Skip links

Combinatiereis Galapagos

Het duikgebied van de Galapagoseilanden behoort tot de meest afgelegen en spectaculaire ter wereld. De Humboldtstroom trekt veel grote vissen aan zoals verschillende haaiensoorten, roggen, barracuda’s, tonijn, maar ook schildpadden, zeeleeuwen, pinguïns en de duikende hagedissen, die uniek zijn in de wereld.

We hebben een combinatiereis samengesteld naar deze Werelderfgoed locatie “Galapagos” die spectaculaire duiken combineert met natuurlijke hoogtepunten op verschillende eilanden.

Een ideale reis voor duikers die niet hun hele vakantie aan boord van een liveaboard willen doorbrengen, maar tegelijkertijd de Galapagoseilanden van hun beste kant willen ervaren! Ervaar de unieke flora en fauna van dit natuurlijke paradijs door te eilandhoppen, van San Cristobal via Santa Cruz naar Isabela.

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • Binnenlandse vluchten
  • 9 overnachtingen
  • Maaltijden volgens programma
  • Transfers, excursies en entrees volgens programma
  • Ervaren park rangers en gidsen
  • Duikpakket met 6 duiken
  • Alle duiken incl. lucht, lood en gids

Reisduur: 10 dagen

Prijs: vanaf 3.095 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Deze reis naar de Galapagoseilanden is ideaal voor duikers die het natuurparadijs van Ecuador ook boven water willen beleven!

Deze reisbeschrijving kan worden gezien als een suggestie die we kunnen aanpassen aan jouw wensen en ideeën!

Dag 1: Internationale aankomst in Guayaquil, luchthaventransfer en overnachting in Guayaquil

Dag 2: Vanuit het hotel in Guayaquil word je teruggebracht naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar het vliegveld-eilandje Baltra op de Galapagoseilanden. Eenmaal daar word je naar het hotel op het eiland Santa Cruz gebracht. Overnachting in Puerto Ayora op Santa Cruz.

Dag 3: Vanuit de havenstad Puerto Ayora gaan we naar de hooglanden van het eiland. Tijdens de reis verandert de vegetatie merkbaar – het klimaat wordt natter en warmer. De grond op hogere hoogten is rijk aan mineralen. Koffie- en fruitplantages liggen langs de straten. Hier kun je de beroemde Galapagos-reuzenschildpadden in het wild observeren.

Op het eerste gezicht lijkt de scalesia-zone tussen de 250 en 600 meter niet veel anders dan de Ecuadoraanse jungle, maar door de vele endemische boomsoorten zie je al snel dat dit niet zo is. De dubbele kraters “Los Gemelos” bevinden zich ook in deze zone. Het zijn echter geen kraters in de letterlijke zin, maar ingestorte lavatunnels, de bodem bevindt zich op een diepte van 70 meter en hier is weelderige vegetatie te vinden. Overnachting in Puerto Ayora op Santa Cruz.

Dag 4: Seymour & Seymour Channel duiktrip

Vandaag staan ​​er twee duiken op het programma: Seymour Norte ligt ten noorden van het eiland Baltra, dat ook wel Seymour Sur wordt genoemd. De boottocht hierheen duurt ongeveer 30 minuten.

De duikstek ligt ten noorden van het eiland Santa Cruz, op 30 minuten van het Itabaca-kanaal. De zeebodem in het Seymour Channel heeft een rotsachtige ondergrond, waar haaien en schildpadden zich bijzonder op hun gemak voelen. Hier kunnen sterke stromingen voorkomen. In dit gebied komen duikers zeeleeuwen, witpuntrifhaaien, zwartpuntrifhaaien, hamerhaaien, schildpadden, veel rifvissen, pijlstaartroggen, adelaarsroggen, murenes, barracuda’s en een verscheidenheid aan ongewervelde dieren tegen.

Overnachting in Puerto Ayora op Santa Cruz.

Dag 5: Gordon Rocks Speciale duiktrip

De duikstek van vandaag, Gordon Rocks, ligt ten noorden van Plazas, aan de oostkust van het eiland Santa Cruz, en wordt vanaf twee verschillende kanten benaderd. Het duurt ongeveer 40 minuten met de boot vanaf Puerto Ayora of 20 minuten vanaf het Itabaca-kanaal.

Gordon Rocks is een duikplaats waar werkelijk alles gezien kan worden: schildpadden, tropische vissen, hamerhaaien, galapagoshaaien, zwartpunt- en witpuntrifhaaien, murenes, adelaarsroggen, pijlstaartroggen en speelse zeeleeuwen. De stroming kan hier sterk zijn, dus deze duikplek wordt alleen aanbevolen voor ervaren duikers. In de krater kom je scholen hamerhaaien, roggen, witpuntrifhaaien en schildpadden tegen.

Overnachting in Puerto Ayora op Santa Cruz.

Dag 6: Vandaag reis je per veerboot van Santa Cruz naar het eiland San Cristóbal, transfers en overnachting in Puerto Baquerizo Moreno op San Cristóbal

Dag 7: Lobos-eiland (Sea Lion Island) en Playa Ochoa

Vandaag ontdek je de onderwaterwereld langs de noordkust van San Cristobal. Je vaart naar het eiland Lobos, het “zeeleeuweneiland”. Naast de talrijke zeeleeuwen kun je je ook vergapen aan de schattige blauwvoetgenten die hier hun jongen nestelen en grootbrengen. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je, als je geluk hebt, zelfs getuige zijn van de perfect gesynchroniseerde baltsdans van deze vogels!

Tijdens het snorkelen bij Ochoa Beach kom je zeeleguanen, zeeschildpadden en veel verschillende kleurrijke tropische vissen tegen.

Overnachting in Puerto Baquerizo Moreno op San Cristóbal

Dag 8: Hooglanden van San Cristóbal en Puerto Chino

De groene hooglanden van San Cristóbal vormen het agrarische hart van het eiland. Hier wordt veeteelt, akkerbouw en biologische fruitteelt beoefend. Midden in dit gebied ligt het enige zoetwatermeer van de hele archipel. De lagune “El Junco” wordt uitsluitend gevoed door regenwater. Het meer heeft een diameter van ongeveer 270 meter en meet op het diepste punt 6 meter. In het droge seizoen daalt het peil tot wel 1 meter en in het regenseizoen overstroomt het meer vaak en vormt het zelfs een klein stroompje. Rond het meer groeit een verscheidenheid aan endemische varens en planten, net als Miconia robinsoniana, een endemische soort die alleen hier ter wereld voorkomt.

In de prairieachtige hooglanden van het eiland San Cristóbal ligt het reservaat “La Galapaguera”, een broedplaats voor reuzenschildpadden. Veel van de reuzen bewegen zich vrijelijk in hun natuurlijke omgeving, zoeken verkoelende modderpoelen op, kauwen langzaam op een paar grassprietjes of bewegen zich ontspannen voort zonder op je te letten. Naast schildpadden voelen ook robijntirannen en spotvogels zich thuis in het droge, tropische klimaat.

Een pad gemaakt van zwarte lavasteen leidt je in de middag naar het strand “Puerto Chino”. Je loopt langs het kleine, witte strand, voelt het fijne zand onder je voeten en ademt de frisse, zoute lucht in – pure ontspanning.

Overnachting in Puerto Baquerizo Moreno op San Cristóbal

Dag 9: Duiktocht naar de rotsformatie Leon Dormido

De excursie van vandaag brengt je van het eiland San Cristóbal naar het beroemde Leon Dormido. Twee rotsen die 150 meter verticaal uit de Stille Oceaan oprijzen en een smal kanaal vormen dat bevaarbaar is voor kleine boten. Van een afstand dachten de lokale bewoners een slapende leeuw in de rotsformatie te kunnen zien. Maar er is veel meer te zien dan alleen de vorm: talloze tropische vogels bewonen de eilanden en betoveren elke bezoeker met hun gewaagde vliegmanoeuvres. Leon Dormido heeft ook onder water veel te bieden: het is niet ongebruikelijk dat snorkelaars en duikers hier grote vissen zien, zoals witpuntrifhaaien, galapagoshaaien of zelfs hamerhaaien, maar ook adelaarsroggen en zeeschildpadden. Hier staan ​​twee duiken gepland.

Na de duiken ga je naar een van de nabijgelegen stranden, waar je kunt lunchen (lunchbox) en kunt ontspannen.

Overnachting in Puerto Baquerizo Moreno op San Cristóbal

Dag 10: Transfer naar de luchthaven, vertrek van San Cristóbal naar Guayaquil (vanwaar de internationale vlucht terug naar Europa gaat)

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)