Skip links

Costa Rica

Costa Rica, de “rijke kust”, is een land in Midden-Amerika met de Caribische Zee in het oosten en de Stille Oceaan in het westen. Het land wordt beschouwd als een van de meest progressieve in Latijns-Amerika, zo werd het nationale leger afgeschaft in 1948 om onderwijs- en volksgezondheidsprogramma’s te stimuleren. Costa Rica is grotendeels afhankelijk van ecotoerisme en is daarom een ​​ideale reisbestemming voor natuurliefhebbers.

Costa Rica ligt in de tropen, maar de hoeveelheid neerslag verschilt behoorlijk per regio. Het is het hele jaar door warm met temperaturen rond de 24°C tot 32°C. De watertemperatuur komt zowel aan de kant van de Caribische Zee als aan de kant van de Stille Oceaan het hele jaar niet onder de 25°C.

Ongeveer 27% van Costa Rica is nu beschermd als nationaal park of biologisch reservaat. Het land heeft daardoor een verbazingwekkende biodiversiteit onderwater en aan land. Bovendien ligt Costa Rica op het kruispunt tussen de Caribische Zee en de Stille Oceaan. Deze smalle strook land verbindt de twee Amerikaanse continenten maar scheidt ook twee totaal verschillende mariene habitats. Het voedselrijke water van de Stille Oceaan is ruiger en koeler dan die van de Caribische Zee maar trekt enorm veel zeeleven aan.

Bekende duikgebieden zijn Cocos Island (dat alleen kan worden gedoken vanuit een liveaboard) met veel pelagische roofdieren en Bat Island wat bekend staat om de stierhaaien. Tijdens een duik in Costa Rica heb je ook een goede kans adelaarsroggen, witpuntrifhaaien en papegaaivissen te zien. De duikplekken aan de Caribische kust zijn meer beschermd en er zijn minder grote vissen te vinden maar je ziet hier veel meer mooie sponzen en grote scholen kleurrijke koraalvissen.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: San José
  • Taal: Spaans
  • Valuta: colón (doorgaans ook US dollar)
  • Tijdsverschil: -7 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Costa Rica:

Onze bestemmingen in Costa Rica:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie