervolgens naar het Cotopaxi National Park – of andersom.

Cotopaxi, die in augustus 2015 ontwaakte, is een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Een prachtige wandeling leidt naar een uitkijkpunt met uitzicht op de as spuwende vulkaan. Bij goed zicht is dit een fantastische ervaring.

Tijdens de lunch rijd je naar Hacienda La Ciénega, die Alexander von Humboldt al inspireerde. Tot op de dag van vandaag herbergt de hacienda de geheimen van historische gebeurtenissen en biedt geïnteresseerde reizigers een lunch en een verzameling prachtige verhalen. De tuinen van de Hacienda zijn een attractie op zichzelf en altijd de moeite waard om te ontdekken. Als alternatief kun je een bezoek brengen aan de Hacienda San Agustín de Call, gebouwd op Inca-muren. Als je wilt, kun je vlak naast de haciënda een zeer mooie rozenplantage bezoeken, een van de geliefde exportproducten van Ecuador.

In de vroege avond beleef je de zonsondergang over het prachtige landschap en keer je terug naar Quito. Overnachting in Quito.

Dag 5: Vanuit het hotel in Quito word je naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar het kleine eilandje Baltra op de Galapagoseilanden. Eenmaal aangekomen word je naar het hotel op het naburige eiland Santa Cruz gebracht. Overnachting in Puerto Ayora op Santa Cruz.

Dag 6: Vanuit de havenstad Puerto Ayora gaan we naar de hooglanden van het eiland. Tijdens de reis verandert de vegetatie merkbaar – het klimaat wordt natter en warmer. De grond op hogere hoogten is rijk aan mineralen. Koffie- en fruitplantages liggen langs de straten. Hier kun je de beroemde Galapagos-reuzenschildpadden in het wild observeren.

Op het eerste gezicht lijkt de scalesia-zone tussen de 250 en 600 meter niet veel anders dan de Ecuadoraanse jungle, maar door de vele endemische boomsoorten zie je al snel dat dit niet zo is. De dubbele kraters “Los Gemelos” bevinden zich ook in deze zone. Het zijn echter geen kraters in de letterlijke zin, maar ingestorte lavatunnels, de bodem bevindt zich op een diepte van 70 meter en hier is weelderige vegetatie te vinden. Overnachting in Puerto Ayora op Santa Cruz.

Dag 7: Seymour & Seymour Channel duiktrip

Vandaag staan ​​er twee duiken op het programma: Seymour Norte ligt ten noorden van het eiland Baltra, dat ook wel Seymour Sur wordt genoemd. De boottocht hierheen duurt ongeveer 30 minuten.

De duikstek ligt ten noorden van het eiland Santa Cruz, op 30 minuten van het Itabaca-kanaal. De zeebodem in het Seymour Channel heeft een rotsachtige ondergrond, waar haaien en schildpadden zich bijzonder op hun gemak voelen. Hier kunnen sterke stromingen voorkomen. In dit gebied komen duikers zeeleeuwen, witpuntrifhaaien, zwartpuntrifhaaien, hamerhaaien, schildpadden, veel rifvissen, pijlstaartroggen, adelaarsroggen, murenes, barracuda’s en een verscheidenheid aan ongewervelde dieren tegen.

Overnachting in Puerto Ayora op Santa Cruz.

Dag 8: Gordon Rocks Speciale duiktrip

De duikstek van vandaag, Gordon Rocks, ligt ten noorden van Plazas, aan de oostkust van het eiland Santa Cruz, en wordt vanaf twee verschillende kanten benaderd. Het duurt ongeveer 40 minuten met de boot vanaf Puerto Ayora of 20 minuten vanaf het Itabaca-kanaal.

Gordon Rocks is een duikplaats waar werkelijk alles gezien kan worden: schildpadden, tropische vissen, hamerhaaien, galapagoshaaien, zwartpunt- en witpuntrifhaaien, murenes, adelaarsroggen, pijlstaartroggen en speelse zeeleeuwen. De stroming kan hier sterk zijn, dus deze duikplek wordt alleen aanbevolen voor ervaren duikers. In de krater kom je scholen hamerhaaien, roggen, witpuntrifhaaien en schildpadden tegen.

Overnachting in Puerto Ayora op Santa Cruz.

Dag 9: Vandaag reis je per veerboot van Santa Cruz naar het eiland San Cristóbal, transfers en overnachting in Puerto Baquerizo Moreno op San Cristóbal

Dag 10: Lobos-eiland (Sea Lion Island) en Playa Ochoa

Vandaag ontdek je de onderwaterwereld langs de noordkust van San Cristobal. Je vaart naar het eiland Lobos, het “zeeleeuweneiland”. Naast de talrijke zeeleeuwen kun je je ook vergapen aan de schattige blauwvoetgenten die hier hun jongen nestelen en grootbrengen. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je, als je geluk hebt, zelfs getuige zijn van de perfect gesynchroniseerde baltsdans van deze vogels!

Tijdens het snorkelen bij Ochoa Beach kom je zeeleguanen, zeeschildpadden en veel verschillende kleurrijke tropische vissen tegen.

Overnachting in Puerto Baquerizo Moreno op San Cristóbal

Dag 11: Duiktocht naar de rotsformatie Leon Dormido

De excursie van vandaag brengt je van het eiland San Cristóbal naar het beroemde Leon Dormido. Twee rotsen die 150 meter verticaal uit de Stille Oceaan oprijzen en een smal kanaal vormen dat bevaarbaar is voor kleine boten. Van een afstand dachten de lokale bewoners een slapende leeuw in de rotsformatie te kunnen zien. Maar er is veel meer te zien dan alleen de vorm: talloze tropische vogels bewonen de eilanden en betoveren elke bezoeker met hun gewaagde vliegmanoeuvres. Leon Dormido heeft ook onder water veel te bieden: het is niet ongebruikelijk dat snorkelaars en duikers hier grote vissen zien, zoals witpuntrifhaaien, galapagoshaaien of zelfs hamerhaaien, maar ook adelaarsroggen en zeeschildpadden. Hier staan ​​twee duiken gepland.

Na de duiken ga je naar een van de nabijgelegen stranden, waar je kunt lunchen (lunchbox) en kunt ontspannen.

Overnachting in Puerto Baquerizo Moreno op San Cristóbal

Dag 12: Hooglanden van San Cristóbal en Puerto Chino

De groene hooglanden van San Cristóbal vormen het agrarische hart van het eiland. Hier wordt veeteelt, akkerbouw en biologische fruitteelt beoefend. Midden in dit gebied ligt het enige zoetwatermeer van de hele archipel. De lagune “El Junco” wordt uitsluitend gevoed door regenwater. Het meer heeft een diameter van ongeveer 270 meter en meet op het diepste punt 6 meter. In het droge seizoen daalt het peil tot wel 1 meter en in het regenseizoen overstroomt het meer vaak en vormt het zelfs een klein stroompje. Rond het meer groeit een verscheidenheid aan endemische varens en planten, net als Miconia robinsoniana, een endemische soort die alleen hier ter wereld voorkomt.

In de prairieachtige hooglanden van het eiland San Cristóbal ligt het reservaat “La Galapaguera”, een broedplaats voor reuzenschildpadden. Veel van de reuzen bewegen zich vrijelijk in hun natuurlijke omgeving, zoeken verkoelende modderpoelen op, kauwen langzaam op een paar grassprietjes of bewegen zich ontspannen voort zonder op je te letten. Naast schildpadden voelen ook robijntirannen en spotvogels zich thuis in het droge, tropische klimaat.

Een pad gemaakt van zwarte lavasteen leidt je in de middag naar het strand “Puerto Chino”. Je loopt langs het kleine, witte strand, voelt het fijne zand onder je voeten en ademt de frisse, zoute lucht in – pure ontspanning.

Overnachting in Puerto Baquerizo Moreno op San Cristóbal

Dag 13/14: Transfer naar de luchthaven, vertrek van San Cristóbal naar Guayaquil (vanwaar de internationale vlucht terug naar Europa gaat)

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)