Skip links

Combinatiereis Panama

Panama is een land met een grote verscheidenheid aan landschappen dat veel afwisseling biedt voor individuele reizigers. Panama ligt in Midden-Amerika tussen Colombia en Costa Rica. Op een klein gebied vind je alles wat je nodig hebt voor een allround geslaagde vakantie, van historische overblijfselen van de Spaanse koloniale overheersing, bergen en groene regenwouden tot turkooisblauwe lagunes en droomstranden!

Daarnaast maakt Panama indruk met geweldige duikgebieden aan de kusten van de Caribische Zee en de Grote Oceaan!

Inclusief:

 • Luchthaventransfers in Panama City
 • 2 overnachtingen in Panama City, incl. ontbijt
 • 2 overnachtingen in El Valle de Anton, incl. ontbijt
 • 3 overnachtingen in Santa Catalina, incl. ontbijt
 • 1 overnachting incl. volpension in het Coiba Nationalpark
 • 8-duikpakket, incl. gids, lucht en lood in Santa Catalina
 • 6 daarvan in het Coiba NP en 2 bij de Islas Canales
 • 2 overnachtingen in Boquete, incl. ontbijt
 • 5 overnachtingen in Bocas del Toro, incl. ontbijt
 • 6-duikpakket, incl. gids, lucht en lood in Bocas del Toro
 • 9 dagen huurauto, incl. ongelimiteerde kilometers
 • Huurauto basis verzekering en incl. One-Way teruggave

Reisduur: 2 weken

Prijs: vanaf 2.895 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Het startpunt van deze reis door Panama is de hoofdstad Panama City, die vanuit Europa snel en gemakkelijk te bereiken is. Het land, dat nog niet echt is ontwikkeld voor toerisme, is ideaal voor individuele reizigers die graag zelfstandig met een huurauto reizen.

We hebben een mogelijk reisschema voor je samengesteld, dat naar wens kan worden aangepast!

Op deze combinatiereis kun je vele hoogtepunten verwachten zoals de vulkanische vallei bij El Valle de Anton, geweldige duikgebieden bij Coiba, evenals groene koffieplantages bij Boquete, pittoreske eilanden bij de Bocas del Toro-archipel en nog veel meer!

Dag 1: Aankomst in Panama City. Een chauffeur wacht op de luchthaven en brengt je naar jouw hotel in het stadscentrum. Bed en breakfast in Panama City.

Dag 2: Een chauffeur brengt je naar het autoverhuurstation waar je de huurauto ophaalt. Het is raadzaam om direct naar de Miraflores-sluizen te gaan, waar je naast het Panamakanaal een interessant museum vindt. Na het bezoeken van de bezienswaardigheden ga je verder richting de bergen van El Valle de Anton. Bed en breakfast in El Valle de Anton.

Dag 3: El Valle de Anton ligt in een prachtig begroeide vallei en biedt verschillende mogelijkheden om te wandelen of paardrijden. Een speciaal microklimaat maakt het ontstaan ​​van een nevelwoud mogelijk met een enorme verscheidenheid aan dieren en planten. Het slaperige dorpje El Valle de Anton, dat vroeger een kratermeer was, is nog steeds de thuisbasis van Indios die al eeuwen in de bergen van de regio wonen. Bed en breakfast in El Valle de Anton.

Dag 4: Vandaag rijden we door de bergen op de PanAmerican Highway, langs kleine dorpjes en prachtige natuur naar het vissersdorp Santa Catalina aan de Grote Oceaan kust van Panama. Bed en breakfast in Santa Catalina.

Dag 5: Vandaag is de eerste duikdag met twee duiken op Islas Canales voor de kust van Santa Catalina. Bed en breakfast in Santa Catalina.

Dag 6 – Dag 7: De beste manier om het Coiba National Park te verkennen is met een nachtelijke tour. Naast fantastisch duiken biedt het nationale park ook een charmant landschap, jungle en prachtige stranden. Qua biodiversiteit en visrijkdom wordt Coiba niet voor niets vergeleken met Galapagos. Rifhaaien, schildpadden, tonijn, barracuda en co zijn hier vaste gasten! Met een beetje geluk zie je ook dolfijnen, orka’s, hamerhaaien en walvishaaien! Er zijn 3 duiken per dag (6 in totaal) gepland in het Coiba National Park. Overnachting met volpension.

Dag 7: Na terugkeer uit het nationale park, sluit je de dag af in Santa Catalina. Bed en breakfast in Santa Catalina.

Dag 8: Vandaag gaan we verder richting Boquete. Deze afwisselende regio staat bekend om zijn regenwouden, rivieren, watervallen en vele dier- en plantensoorten die alleen hier voorkomen. Naast wandelen, raften en klimmen behoren ook fiets- en vogelspottochten tot de mogelijkheden. Bed en breakfast in Boquete.

Dag 9: Geniet van de unieke vegetatie en het landschap van de regio Boquete! Bed en breakfast in Boquete.

Dag 10: Een schilderachtige weg brengt je van Boquete naar de Caribische kust, naar het kleine stadje Almirante. Hier lever je de huurauto in en neem je een watertaxi naar het eiland Colon. Dit is het hoofdeiland van de Bocas del Toro-archipel. Bed en breakfast in de stad Bocas.

Dag 11 – Dag 15: Je brengt de dagen door in Bocas en je hebt de mogelijkheid om de mooiste duikplekken aan de Caribische kust van Panama te verkennen. Ontspannen duiken en prachtige eilanden met fantastische stranden in de Caribische Zee wachten op je in Bocas del Toro! De riffen rond Bocas del Toro behoren tot de meest soortrijke in het Caribisch gebied en zijn de thuisbasis van verschillende haaien, roggen, schildpadden, zeepaardjes en dergelijke. Daarnaast biedt Bocas volop restaurants, bars en prachtige stranden aan! Bed en Breakfast in de stad Bocas. Hier staan ​​drie duikdagen met elk 2 duiken op het programma.

Dag 15: Transfer naar Bocas Airport, binnenlandse vlucht naar Panama City, luchthaventransfer en overnachting met ontbijt in Panama City.

Dag 16: Luchthaventransfer & internationale retourvlucht

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)