Skip links

Frans-Polynesië

Frans-Polynesië ligt ongeveer 17.000 km van Europa in het hart van de Stille Oceaan en bestaat uit verschillende atollen met ongeveer 120 eilanden. Het zeegebied heeft een totale oppervlakte van 4 miljoen km2 (vergelijkbaar met West-Europa). De bekendste eilanden zijn Tahiti met als hoofdstad Papeete, Moorea en Bora Bora. Om de complete droomvakantie in Frans-Polynesië te ervaren is het aan te raden een combinatie te maken van meerdere prachtige eilanden.

Doordat Frans-Polynesië in de Stille Oceaan ligt worden alle tropische wensen vervuld met turquoise lagunes, witte zandstranden en een relaxte levensstijl. Fantastische duikplaatsen, traditionele dorpjes met vriendelijke mensen en de extreem rijke cultuur maken jouw vakantie onvergetelijk. Genieten is de topprioriteit op alle eilanden en de levensvreugde van de Polynesiërs zorgt voor een totaal ontspannen vakantie. De eilandbewoners voelen zich nog steeds sterk verbonden met hun “grote broer” Frankrijk, wat tot uiting komt in de taal en cultuur.

Hoewel de eilanden over een enorm gebied zijn verspreid, is het klimaat vrijwel overal hetzelfde, namelijk tropisch warm en altijd vochtig. De temperaturen liggen het hele jaar rond de 30°C en ook de watertemperatuur is aangenaam warm met 26°C tot 28°C. Zelfs tijdens het droge seizoen van april tot oktober moet je toch rekening houden met buien en onweer.

Het “grootste aquarium op aarde” trekt vooral duikers naar de eilandenarchipel met prachtige koralen en een onbeschrijfelijke onderwaterwereld. Talloze soorten haaien (bijv. grijze rif-, citroen-, hamerhaaien), walvissen (bijv. bultruggen), roggen (bijv. manta’s, adelaarsroggen, luipaardroggen), dolfijnen, zeeschildpadden, scholen barracuda’s, doktersvissen, makrelen en murenes zorgen naast de kleurrijke koralen en sponzen voor een adembenemende duikervaring aan de andere kant van de wereld.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Papeete (Tahiti)
  • Talen: Frans, Tahitiaans
  • Valuta: CFP-frank
  • Tijdsverschil: – 10 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Frans-Polynesië:

Onze bestemmingen in Frans-Polynesië:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie