Skip links

Duikreis Sri Lanka – Nilaveli

Sri Lanka – het voormalige Ceylon – biedt reizigers een unieke flora en fauna, prachtige zandstranden en vele culturele bezienswaardigheden.

Maar ook de onderwaterwereld van Sri Lanka staat voor veel afwisseling! Nilaveli aan de noordoostkust en is een ideale uitvalsbasis voor duikers die Pigeon Island Marine Park willen verkennen. Hier zijn de beste kansen op ontmoetingen met schildpadden en rifhaaien!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met A/C
  • Ontbijt
  • Duikpakket met 10 bootduiken
  • Alle duiken incl. gids, lucht en lood

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.095 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Sri Lanka is een ware parel in de Indische Oceaan. Nilaveli ligt aan de noordoostkust en is een ideale duikbasis van half maart tot half november. Vanaf hier kunnen lokale riffen, wrakken en ook het duikgebied van Pigeon Island Marine Park worden ontdekt. Er is (bijna) een garantie op ontmoetingen met schildpadden en rifhaaien!

De reis naar Sri Lanka vindt plaats via de hoofdstad Colombo, die wordt gekenmerkt door zijn bewogen geschiedenis. Sri Lanka heeft een tropisch klimaat en is eigenlijk het hele jaar door een reisbestemming. De weersomstandigheden verschillen echter sterk van regio tot regio: de beste reistijd voor de westkust is van november tot april. Voor ontmoetingen met walvissen en dolfijnen is een reis vanaf februari aan te raden. Mei tot november is de ideale reistijd voor de oostkust, met de beste kans op waarnemingen van walvissen en dolfijnen vanaf september.

Van half maart tot half november zijn duikvakanties in Sri Lanka in Nilaveli ideaal. De accommodatie is het hele jaar open en ook een strandvakantie is het hele jaar mogelijk. Als je buiten dit seizoen in Sri Lanka wilt duiken, vind je de beste omstandigheden in Unawatuna.

Ons partnerduikcentrum aan de noordoostkust van Sri Lanka is het Nilaveli Diving Centre, een professioneel beheerd PADI 5* IDC-duikresort. Het duikcentrum bevindt zich op het terrein van het High Park Hotel, direct aan één van de mooiste stranden van Sri Lanka.

De riffen rond Nilaveli herbergen talloze zeedieren zoals walvissen, dolfijnen, haaien, roggen, schildpadden en barracuda’s. De zeezoogdieren zijn het best te zien in de maanden maart/april en augustus/september. Het Pigeon Island Marine Park is zeker een hoogtepunt voor duikers en snorkelaars – hier zijn ontmoetingen met schildpadden en rifhaaien vrijwel zeker! Veel ondiepere duikplekken liggen op een paar minuten rijden van het duikcentrum, terwijl er een aantal diepere duikplekken zijn in Trincomalee en ten zuiden van Nilaveli. Sri Lanka is dus een geschikte duikbestemming voor beginnende en gevorderde duikers!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)