Skip links

Combinatiereis Zuid-Afrika

Ten zuiden van Durban ligt het kleine maar populaire dorpje Umkomaas. Het duiken in Zuid-Afrika is bekend door de legendarische Sardine Run en spectaculaire duiken bij het rotsachtige rif Aliwal Shoal. Ontmoetingen met grote vissen en allerlei soorten haaien laat het hart van menig duiker sneller kloppen!

Een safari brengt je naar het Isimangaliso Wetland Park en Hluhluwe-Imfolozi Game Park. Ervaar het indrukwekkende landschap van Zuid-Afrika en de “Big 5” van dichtbij op een safari!

Inclusief:

  • Luchthaventransfer van/naar Durban
  • 7 overnachtingen in Ukomaas
  • Ontbijt
  • Duikpakket met 12 begeleide bootduiken
  • Alle duiken zijn inclusief lood en lucht
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers
  • Duikvergunningen
  • 2 overnachtingen tijdens de safari
  • Safari programma van 3 dagen

Reisduur: 10 dagen

Prijs: vanaf 1.645 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Het rifplateau Aliwal Shoal is ongeveer 1,5 km lang en 1 km breed en tot 37 meter diep. Met de Nebo en Produce liggen hier twee interessante wrakken, maar het zijn vooral liefhebbers van grote vissen die aangetrokken worden door dit spectaculaire duikgebied.

Ervaren duikers die de coolere watertemperaturen en ruigere omstandigheden niet erg vinden, worden beloond met haai-lights wanneer ze in Zuid-Afrika duiken! Zelfs zandtijger- en tijgerhaaien zijn te bewonderen bij de Aliwal Shoals!

Het gezellige Blue Ocean Dive Resort is centraal gelegen in Ukomaas op een prachtige locatie met een geweldig uitzicht op de Indische Oceaan. Het oorspronkelijke gebouw is al in 1934 gebouwd in koloniale stijl en is tot ver buiten Umkomaas bekend.

Het kleine duikresort heeft 24 kamers, alle met eigen badkamer en airconditioning. Er is ook een zwembad, dat ook geschikt is voor duikcursussen. Andere voorzieningen zijn gratis parkeergelegenheid, internet en een was service (tegen betaling).

Het duikcentrum Blue Ocean Dive ligt direct op het hotelterrein en wordt gerund door een gepassioneerde duikfamilie. Het Hotel Blue Ocean Dive Resort heeft drie zodiacs die plaats bieden aan maximaal acht gasten. Ervaren gidsen zorgen voor veilig duikplezier.

Na verschillende duikdagen in Zuid-Afrika gaat de safari aan land niet minder spectaculair verder. St. Lucia is jouw toegangspoort tot het Isimangaliso Wetlands Park, het eerste Werelderfgoed van Zuid-Afrika. Na het inchecken in de accommodatie staat de eerste safari al op de agenda. Bekijk nijlpaarden, krokodillen en talloze vogels in hun natuurlijke omgeving.

De volgende dag begint vroeg in de ochtend en neemt je mee op gamedrive naar het zuidelijke Umfolozi Game Reserve. Probeer na het ontbijt in de buitenlucht de “Big 5” te ontdekken met de ervaren gids. De big 5 zijn de olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. ‘s Avonds begin je aan een nieuwe gamedrive in Isimangaliso Wetlands Park.

Na een goede nachtrust gaat het verder naar Kaap Vidal, waar je zeedieren en de zeldzame Samango apen kunt zien. Laat je verrassen door de graslanden, mangroven, duinen en prachtige stranden. Het gebied biedt een unieke mix van bush en kustlijn!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)