Skip links

Fiji

Fiji staat bekend als één van de beste duikgebieden ter wereld en is een waar paradijs van zachte koralen. Dit kleine land is een archipel wat bestaat uit meer dan 300 eilanden en ligt in het zuidelijke deel van de Stille Oceaan, zo’n 3.000 km ten oosten van Australië. Duikers krijgen een gevarieerd onderwaterlandschap te zien met een overvloed aan tropische vissen, rifhaaien, dolfijnen, manta’s en schildpadden. Het zicht van het heldere water is ongelooflijk goed en vaak meer dan 50 meter.

De eilanden bieden duikers bijna alles, van adembenemende steile wanden en wrakken tot geweldige grot– en nachtduiken. Het turkooisblauwe water en de prachtige witte zandstranden trekken surfers en duikers van over de hele wereld. Naast droomstranden is Fiji vooral indrukwekkend met zijn vulkanische bergtoppen, die bedekt zijn met dichtbegroeid regenwoud.

De Fiji-eilanden hebben een warm tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27°C, met een koele passaatwind die het hele jaar door waait. De watertemperatuur ligt tussen 24°C en 28°C en biedt ideale omstandigheden voor een duik- en zwemvakantie. Geniet van de warmte, rust en vriendelijkheid van deze prachtige duikvakantie bestemming!

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Suva
  • Talen: Engels, Fijisch, Hindi
  • Valuta: Fiji-dollar
  • Tijdsverschil: + 11 uur
  • Reistijd: april – november

Onze aanbevelingen voor Fiji:

Onze bestemmingen in Fiji:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie