Skip links

Kenia

Kenia ligt in het oosten van Afrika en imponeert met zeer gevarieerde flora en fauna – boven en onder water. Daardoor is Kenia ideaal voor een combinatie van safari en duikvakantie. Ongeveer 10% van het land bestaat uit nationale parken en natuurreservaten. De bekendste zijn de Masai Mara, Tsavo National Park, Amboseli en Lake Nakuru National Park. Het grootste mariene nationale park van Kenia ligt voor Watamu en staat bekend voor zijn intacte koralen en kleurrijke bewoners.

Het landschap van Kenia wordt wereldwijd geroemd voor zijn schoonheid. Kilometers witte zandstranden aan de Indische Oceaan worden afgewisseld met meren, bergachtige hooglanden, savannes en de spectaculaire Great Rift Valley. Acacia’s en baobabbomen domineren het landschap van de Afrikaanse savanne en de rode aarde in het Tsavo East National Park zorgt voor een ongelooflijk kleurenspektakel. In vrijwel alle nationale parken kan je Afrika’s “Big Five” van dichtbij meemaken: olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en neushoorns. Van september tot november trekken enorme kuddes gnoes, zebra’s en antilopen vanuit de Serengeti door de Masai Mara – een indrukwekkende en onvergetelijke ervaring!

De ideale reistijd voor Kenia verschilt per regio, de kustgebieden zijn het hele jaar door een goede bestemming. Aan de kust is de temperatuur het hele jaar door met een gemiddelde van 30°C vrij hoog. Door de verkoelende zeebries blijven de temperaturen echter aangenaam. In mei en juni zijn de duikcentra vanwege het onstuimige weer gesloten.

De beste duikgebieden in Kenia bevinden zich in het Watamu Marine National Park. Diverse duikplekken met gezonde koralen en talloze kleurrijke zeebewoners (van naaktslakken tot grote roggen) zorgen voor prachtige vakantieherinneringen. Je hebt van november tot februari zelfs de kans om walvishaaien te spotten!

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Nairobi
  • Talen: Swahili, Engels
  • Valuta: Keniaanse shilling
  • Tijdsverschil: + 2 uur
  • Reistijd: juli – april

Onze aanbevelingen voor Kenia:

Onze bestemmingen in Kenia:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie