Skip links

Duikreis Sri Lanka – Unawatuna

Sri Lanka – het voormalige Ceylon – biedt reizigers een unieke flora en fauna, prachtige zandstranden en vele culturele bezienswaardigheden.

Maar ook de onderwaterwereld van Sri Lanka staat voor veel afwisseling! Unawatuna Bay aan de zuidkust van Sri Lanka is een ideale uitvalsbasis voor duikers die van half oktober tot april wrakken en duikplekken op het rif willen verkennen.

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
  • Ontbijt
  • Duikpakket met 10 bootduiken
  • Alle duiken incl. gids, lucht en lood

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.095 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

De reis naar Sri Lanka vindt plaats via de levendige hoofdstad Colombo, die wordt gekenmerkt door zijn bewogen geschiedenis. Sri Lanka heeft een tropisch klimaat en is eigenlijk het hele jaar door een reisbestemming. De weersomstandigheden verschillen echter sterk van regio tot regio: de beste reistijd voor de westkust is van november tot april. Voor ontmoetingen met walvissen en dolfijnen is een reis vanaf februari aan te raden. Mei tot november is de ideale reistijd voor de oostkust, met de beste kansen voor waarnemingen van walvissen en dolfijnen vanaf september.

De beste tijd om te duiken in Unawatuna is van half oktober tot half april. De accommodaties zijn het hele jaar door geopend en ook een strandvakantie is het hele jaar mogelijk. Wie buiten dit seizoen in Sri Lanka wil duiken, vindt de beste duikomstandigheden in Nilaveli.

Ons partner duikcentrum Unawatuna Diving Center ligt in een prachtige baai. Niet ver van het duikcentrum ligt de gezellige faciliteit van het Rockside Cabanas Hotel. Het ligt direct aan het strand, bestaat uit gezellige kleine bungalows, een tuin en strandrestaurant. De kamers zijn uitgerust met ventilator, airconditioning, minibar en waterkoker en bieden vanaf hun terras een prachtig uitzicht op zee.

De medewerkers van het door Duitsland gerunde PADI 5* duikcentrum zijn internationaal. Duikcursussen van alle soorten worden aangeboden in verschillende talen. Bootduiken is mogelijk bij Unawatuna. Meerdere boten brengen maximaal 5 duikers naar de diverse duikplekken. Tijdens de oppervlakte-interval tussen de duiken worden koekjes en drinkwater verstrekt.

Naast de bekende “Ragoon” liggen er nog andere wrakken voor de kust van Unawatuna. Meer dan 15 duikplekken tussen de 6 en 30 meter diep worden regelmatig bezocht. De koraalgroei in ondiep water herstelt zich ook langzaam van de hoge watertemperaturen van El Nino in 1997. De duikplekken van Unawatuna zijn de thuisbasis van een verscheidenheid aan koraalvissen, naaktslakken, roggen en zelfs napoleons. Bij de wrakken komen duikers regelmatig zoetlipvissen, barracuda’s, makreel en verschillende pijlstaartroggen tegen. Tussen januari en maart zijn ontmoetingen met walvishaaien, rifhaaien en manta’s mogelijk.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)