Skip links

Curaçao

Curaçao ligt in de Nederlandse Antillen en maakt samen met Aruba en Bonaire deel uit van de ABC-eilanden. Uitgestrekte stranden en turkooisblauw water zorgen voor dat pure Caribische gevoel. Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en de fotogenieke huizen doen denken aan de Amsterdamse grachtengordelstaat. Struin door de kronkelende straatjes en geniet van de Caribische flair gecombineerd met alle voorzieningen die je gewend bent in Europa.

Curaçao ligt op ongeveer 60 km van Venezuela en ligt net als de naburige eilanden buiten de orkaangordel. Daarom is Curaçao het hele jaar door geschikt als reisbestemming. Gemiddelde dagtemperaturen van 29°C tot 33°C en een watertemperatuur tussen 26°C en 28°C zorgen voor perfecte vakantie- en duikomstandigheden.

Koraalriffen omringen het eiland en door de hoge biodiversiteit is Curaçao een van de meest populaire duikbestemmingen ter wereld. Veel van de ongeveer 65 duikplekken op het eiland zijn ook ideaal om te snorkelen en aangezien er meestal weinig tot geen stromingen en golven zijn. Beleef prachtige koraalformaties omringt door kleine en grote vissen, enorme visscholen, zeeschildpadden, murenes en octopussen. Met een beetje geluk kan je ook dolfijnen, roggen of haaien zien. Duikers kunnen op eigen houtje de goed aangegeven duikplekken op het strand verkennen. Natuurlijk worden er ook boottochten en begeleide duiken aangeboden.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Willemstad
  • Valuta: Antilliaanse gulden
  • Talen: Nederlands, Papiamento
  • Tijdsverschil: – 5 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Curaçao:

Onze bestemmingen in Curaçao:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie

Op duikvakantie naar het Caribisch gebied? Boek een duikvakantie op Curaçao!

Bij Duikvakantie & meer duik je in ongelooflijke onderwaterwerelden.  Als ervaren touroperator gespecialiseerd in duikvakanties zorgen wij voor een zorgeloze maar toch spannende belevenis. Mocht je een ervaren of beginnende duiker zijn, wij organiseren de perfecte reis die op maat is gemaakt voor jou. Wij sturen je op een Caribisch duikavontuur.

Een duikvakantie in het Caribisch gebied – cocktails, rum, witte zandstranden, palmbomen en fantastische duikplekken

Het Caribisch gebied is de ideale plaats om te duiken. Het water is het hele jaar door lekker warm en het zicht goed, daardoor biedt het Caribisch gebied elke tijd van het jaar ideale duikcondities. De veelzijdige duikgebieden zijn goed ontwikkeld en door een prima infrastructuur makkelijk bereikbaar. Wereldwijd staat het Caribisch duikgebied en de Caribische sfeer onder duikers hoog in het vaandel. Met Duikvakantie & meer reis je bijvoorbeeld naar Curaçao, Costa Rica of Mexico. Ook organiseren wij graag een onvergetelijke duikvakantie naar Belize, Bonaire of Panama. Tijdens jouw duikvakantie in het Caribisch gebied geniet je niet alleen van een goed bereikbare en buitengewone onderwaterwereld maar ook van een relaxte levensstijl en veel highlights op het land.

Duikvakantie naar Curaçao

Curaçao hoort net als Aruba en Bonaire tot de ABC-eilanden. Tijdens een duikvakantie op Curacao zie je niet alleen zachte koralen en steenkoralen maar een gevarieerde onderwaterwereld met onder andere talloze sponzen, anemonen, gorgonen, zeepaardjes en schorpioenvissen. Ook kan je op Curaçao roggen, barracuda’s, haaien, zeeschildpadden en sepia’s zien. Rondom het eiland zijn er bovendien ook nog meerdere scheepswrakken te ontdekken, die makkelijk vanuit het strand te bereiken te zijn. Het eiland zelf is natuurlijk ook zeker het bekijken waard en een duikvakantie naar Curaçao biedt mooie koloniale stadjes, prachtige stranden en indrukwekkende nationale parken aan.

Een duikvakantie in het Caribisch gebied boeken – Duikvakantie & meer biedt duikgebieden aan voor ieder niveau

Wil je een veelzijdige duikvakantie naar Curaçao, Belize, Bonaire, Mexico of een andere bestemming in het Caribisch gebied maken? Boek dan gewoon bij Duikvakantie & meer. Wij staan voor je klaar!