Skip links

Duikreis Tanzania – Mafia

Het tropische eiland Mafia ligt voor de kust van Tanzania en behoort samen met Zanzibar en Pemba tot de zogenaamde “Spice Islands”. Mafia is de kleinste van de drie met een lengte van slechts 20km. Omdat het eiland nog relatief onbekend is bij toeristen, heeft het zijn ongerepte charme behouden. Mafia is een absolute droombestemming voor duikers, snorkelaars en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust en authenticiteit. Het Mafia Marine Park biedt een zeer gevarieerd duikgebied waar, afhankelijk van het seizoen, ook walvishaaien en bultruggen te zien zijn.

Inclusief:

  • 7 overnachtingen in de Pole Pole Eco Lodge
  • Volpension
  • Thee, koffie en drinkwater
  • Transfer van/naar vliegveld Mafia
  • Dagelijks excursie programma
  • Was-service
  • Duikpakket met 10 duiken
  • Alle duiken zijn inclusief gids, lucht en lood

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 2.245 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

De Pole Pole Eco Lodge is één van de meest exclusieve eco-lodges ter wereld en staat bekend om de uitstekende service, fantastische keuken en relaxte sfeer. Slechts 7 bungalowsuites bevinden zich in de tropische tuinen, allemaal met een prachtig uitzicht over het witte zandstrand en Chole Bay. Met een perfecte balans tussen luxe en respect voor de lokale cultuur en natuurlijke omgeving, is Pole Pole Eco Lodge een ideale uitvalsbasis om het gevarieerde onderwaterleven rond het eiland te verkennen.

Het duikcentrum van Mafia Diving ligt op slechts 5 minuten lopen van de lodge. Bij hoog water worden de gasten direct voor de lodge opgehaald. Mafia Diving is het enige 5-sterren duikcentrum van Mafia en ligt direct in Chole Bay, het centrum van het Mafia Marine Park. Door de gunstige ligging kun je hier het hele jaar door duiken. De beste omstandigheden zijn echter te vinden tussen oktober en maart. Er wordt gedoken in kleine groepen van maximaal 4 duikers per gids. PADI-duikcursussen worden tot Divemaster niveau aangeboden.

De meeste duikplekken liggen op maximaal 30 minuten varen van het duikcentrum. Alle reizen worden uitgevoerd met traditionele Swahili dhow-boten. In Chole Bay vind je naast gezonde, kleurrijke riffen een enorme verscheidenheid aan vissen. De meeste duikplekken in de baai hebben een maximale diepte van 18 meter, waardoor ze ook ideaal zijn voor minder ervaren duikers en fotografen. Nacht- en huisrif-duiken zijn ook mogelijk in Chole Bay. In dit macroparadijs kan je slakjes, zeepaardjes, schorpioenvissen en zelfs hengelaarsvissen. Buiten de baai zijn er diepere duikplekken met vaak stroming waar je grotere vissen zoals roggen en haaien kunt tegenkomen.

Het eiland Mafia staat bekend om de walvishaaien. Tussen oktober en februari worden snorkeltrips naar de indrukwekkende reuzen aangeboden. Bultruggen passeren het eiland tussen augustus en september en zijn ook te zien tijdens boottochten.

Een verblijf op Mafia is goed te combineren met een safari op het vasteland, laat ons je wensen weten!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)