Skip links

Duikreis Panama – Bocas del Toro

Bocas del Toro aan de Caribische kust van Panama biedt een bijzondere mix van ontspanning, duiken, surfen en uitgaan in een paradijselijke omgeving.

Deze gezellige plek biedt de fijnste Caribische flair met zijn kleurrijk beschilderde houten huizen. Dagen breng je hier het beste door op of onder water. Bocas del Toro biedt het hele jaar door een gevarieerd duikgebied en goede duikomstandigheden. Naast 95% van de koraalsoorten in het Caribisch gebied, zijn de wateren voor de kust van Panama ook de thuisbasis van haaien, roggen, schaaldieren, zeeschildpadden en vele andere zeedieren.

Inclusief:

  • Luchthaventransfers van/naar Bocas del Toro
  • 12 overnachtingen in een waterbungalow incl. ontbijt
  • 20-duikpakket (10 duikdagen)
  • Alle duiken incl. gids, lucht en lood

Reisduur: 2 weken

Prijs: vanaf 2.495 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

De hoofdstad Panama City is het startpunt voor trips door Panama. In een uur vliegen bereik je Bocas del Toro. Naast het vasteland omvat de provincie zes grotere en talrijke kleinere eilanden en grenst in het noorden aan Costa Rica.

Bocas del Toro staat voor een bijzondere mix van ontspanning, duiken, surfen en uitgaan in een paradijselijk Caribisch decor. Naast bekende surf- en duikplekken, kun je onvergetelijke trips maken om de dolfijnen te zien in Dolphin Bay of naar het zeesterrenstrand “Boca del Drago“. Bij het zogenaamde “Red Frog Beach” op Isla Bastimientos grenst de weelderige jungle direct aan het strand. Je kunt hier zelfs luiaards spotten. Natuurliefhebbers komen op deze reisbestemming in Panama volledig aan hun trekken!

De watertaxi vaart vanaf het hoofdeiland naar het eiland Bastimentos. De uitstekende Aqua Lodge ligt aan het einde van een baai, met vrij uitzicht op de zonsondergang! Bijzonder is het duurzame concept met zo min mogelijk impact op de natuur: er is geen airconditioning, de zeebries zorgt voor verkoeling en zonnepanelen zorgen voor de energievoorziening.

Bastimientos biedt alles wat je maar kunt wensen op een duikvakantie in het Caribisch gebied! Hier kun je snappers, baars, engel- en vlindervissen verwachten, evenals roggen, murene, krabben, kreeften en veel kleine dieren in de prachtige sponsformaties. Daarnaast bezoeken adelaarsroggen en verpleegsterhaaien regelmatig de diverse duikplekken!

Het eiland Bastimentos zelf is een tropisch paradijs. Schildpadden hebben hier hun broedplaatsen, mangrovebossen woekeren aan de zuidkant en een prachtig koraalrif waar het mariene nationale park begint. De nederzetting Old Banks dateert uit de bananenhandel – en het eiland is nog zo ongerept dat er geen verharde weg is!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)