Skip links

Duikreis Azoren – Portugal

De Azoren horen bij Portugal, maar liggen ver uit de kust in het midden van de Atlantische Oceaan. De vulkanische eilanden bieden een onvergelijkbaar landschap boven en onder water. Het duikgebied van de Azoren is zeker één van de meest spectaculaire van Europa.

Diep water en de warmte van de Golfstroom trekken veel vissen en grote zeezoogdieren aan. Rond de Azoren kunnen verschillende soorten walvissen, manta’s, mobula’s, blauwe- en makohaaien, dolfijnen, barracuda’s, tonijnen en zelfs zwaardvissen worden waargenomen.

Inclusief:

  • Luchthaventransfer Horta – Pico
  • 7 overnachtingen in het 4**** Hotel Caravelas in Madalena
  • Standaard kamer inclusief ontbijt
  • Duikpakket met 4 lokale duiken, incl. lucht, lood en gids
  • Haai-excursie, incl. 1 duik met gids
  • Princess Alice-excursie, incl. 2 duiken met gids
  • Whale Watching-excursie (3-4 uur)
  • Dolfijn-excursie, incl. zwemmen met dolfijnen (3-4 uur)

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.395 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

De beste reisperiode om naar de Azoren te gaan is tussen april en oktober. Tijdens de warmere zomermaanden heb je de beste kans om grote vissen en zeezoogdieren tegen te komen zoals walvissen en dolfijnen. Tijdens het hoogseizoen zijn er vanuit veel steden directe vluchten naar de Azoren. Als alternatief kan je via Lissabon reizen, vanwaar een binnenlandse vlucht naar de eilanden gaat.

Het 4**** Hotel Caravelas ligt in het gezellige havenstadje Madalena op het eiland Pico. Alle kamers van Hotel Caravelas hebben een eigen badkamer, minibar, airconditioning, tv en balkon. Het hotel heeft ook een restaurant en een zwembad. Ons duikpartner CW Azoren ligt slechts op korte afstand lopen aan de haven.

Het professionele PADI-duikcentrum CW Azoren biedt naast ervaren gidsen en duikinstructeurs, cursussen en materiaalverhuur ook 4 goed uitgeruste boten aan. Naast duiken organiseert CW Azoren ook diverse excursies en observaties van zeezoogdieren.

Pico ligt in het beste duikgebied van de Azoren en is daarom het meest interessante eiland voor duikers. De bekendste duikplek is Princess Alice. Vanaf een zeediepte van 1.500 meter stijgt een onderwaterberg tot ongeveer 30 meter onder de oppervlakte. Grote scholen mobula’s, manta’s, barracuda’s en tonijnen zijn te vinden bij Princess Alice. Vanwege de diepte en soms sterke stromingen moeten duikers op deze duikstek minimaal advanced gecertificeerd zijn en 50 gelogde duiken hebben.

Er worden speciale haaientrips aangeboden naar de duikplek Condor Banks. De zogenaamde “Shark Expeditions” brengt je naar de blauwe- en makohaaien, waarvan de eerste bijna gegarandeerd is in het hoogseizoen. Maar de lokale duikplekken rond Pico kunnen met roggen, baarzen, schorpioenvissen, slakjes en kreeften ook veel duikvariatie bieden.

Naast duiktrips mogen whale watching en zwemmen met dolfijnen niet ontbreken op een Azoren vakantie. Tussen mei en september zijn er meer dan 20 verschillende soorten walvissen te vinden in de wateren rond Pico!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)