Skip links

Duikreis Panama – Coiba

Santa Catalina, een klein surfstadje aan de westkust van Panama, is het ideale startpunt voor duiken in Coiba National Park.

De planktonrijke wateren van de Grote Oceaan trekken voor de kust van Panama zeezoogdieren zoals walvissen en dolfijnen aan, evenals veel grote vissen. Naast barracuda’s, tonijnen en haaien zijn er ook manta’s te zien in het duikgebied van Coiba. Van juli tot oktober kan je ook een bijzonder natuurspektakel beleven: in deze tijd komen bultruggen met hun jongen voorbij!

Inclusief

 • 2 overnachtingen in Panama City
 • Huurauto (van/naar het vliegveld)
 • 5 overnachtingen in Santa Catalina
 • 2 duikdagen in Santa Catalina (4 duiken)
 • 1 dagtrip naar Islas Canales (2 duiken)
 • 3-daagse tour naar Coiba
  • 3 duiken per dag (9 duiken)
  • 2 overnachtingen
  • volpension
 • Alle duiken inclusief gids, lucht en lood

Reisduur: 11 dagen

Prijs: vanaf 2.195 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Dag 1: Aankomst in Panama. Haal de huurauto op bij de luchthaven en rijd vervolgens naar jouw hotel in Panama City. Gebruik de mogelijkheid voor een wandeling door de historische oude stad (Casco Viejo).

Dag 2: Vandaag ga je naar de kust van Panama dat aan de Grote Oceaan ligt, naar het gezellige stadje Santa Catalina. De surfstad is het startpunt voor excursies naar het eiland Coiba, waar de meest spectaculaire duikplekken aan de Pacifische kust zich bevinden!

Duiken voor de Pacifische kust van Panama kan gerust als spectaculair worden omschreven. Niet voor niets worden er regelmatig vergelijkingen gemaakt met de Galapagos Eilanden. Het duikgebied van Coiba is één van de meest soortenrijke in de Grote Oceaan!

Oog in oog staan met witpuntrifhaaien, roggen en schildpadden is niet ongewoon. Duikers kunnen ook scholen doktersvissen, vlindervissen, barracuda’s, vleermuisvissen, makrelen en tonijnen verwachten. Met een beetje geluk kan je ook orka’s, grienden, dolfijnen, tijger-, hamer-, stier- en walvishaaien spotten. Van juli tot september komen bultruggen met hun jongen voorbij.

Dag 2 – Dag 6: Je overnacht in Santa Catalina en maakt duiktrips langs de kust en naar de “Islas Canales”.

Dag 6 – Dag 8: Vertrek voor het 3-daags verblijf op Coiba. Het voormalige gevangeniseiland neemt je letterlijk “gevangen” met de betoverende natuur zowel boven- als onderwater. Overnachting met volpension. 3 duikdagen met elk drie duiken dompelen je onder in de spectaculaire onderwaterwereld van het Coiba National Park.

Dag 8: Bij terugkomst breng je nog een nacht door in Santa Catalina voordat je terugkeert naar de hoofdstad.

Dag 9: Terugrit naar Panama City en overnachting.

Dag 10: Inleveren huurauto en vertrek.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)