Skip links

Duikreis Madeira – Portugal

Madeira draagt ​​de prachtige bijnaam “Bloemeneiland” en is een populaire reisbestemming vanwege de milde temperaturen het hele jaar door en het gevarieerde landschap. Madeira maakt deel uit van Portugal, maar ligt ver uit de kust van Afrika in de Atlantische Oceaan.

Dankzij de invloed van de milde Golfstroom is er een gevarieerde onderwaterwereld met Atlantische en tropische soorten. De mooiste duikplekken op Madeira bevinden zich in het natuurpark Garajau. Duikers hebben hier veel afwisseling met steile wanden, tunnels, grotten en riffen.

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen in het 4**** Hotel Galosol
  • Ontbijt
  • 10-duikpakket, incl. lucht en lood

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 895 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

De Galo Resort Hotels liggen op slechts 10 km van de internationale luchthaven aan de zuidkust van Madeira, midden in het onderwaternatuurreservaat Garajau. De accommodaties bevinden zich boven het duikcentrum Manta Diving Madeira op een steile klif. Hier vind je vier verschillende gezins- of volwassenvriendelijke accommodaties. Naast de prachtige tuinen en het prachtige uitzicht over de zee zorgen een eigen zwembaai met een zeewaterzwembad, fitnessruimtes, een binnen- en buitenzwembad en een spa voor de ultieme ontspanning.

Voor duikers is het huisrifduiken met het aangesloten duikcentrum van Manta Diving Madeira een hoogtepunt. Via verschillende ingangen kan eenvoudig en probleemloos op vier verschillende plaatsen gedoken worden. Een grote grot, een grillige lavavinger, een arena met een tunnel en een aantrekkelijke klif op een diepte van 4m tot 34m bieden veel afwisseling. Alle duikplekken op het huisrif liggen beschut tegen de Ponta da Oliveira-rots. Ondanks de noordoostelijke wind die bijna het hele jaar door heerst, garandeert deze locatie een kalme zee en maakt korte boottochten naar bekende duikplekken zoals Cap Garajau met zijn grote, tamme baarzen mogelijk.

De warme uitlopers van de Golfstroom (watertemperatuur 18°C ​​- 24°C het hele jaar door) en het beschermde leefgebied bieden een biodiversiteit die bijna te vergelijken is met tropische wateren. Tuinpaling, papegaai, trompet, kogelvis, trekkervis en zwart koraal zorgen voor een werkelijk exotische sfeer. Grote vissen zoals reuzenbaarzen, makreel, barracuda’s, roggen en – met een beetje geluk – manta’s of een monniksrob kunnen ook op het huisrif worden waargenomen.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)