Skip links

Duikreis Mozambique – Tofo

Tofo ligt in Mozambique aan de kust van de Indische Oceaan. Deze gezellige plek staat bij duikers bekend om de grote vissen, vooral manta’s en walvishaaien. Naast deze indrukwekkende reuzen zijn er ook dolfijnen, een grote verscheidenheid aan haaien en schildpadden te zien. Daarnaast bieden sommige duikplekken ook “kleine dieren” zoals naaktslakken, zeepaardjes en krabben. Tussen mei en oktober passeren bultruggen de kust, terwijl hun gezang de duiken begeleidt.

Voor duikers en natuurliefhebbers is de Mozambikaanse kust met zijn lange stranden en natuurlijke duinlandschappen een eersteklas reisbestemming!

Inclusief:

  • Overnachting Johannesburg incl. luchthaventransfers
  • Internationale vlucht Johannesburg – Inhambane retour
  • Luchthaventransfers Inhambane – Tofo retour
  • 7 overnachtingen Tofo Mar Hotel incl. ontbijt
  • Duikpakket met 10 bootduiken
  • Snacks & drinkwater tussen de duiken op de boot
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers

Reisduur: 8 dagen

Prijs: vanaf 1.795 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

De gemakkelijkste manier om Tofo te bereiken is via Johannesburg International Airport in Zuid-Afrika. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is een overnachting aan te raden. De volgende dag gaan we verder naar Inhambane via de hoofdstad van Mozambique (Maputo). Tofo ligt daar niet ver van de luchthaven.

Met bijna 2.700 kilometer kustlijn biedt Mozambique vele uitstekende en grotendeels ongerepte duikgebieden. De regio rond Tofo wordt gekenmerkt door indrukwekkende koraallandschappen en veel grote vissen. Tofo Beach is misschien wel de meest bekende plek aan de kust van Mozambique en biedt een goed aanbod van accommodaties en restaurants.

Het Tofo Mar Hotel ligt waarschijnlijk aan één van de mooiste stukken strand in de regio. Het goed uitgeruste boutique hotel heeft kamers in verschillende categorieën: standaard kamers met/zonder zeezicht, deluxe kamers en suites. Deel je wensen met ons! Het hotel heeft ook een geweldig terras direct aan het strand en een eigen restaurant en bar.

Het duikcentrum van Diversity Scuba is direct verbonden met het hotel. Het PADI 5-sterren IDC-centrum biedt ervaren duikinstructeurs en gidsen, verhuur van uitrusting, nitrox en eigen duikboten. Er worden duikcursussen aangeboden voor elk niveau. Er is een privézwembad beschikbaar voor duikcursussen voor beginners.

Er wordt gedoken volgens het zogenaamde “dubbele tank” principe: al in je duikpak stap je in de boot direct voor het duikcentrum en vaar je eerst naar duikplekken die verder weg liggen. De reistijd is maximaal 30 minuten. Na de eerste duik wordt tijdens het oppervlakte-interval een kleine snack aangeboden. Deze tijd wordt gebruikt om manta’s en walvishaaien te spotten. De tweede duik wordt dan daarna gemaakt. Rond het middaguur keert de boot terug naar de basis. In de middag wordt op verzoek een derde duik aangeboden. Briefings worden gehouden op het eigen dakterras van de duikschool en er worden ook onderwaterfilms getoond. Overdag is hier koffie en thee verkrijgbaar.

Naast het duiken biedt het duikcentrum ook zogenaamde “Ocean Safari’s” voor zwemmers en snorkelaars aan. Deze tours duren ongeveer 2 uur en nemen deelnemers mee om walvishaaien, dolfijnen, manta’s en schildpadden vanaf de boot te spotten! Tussen juni en oktober zijn er ook regelmatig bultruggen te spotten voor de kust van Tofo!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoon afspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)