Skip links

Duikreis Jordanië

Jordanië is een prachtige reisbestemming voor natuurliefhebbers, cultuurliefhebbers en dankzij de geweldige duikplekken aan de Rode Zee ook voor duikers. Het wereldwijd unieke “Underwater Military Museum” is één van de nieuwste attracties aan de Rode Zee.

Een bezoek aan het “Nieuwe WereldwonderPetra mag natuurlijk niet ontbreken! Jordanië biedt veel afwisseling boven en onder water!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen incl. ontbijt in Aqaba
  • 10-duikpakket, incl. lucht en lood

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.295 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Aqaba ligt aan de zuidpunt van Jordanië en is een ideale vakantiebestemming voor duikers. Hoewel de kust van Jordanië en daarmee de toegang tot de Golf van Aqaba slechts zo’n 26 kilometer lang is, is hier een grote keuze aan diverse duikplekken. Veel van deze bevinden zich in het Aqaba Marine Park Conservation Area. Daarnaast is de levendige plaats ook een ideaal startpunt voor excursies naar het prachtige woestijnlandschap van Wadi Rum of naar het “Nieuwe WereldwonderPetra. Excursies naar de Dode Zee zijn ook mogelijk! Deel je wensen met ons!

Het Underwater Military Museum is zeker de nieuwste attractie voor duikers in de Rode Zee. Het ligt net voor de kust van Aqaba. Naast een vliegtuig, tank, ambulance kunnen duikers zich ook vergapen aan een militaire kraan, troepentransportschip, luchtafweergeschut en zelfs een helikopter. Acht van de gezonken objecten bevinden zich op een diepte van 15 tot 20 meter, de rest op een diepte van maximaal 28 meter.

Wrakduikers komen aan hun trekken bij het wrak van de “Cedar Pride“. Het goed bewaarde wrak is nu kleurrijk begroeid en is de thuisbasis van vele rifbewoners. Dankzij de ligging direct voor de kust, de beste duikomstandigheden en het goede zicht is de “Ceder Pride” ook ideaal voor een cursus wrakduiken.

De riffen van de Golf van Aqaba worden gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan zachte en harde koralen. Ze bieden onderdak aan talloze rifvissen. Maar ook schildpadden en diverse roggen worden regelmatig waargenomen. Macrofans zullen blij zijn met naaktslakken en schaaldieren.

Jordanië is een uiterst veelzijdige reisbestemming. Culturele bezienswaardigheden kunnen prachtig gecombineerd worden met indrukwekkende natuurbelevenissen en geweldige duiken in de Rode Zee!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)