Skip links

Duikreis Filipijnen – Negros

Het Pura Vida Dive Resort in het zuiden van Negros op de Filipijnen is een ideale duikvakantiebestemming.

Apo Island en Siquijor behoren zeker tot de beste duikplekken in het gebied. Deze worden dagelijks bezocht samen met vele andere duikplekken rond Dauin. Daarnaast is duiken ook mogelijk direct op het huisrif.

Inclusief:

  • Luchthaventransfer Dumaguete retour
  • 7 overnachtingen in het Pura Vida Dive Resort
  • Ontbijt
  • 10 duiken incl. gids, lucht en lood

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 845 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Het Pura Vida Dive Resort ligt ongeveer 15 km ten zuiden van Dumaguete in Dauin, direct aan het strand. De transfer vanaf Cebu Airport duurt ongeveer 5 tot 6 uur (per auto en boot). Als alternatief kan je comfortabel met een rechtstreekse binnenlandse vlucht van Manila naar Dumaguete vliegen. Afhankelijk van de internationale vluchtverbinding is een overnachting in Manila dan vereist.

In het zuiden van Negros ligt Dauin, daar is voor elke duiker wat te vinden: koraaltuinen, prachtig begroeide drop-offs en macroduiken met zeepaardjes, spookfluitvissen, hengelaarsvissen, inktvissen en slakjes. Tot de hoogtepunten van de regio behoren zeker de duikplekken rond Apo Island en Siquijor, die een indrukwekkende biodiversiteit hebben. Vanuit Dauin wordt er op zo’n 25 veelzijdige duikplekken gedoken.

Het Pura Vida Dive Resort heeft 12 Deluxe kamers in twee-onder-een-kap-bungalows aan het strand en 10 vrijstaande Standard bungalows in de tropische tuin. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, bad/toilet met warmwater douche en een terras. Een restaurant en pool-bar aan het strand zorgen voor het lichamelijke welzijn, terwijl je in de spa je kunt laten verwennen.

Het aangesloten Sea Explorers duikcentrum is piekfijn georganiseerd en een gekwalificeerd PADI CDC-centrum. Naast een klaslokaal is er een werkplaats, een droogruimte en natuurlijk materiaalverhuur. Dagelijks worden boottochten georganiseerd met de typische outrigger (bangka) boten, duiken op het huisrif is natuurlijk ook mogelijk.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Boek een duikvakantie op de Filipijnen bij Duikvakantie & Meer en reis naar top duikplekken

Wil je graag een duikvakantie maken op de Filipijnen? Wij zijn jouw aanspreekpunt voor duikvakanties naar de mooiste onderwatergebieden. De Filipijnen zijn een bijzonder diverse bestemming om te duiken. De eilanden bieden een fascinerende onderwaterwereld met een overvloed aan exotische diversiteit. Met ons als reispartner heb jij de mogelijkheid spannend te island hoppen, een liveaboard te maken of gewoonweg te genieten van de kleurrijke koraalriffen. Ons gevarieerde aanbod, van duikvakanties naar de Filipijnen, biedt voor ieder een aantrekkelijk programma. Sportieve stromingsduiken voor de action-lovers, spannende en speciale onderwater flora en fauna ontdekken of avontuurlijke wrakduiken – met ons kan iedereen op de Filipijnen een droomduikvakantie beleven.

Duikvakantie & Meer – de Filipijnen

Duik je graag? Wil je eens compleet andere en exotische onderwater flora en fauna zien? Dan moet je zeker in de Filipijnen gaan duiken. In Anilao, de onofficiële nudibranch (zeenaaktslak) hoofdstad, kan je een hoeveelheid aan critters vinden die je nergens anders in de wereld in dezelfde vorm kunt vinden.

Een duikvakantie in Busuanga (Palawan) zorgt voor een indrukwekkende blik in de onderwaterwereld. Zeeschildpadden en doejongs (zeekoeien) leven hier en laten zich graag bekeken worden terwijl ze ontspannen aan de oppervlakte ronddobberen. Natuurlijk is er ook geen tekort aan kleurrijke koraalriffen en spannende driftduiken tijdens een duikvakantie op de Filipijnen.

Een duikvakantie op de Filipijnen boeken & het wrakduikgebied ontdekken in de baai van Coron

De baai van Coron staat bekend voor de avontuurlijke wrakduiken. Zowel oorlogsschepen als transportschepen zijn hier te ontdekken. Als je een affiniteit met wrakken hebt dan zal je op de Filipijnen een duikvakantie beleven vol fascinatie. Ook boven water beleef je hier een droomvakantie in een prachtig resort verscholen in een exotisch landschap. Als je naar een tropisch paradijs op zoek bent, ga dan naar de Filipijnen en duik in een prachtige eilandwereld.

Duikers die op zoek zijn naar grote vissen en graag haaien en andere roofvissen bij het duiken op de Filipijnen willen zien, kunnen het beste een duikvakantie op het eiland Malapascua maken. Hier kan je grote vissen, roofvissen en veel meer verschillende koraalvissen observeren. Het eiland staat bekend als een gebied waar voshaaien leven, hier beleef je dus echte haai-lights op jouw duikvakantie naar de Filipijnen.

Ook duikers die het rustiger aan willen doen, komen tijdens een duikvakantie in de Filipijnen aan hun trekken door een afwisselend duikprogramma met paradijselijke koraalriffen en boottrips. De eilanden bieden met hun adembenemende natuur ook aan land een waar eldorado voor impressies en ervaringen.

Voor degene die op de Filipijnen wil duiken en niet kan kiezen voor één eiland bieden wij ook gevarieerd island hopping aan.

Avontuurlijke duiken op de Filipijnen zijn ook mogelijk op onze geweldige liveaboards. Ontdek en beleef het tropische paradijs op jouw duikvakantie naar de Filipijnen.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)