Skip links

Combinatiereis Mexico – Yucatan

Mexico is ongetwijfeld één van de meest gevarieerde reisbestemmingen in Midden-Amerika. Het land van de Maya’s heeft veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Met toegang tot de Grote Oceaan en de Caribische Zee, zal Mexico je inspireren!

Duikers komen in Mexico volledig aan hun trekken, naast ontmoetingen met walvishaaien en manta’s kun je duiken op de riffen van Playa del Carmen of Cozumel en ook in de wereldberoemde zoetwatergrotten, de zogenaamde cenotes. De ingangen van deze zoetwatergrotten liggen midden in de jungle. Duiken in een cenotes is een unieke duikervaring!

Inclusief:

  • Gehele rondreis huurauto
  • 2 overnachtingen in Cancun
  • 3 overnachtingen incl. ontbijt op het eiland Holbox
  • 1 overnachting in Cichén Itzá
  • 2 overnachtingen in Merida
  • 2 overnachtingen in Tulum
  • 3 overnachtingen in Playa del Carmen
  • 7-duikpakket in Playa del Carmen en Cozumel
  • 4-duikpakket in Cenotes
  • Alle duiken incl. gids, lucht, lood en transfers

Reisduur: 2 weken

Prijs: vanaf 2.295 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

We hebben een rondreis door Yucatan in Mexico samengesteld, die historische hoogtepunten combineert met de beste duikgebieden in de regio.

Uiteraard passen we het reisschema graag naar jouw wensen aan!

Dag 1: Cancún: De moderne stad Cancún heet jou welkom in Mexico – geniet van jouw eerste vakantiedag op één van de verbazingwekkende witte zandstranden van de stad!

Dag 2 – 4: De volgende dag ontvangt je de huurauto en rij je meteen door naar Chiquilá, vanwaar je de veerboot kunt nemen naar het droomeiland Holbox. Hier verblijf je 3 nachten. Tijdens de zomermaanden staat Holbox bekend om snorkeltochten met walvishaaien en manta’s!

Dag 5 – 6: Terug op het vasteland ga je verder naar het historische hoogtepunt van het land, Werelderfgoed Chichén Itzá. Wandel tussen de verschillende tempelcomplexen en piramides uit de late Maya-periode.

Dag 7 – 8: Hierna gaan je voor 2 dagen naar Merida, de hoofdstad van Yucatan. Merida biedt tal van bezienswaardigheden, markten en uitstekende restaurants.

Dag 9: Je reist verder naar het zuiden, langs historische Maya-locaties, op weg naar Tulum, waar je de beroemde Tulum-ruïnes kunt bezoeken.

Dag 10 – 12: Naast fantastische stranden heeft Tulum ook iets waar veel duikers zeker naar uitkijken, namelijk de cenotes. Deze zoetwatergrotten zijn te bereiken via kleine toegangsgaten in de jungle. Met hun fascinerende grottenstelsels en opvallende rotsformaties zorgen ze voor levenslange indrukken en fascinerende foto’s!

Dag 13 – 15: De reis vervolgt zich verder naar het noorden, naar de levendige stad Playa del Carmen. Jouw duikpakket omvat duikdagen op lokale riffen rond Playa del Carmen en een duikexcursie naar het eiland Cozumel.

 Dag 16: Tenslotte keer je weer terug naar Cancún, waar je de huurauto inlevert en de volgende dag vol mooie indrukken aan jouw reis naar huis begint.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)