Skip links

Duikreis Oman – Sifah

Een niet te lange reis, het hele jaar door aangename temperaturen en een uiterst gastvrije bevolking maken Oman tot een populaire duikbestemming. Naast prachtige duikplekken biedt Oman indrukwekkende woestijnlandschappen met oases, bergketens, oude forten en moderne attracties.

De mariene parken van Daymaniyat en Fahal zijn goed bekend bij duikers. Meer dan 900 soorten vissen leven in de wateren van Oman, van adelaarsroggen en murene tot walvishaaien! De regio is ook een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen in het Sifawy Boutique Hotel
  • 2-persoonskamer incl. halfpension
  • Duikpakket met 10 bootduiken
  • Alle duiken incl. gids, lucht en lood

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.195 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Het Sultanaat Oman staat bekend om zijn prachtige woestijnlandschap met pittoreske oases. In het bergachtige binnenland bevinden zich wadi’s, grotten met veel planten en dieren die alleen hier voorkomen. Oman maakt indruk met een interessante mix van traditionele oosterse levensstijl en moderniteit.

De duikgebieden in Oman imponeren met een grote verscheidenheid aan soorten: in de wateren rond Oman zijn meer dan 900 soorten vissen te bewonderen! Door de hoge planktondichtheid is het zicht lager dan in de Rode Zee (gemiddeld tussen de 12 en 20 m), maar duikers worden beloond met grote scholen vis.

In Oman zijn de meeste duikplekken bereikbaar per boot. De kans om begeleid te worden door dolfijnen is erg groot! Stromingen zijn relatief zeldzaam en van lage sterkte, daarom zijn de duikplekken geschikt voor zowel beginnende en gevorderde duikers. Bekend onder duikers is het beschermde gebied van de Daymaniyat-eilanden, gelegen rond een keten van eilanden ten noorden van Muscat. Maar ook het Fahal Marine Park is een duikhoogtepunt!

Beide duikgebieden staan ​​onder UNESCO bescherming en bieden prachtige duiken met gezonde koralen en kleurrijke rifvissen. Duikers genieten van ontmoetingen met rifhaaien, murene, roggen, schildpadden, inktvissen en natuurlijk verschillende rifvissen zoals koraalduivels, trekkervissen, vleermuisvissen en anemonenvissen. Maar ook grotere vertegenwoordigers zoals luipaardhaaien, adelaarsroggen en murene worden regelmatig aangetroffen.

De kusten van Oman zijn een belangrijk broedgebied voor zeeschildpadden. Elk jaar keren duizenden schildpadden terug naar hun thuisstrand om hun eieren te leggen. En ook walvishaaien worden regelmatig aangetroffen in Oman!

Aangename watertemperaturen het hele jaar door maken Oman ook tot een ideale bestemming voor duiken in de winter!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)