Skip links

Duikreis Indonesië Alami Alor

Het Alami Alor Dive Resort is een absolute insidertip voor ervaren en veeleisende duikers. Het Indonesische eiland Alor biedt vele duikplekken van wereldklasse, geweldige duikomstandigheden en indrukwekkend zicht.

Ongerepte riffen, kleurrijk macroleven en grote vissen kunnen worden gezien op de gevarieerde duikplekken rond Alor.

Inclusief:

  • Luchthaventransfers (van/naar Alor)
  • 7 overnachtingen “Waterfront Bungalow”
  • 3 maaltijden per dag
  • Snacks, drinkwater, koffie en thee
  • 2 begeleide bootduiken per dag
  • Onbeperkt duiken op het huisrif (zonder gids)
  • Was-service
  • WIFI
  • Lokale belastingen en toeslagen

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 2.095 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Het Alami Alor Dive Resort ligt ongeveer 1.000km ten oosten van Bali en noordelijk van Timor in Nusa Tenggara, ofwel in het zuidoosten van Indonesië en midden in het meest biodiverse gebied van het land. Het exclusieve boutique resort biedt plaats aan slechts 12 duikers – des te meer persoonlijke service en comfort.

Hoewel Alor in een afgelegen regio ligt met (nog) verrassend weinig toerisme, is het relatief eenvoudig om er te komen. De makkelijkste manier om dit te doen is via de internationale luchthavens van Bali of Jakarta, waarvan een binnenlandse vlucht via Kupang naar Alor gaat. Twee keer per week zijn er zelfs directe comfortabele vluchten vanaf Bali. Het duurt ongeveer 50 minuten van de luchthaven naar het Alami Alor Dive Resort.

Het Alami Dive Resort is een absolute insidertip voor ervaren en veeleisende duikers. Alor biedt tal van duikplekken van wereldklasse, geweldige duikomstandigheden en spectaculair zicht. Hier kan je een prachtige mix van ongerepte koraalriffen, kleurrijk macroleven en grote vissen tegenkomen. Naast een fantastisch huisrif, dat niet alleen de harten van onderwaterfotografen sneller laat kloppen, zijn er per boot binnen 30 minuten meer dan 40 andere duikplekken te bereiken. Variërend van muck-duiken over zwart zand tot riffen met pelagische bezoekers zoals walvissen, dolfijnen, hamerhaaien, voshaaien, mola mola’s en verschillende roggen!

Er zijn duikpakketten beschikbaar voor elk wat wils. Naast drie boottochten per dag kunnen duikers onbeperkt duiken op het spectaculaire huisrif en natuurlijk ook nachtduiken.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
In Indonesië duiken & ontdek een zee aan diversiteit

Indonesië behoort tot de meest populaire bestemmingen voor duikers omdat het zowel aan land als onderwater enorm veelzijdig is. Vakantiegangers kunnen bij het duiken in Indonesië elke droom in vervulling laten gaan. Er zijn relaxte strandduiken die geliefd zijn bij beginners en spannende stromingsduiken voor de meer ervaren duikers. Prachtige koraalriffen, grotten en wrakken maken de duikvakantie in Indonesië onvergetelijk. Het land staat bekend om de gastvrijheid en de goede infrastructuur. Vakantiegangers kunnen genieten van een enorme variatie en aangename atmosfeer.

Wie diversiteit zoekt, moet in Indonesië duiken

Ontsnap aan de sleur van het dagelijks leven – als je in Indonesië duikt ervaar je iets heel speciaals. Deze geliefde bestemming trekt al jarenlang duikers vanuit de hele wereld aan. In Indonesië duik je in een unieke wereld die zich uitstrekt over oneindig veel eilanden. Vakantiegangers, die in Indonesië duiken, profiteren van de voordelen van onze diensten. Het maakt niet uit of je naar een hotel, bungalow of op een liveaboard wilt, profiteer van onze aanbiedingen. Als je in Indonesië duikt staat je een geweldig duikgebied te wachten.

Duiken in Indonesië & genieten van pure luxe

De verschillende eilanden bieden allen een unieke onderwaterwereld die je tijdens het duiken in Indonesië kunt beleven. Natuur, dat je anders alleen thuis op de tv ziet, bevind zich hier direct onder de wateroppervlakte.

Wij hebben een uitgebreid aanbod van duikvakanties in Indonesië: een liveaboard of duikresort in Raja Ampat, een liveaboard in Komodo Nationaal Park, huisrifduiken op Bali, island hopping op Sulawesi of dompel jezelf onder in complete duikluxe op Wakatobi. Bij ons kan je een duikvakantie in Indonesië op maat laten maken die precies aansluit op jouw wensen!

Duikvakantie in Indonesië – Raja Ampat & de biodiversiteit

Een duikvakantie in Indonesië beloofd in ieder opzicht avontuur. Vakantiegangers die de voorkeur geven aan het buitengewone, raden wij een duikvakantie in Indonesië naar het gebied Raja Ampat aan. Deze regio heeft de meeste biodiversiteit ter wereld. Als je jouw duikvakantie in Indonesië hier maakt, ontdek je de elegante schoonheid van reuzenmanta’s, leert bizarre macrodieren kennen en kan je op prachtige veelzijdige huisriffen duiken.

Een duikvakantie in Indonesië is ook geschikt voor beginners

Als je een ontspande duikvakantie in Indonesië wil, ga je naar Bali. Adembenemende koraalriffen wachten hier op je. Bij een duikvakantie naar Indonesië staat natuurlijk ook het manta point op het programma, dat is een must-do voor duikers. Je kunt samen met Bali ook het eiland Lombok combineren op jouw duikvakantie naar Indonesië. De rondreis maakt spannende excursies mogelijk waarbij je het land en de cultuur leert kennen. Ware fascinerende onderwaternatuur ervaar je tijdens jouw duikvakantie in Indonesië in het Bunaken Nationaal Park dat voor Sulawesi ligt. Intacte koraalriffen herbergen rijke diversiteit en laten een overweldigende indruk achter op bezoekers. Een goede tip voor beginnende duikers is de Lembeh Strait met haar beroemde macroduikplaatsen. Hier vind je in ondiep water de kleinste critters in bizarre hoeveelheden.

Duikvakantie in Indonesië voor ervaren duikers

In het Alami Alor Dive Resort vind je bij jouw duikvakantie naar Indonesië een nieuwe uitdaging. Afwisselende riffen en grote vissen zijn slechts een klein deel van de vele bezienswaardigheden. Een spectaculaire duikvakantie in Indonesië voor ervaren duikers belooft het Komodo Nationaal Park. Het park behoord tot een van de 7 wereldwonderen der natuur en maakt indruk door de intacte koraalriffen. Grote biodiversiteit bij een duikvakantie in Indonesië ervaar je in Midden-Sulawesi. Bezoek tijdens jouw duikvakantie in Indonesië ook West-Papua. Van grote vissen tot de kleinste macrodieren staat Raja Ampat garant voor veel hoogtepunten.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)