Skip links

Duikreis Filipijnen – Coron

Coron Bay is één van de bekendste en beste wrakduikgebieden ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn hier tientallen Japanse oorlogs- en transportschepen gezonken, die nu gemakkelijk kunnen worden verkend in goed duikbare dieptes. De wrakken zijn prachtig begroeid, herbergen talloze zeedieren en sommige zijn zelfs meer dan 100 meter lang.

Hoewel de wrakken kunnen worden bereikt met een dagtrip vanuit Coron, is de beste manier vanaf Sangat Island Dive Resort op het gelijknamige eiland. 8 van de top 10 wrakduikplekken liggen op slechts een paar minuten varen!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers Busuanga – Sangat retour
  • 7 overnachtingen in het Sangat Island Resort
  • Volpension incl. snacks
  • Thee, koffie en drinkwater vrij beschikbaar
  • Duikpakket met 10 begeleide bootduiken

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.395 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden meer dan een dozijn Japanse oorlogsschepen en bevoorradingsschepen tot zinken gebracht in Coron Bay. Tegenwoordig is Coron Bay één van de meest populaire wrakduikgebieden ter wereld. De wrakken liggen op duikbare dieptes, zijn prachtig begroeid en goed bewaard gebleven. Het zicht bij de wrakken is meestal tussen de 3 en 15 meter. 8 van de 10 meest bekende wrakken van Coron liggen op slechts 5 tot 30 minuten varen van het Sangat Island Dive Resort.

Het Sangat Island Dive Resort, op het gelijknamige eiland, is te bereiken met een korte binnenlandse vlucht van Manila naar Palawan. Vanaf het vliegveld gaat het per taxi en boot verder naar het eiland Sangat. Aangezien het aangesloten duikcentrum gespecialiseerd is in wrakduiken in de baai van Coron, komen wrakliefhebbers hier zeker aan hun trekken.

Het Sangat Island Dive Resort ligt in de buurt van de meeste wrakduikplekken. Naast wrakduiken worden er natuurlijk ook verschillende duiken op koraalriffen aangeboden. Het professionele duikcentrum verhuurt uitrusting en biedt duikcursussen van beginnersniveau tot technisch duiken aan.

Met Beachfront Cottages, Beachside Chalets, Hillside Cottages, familievriendelijke Bungalow Suites en Hilltop Chalets, biedt het Sangat Island Dive Resort kamers in een grote verscheidenheid aan categorieën. Een bijzondere highlight is de drie verdiepingen tellende “Lambingan Villa”, dat twee slaapkamers en een prachtig wit privéstrand heeft.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Boek een duikvakantie op de Filipijnen bij Duikvakantie & Meer en reis naar top duikplekken

Wil je graag een duikvakantie maken op de Filipijnen? Wij zijn jouw aanspreekpunt voor duikvakanties naar de mooiste onderwatergebieden. De Filipijnen zijn een bijzonder diverse bestemming om te duiken. De eilanden bieden een fascinerende onderwaterwereld met een overvloed aan exotische diversiteit. Met ons als reispartner heb jij de mogelijkheid spannend te island hoppen, een liveaboard te maken of gewoonweg te genieten van de kleurrijke koraalriffen. Ons gevarieerde aanbod, van duikvakanties naar de Filipijnen, biedt voor ieder een aantrekkelijk programma. Sportieve stromingsduiken voor de action-lovers, spannende en speciale onderwater flora en fauna ontdekken of avontuurlijke wrakduiken – met ons kan iedereen op de Filipijnen een droomduikvakantie beleven.

Duikvakantie & Meer – de Filipijnen

Duik je graag? Wil je eens compleet andere en exotische onderwater flora en fauna zien? Dan moet je zeker in de Filipijnen gaan duiken. In Anilao, de onofficiële nudibranch (zeenaaktslak) hoofdstad, kan je een hoeveelheid aan critters vinden die je nergens anders in de wereld in dezelfde vorm kunt vinden.

Een duikvakantie in Busuanga (Palawan) zorgt voor een indrukwekkende blik in de onderwaterwereld. Zeeschildpadden en doejongs (zeekoeien) leven hier en laten zich graag bekeken worden terwijl ze ontspannen aan de oppervlakte ronddobberen. Natuurlijk is er ook geen tekort aan kleurrijke koraalriffen en spannende driftduiken tijdens een duikvakantie op de Filipijnen.

Een duikvakantie op de Filipijnen boeken & het wrakduikgebied ontdekken in de baai van Coron

De baai van Coron staat bekend voor de avontuurlijke wrakduiken. Zowel oorlogsschepen als transportschepen zijn hier te ontdekken. Als je een affiniteit met wrakken hebt dan zal je op de Filipijnen een duikvakantie beleven vol fascinatie. Ook boven water beleef je hier een droomvakantie in een prachtig resort verscholen in een exotisch landschap. Als je naar een tropisch paradijs op zoek bent, ga dan naar de Filipijnen en duik in een prachtige eilandwereld.

Duikers die op zoek zijn naar grote vissen en graag haaien en andere roofvissen bij het duiken op de Filipijnen willen zien, kunnen het beste een duikvakantie op het eiland Malapascua maken. Hier kan je grote vissen, roofvissen en veel meer verschillende koraalvissen observeren. Het eiland staat bekend als een gebied waar voshaaien leven, hier beleef je dus echte haai-lights op jouw duikvakantie naar de Filipijnen.

Ook duikers die het rustiger aan willen doen, komen tijdens een duikvakantie in de Filipijnen aan hun trekken door een afwisselend duikprogramma met paradijselijke koraalriffen en boottrips. De eilanden bieden met hun adembenemende natuur ook aan land een waar eldorado voor impressies en ervaringen.

Voor degene die op de Filipijnen wil duiken en niet kan kiezen voor één eiland bieden wij ook gevarieerd island hopping aan.

Avontuurlijke duiken op de Filipijnen zijn ook mogelijk op onze geweldige liveaboards. Ontdek en beleef het tropische paradijs op jouw duikvakantie naar de Filipijnen.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)