Skip links

Combinatiereis Portugal – Lissabon & Azoren

Lissabon, de prachtige hoofdstad van Portugal, is één van de meest charismatische en levendige steden van Europa. De bewogen en gevarieerde geschiedenis wordt weerspiegeld in de vele culturele en historische bezienswaardigheden van de stad. Lissabon heeft een aangenaam klimaat en een bruisend nachtleven – en is tegelijkertijd het ideale startpunt om de Azoren-archipel ver voor de kust te ontdekken.

De Azoren liggen midden in de Atlantische Oceaan en zijn een ideale reisbestemming voor natuurliefhebbers. De eilanden bieden een fantastisch duikgebied dat rijk is aan grote vissen. Walvissen spotten en zwemmen met dolfijnen zijn hier net zo goed mogelijk als het maken van prachtige wandelingen en tochten met de mountainbike.

Inclusief:

  • 3 overnachtingen in Lissabon
  • Binnenlandse vlucht Lissabon – Horta (Azoren)
  • Luchthaven transfer Horta – Pico
  • 7 overnachtingen in het 4*** Hotel Caravelas in Madalena
  • Standaard kamer inclusief ontbijt
  • Duikpakket met 4 lokale duiken, incl. lucht, lood en gids
  • Haai-excursie, incl. 1 duik met gids
  • Princess Alice-excursie, incl. 2 duiken met gids
  • Whale Watching-excursie (3-4 uur)
  • Dolfijn-excursie, incl. zwemmen met dolfijnen (3-4 uur)

Reisduur: 10 dagen

Prijs: vanaf 1.895 euro per persoon*

offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Lissabon, de levendige en historisch interessante hoofdstad van Portugal, is het ideale startpunt voor een reis naar de Azoren. De stad biedt een aangenaam klimaat, een bruisend nachtleven, talloze historische monumenten en een breed scala aan activiteiten voor liefhebbers van natuur en cultuur. Hoewel Lissabon het hele jaar door een reisbestemming is, is de beste tijd om de Azoren te bezoeken tussen april en oktober, omdat je dan de meeste kans hebt om grote vissen te zien en zeezoogdieren zoals walvissen en dolfijnen tegen te komen.

Het 4**** Hotel Caravelas ligt in het gezellige havenstadje Madalena op het eiland Pico. Alle kamers van Hotel Caravelas hebben een eigen badkamer, minibar, airconditioning, tv en balkon. Het hotel heeft ook een restaurant en een zwembad. Ons duikpartner CW Azoren ligt slechts op korte afstand lopen aan de haven.

Het professionele PADI-duikcentrum CW Azoren biedt naast ervaren gidsen en duikinstructeurs, cursussen en materiaalverhuur ook 4 goed uitgeruste boten aan. Naast duiken organiseert CW Azoren ook diverse excursies en observaties van zeezoogdieren.

Pico ligt in het beste duikgebied van de Azoren en is daarom het meest interessante eiland voor duikers. De bekendste duikplek is Princess Alice. Vanaf een zeediepte van 1.500 meter stijgt een onderwaterberg tot ongeveer 30 meter onder de oppervlakte. Grote scholen mobula’s, manta’s, barracuda’s en tonijnen zijn te vinden bij Princess Alice. Vanwege de diepte en soms sterke stromingen moeten duikers op deze duikstek minimaal advanced gecertificeerd zijn en 50 gelogde duiken hebben.

Er worden speciale haaientrips aangeboden naar de duikplek Condor Banks. De zogenaamde “Shark Expeditions” brengt je naar de blauwe- en makohaaien, waarvan de eerste bijna gegarandeerd is in het hoogseizoen. Maar de lokale duikplekken rond Pico kunnen met roggen, baarzen, schorpioenvissen, slakjes en kreeften ook veel duikvariatie bieden.

Naast duiktrips mogen whale watching en zwemmen met dolfijnen niet ontbreken op een Azoren vakantie. Tussen mei en september zijn er meer dan 20 verschillende soorten walvissen te vinden in de wateren rond Pico!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)