Skip links

Combinatiereis Egypte

Egypte staat voor een fascinerende onderwaterwereld en voor talloze culturele hoogtepunten: beleef de historische hoogtepunten tijdens een luxe Nijlcruise!

Daarna brengt deze rondreis jou naar de Rode Zee. In Marsa Alam wacht één van de beste duikgebieden in Egypte op jou!

Inclusief:

  • 7 overnachtingen aan boord 
  • 5***** Deluxe cruiseschip
  • Hut voor twee personen, incl. volpension
  • Transfers en excursies in auto’s met A/C
  • Professionele reisgids
  • Entree bewijzen (volgens programma)
  • 6 overnachtingen in Marsa Alam
  • Kamer voor 2 personen, incl. halfpension
  • 10-duikpakket, incl. lucht en lood

Reisduur: 2 weken

Prijs: vanaf 2.195 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Deze combinatiereis door Egypte neemt je mee naar de hoogtepunten van het land!

Je brengt de eerste week van je vakantie in Egypte door aan boord van een 5***** deluxe cruiseschip op een gevarieerde Nijlcruise. De indrukwekkende tempelcomplexen en prachtige landschappen in de omgeving van Luxor en Aswan zullen jou betoveren!

De tweede week van de vakantie breng je door aan de kust van de Rode Zee in The Oasis Dive Resort in de buurt van Marsa Alam. Het gezellige duikresort ligt midden in één van de beste duikgebieden van Egypte.

Beschouw het reisschema als een suggestie die we graag individueel aanpassen!

Routebeschrijving:

Dag 1: Internationale aankomst in Luxor en overnachting.

Dag 2 t/m dag 8: Nijlcruise start en eindigt in Luxor:

Dag 2: In de vroege ochtend een excursie naar de “West Bank” inclusief een bezoek aan de Vallei der Koningen en de Hatshepsut-tempel. Een stop bij de Kolossen van Memnon is natuurlijk ook gepland. Na de lunch start de Nijlcruise naar Aswan. Overnachting aan boord inclusief volpension.

Dag 3: Aankomst in Edfu en koetsrit naar het tempelcomplex. Bezoek de Tempel van Horus en ga dan verder naar de Tempel van Kom Ombo. Na het bezoeken van de bezienswaardigheden vaar je verder naar Aswan. Overnachting aan boord inclusief volpension.

Dag 4: Excursie naar de hoogtepunten van Aswan: Vandaag staan ​​de dam, het eiland Philae met de Tempel van Isis en de zogenaamde “Onvoltooide Obelisk” op het programma. De middag is vrij voor een stadsbezoek aan Aswan of een optionele rondleiding. Overnachting aan boord inclusief volpension.

Dag 5: De ochtend is ter vrije besteding. Optioneel kun je een excursie maken naar de tempel van Abu Simbel (meerprijs: ca. 85 euro per persoon). In de middag keer je terug naar Luxor via Kom Ombo. Overnachting aan boord inclusief volpension.

Dag 6: Optioneel bezoek aan de Kom Ombo-tempel. In de vroege avond kom je aan in Luxor. Overnachting aan boord inclusief volpension.

Dag 7: Na het ontbijt bezoek aan de “East Bank” met de tempel van Karnak en de tempel van Luxor. De middag is ter vrije besteding. Een optionele felucca zeiltocht of een bezoek aan de Sound and Light Show bij de Karnak Tempel zijn mogelijk. Overnachting aan boord inclusief volpension.

Dag 8: Na het ontbijt uitchecken en transfer naar Marsa Alam (reistijd ca. 5 uur).

Dag 8 t/m 14: 6 nachten in Marsa Alam in The Oasis Dive Resort, Chalet tweepersoonskamer “Sea View” inclusief halfpension. Duikpakket in Marsa Alam: 10 duiken inclusief lucht en lood.

Dag 14: Transfer naar Marsa Alam Airport (reistijd ca. 35 min). Internationale retourvlucht en aankomst op de luchthaven van bestemming.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)