Skip links

Liveaboard Egypte – Brothers, Daedalus & Elphinstone

Deze liveaboard start in Hurghada of Marsa Ghalib bij Marsa Alam en verbindt de beroemde duikgebieden van Elphinstone, de Brother Islands, met het afgelegen Daedalus Reef. De route wordt met recht “Simply the Best” genoemd! Zelfs veeleisende duikers komen hier aan hun trekken!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen bijv. aan boord van de Emperor Elite
  • 6 duikdagen met minimaal 3 duiken per dag
  • Nachtduiken (niet toegestaan in het Marine Park )
  • Alle duiken incl. lucht en lood
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers
  • Volpension incl. snacks
  • Niet-alcoholische dranken

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.345 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

De spectaculaire duikplekken “Big and Little Brother“, Daedalus en Elphinstone Reef behoren zonder twijfel tot de beste van Egypte en de hele Rode Zee! Deze liveaboard route wordt met recht “Simply the Best” genoemd!

De ver voor de kust gelegen Brother-eilanden liggen in een marien park en is omgeven door diep water. De steile rifwanden zijn prachtig begroeid met zachte koralen en zeewaaiers. Ze herbergen een enorme verscheidenheid aan rifvissen, maar trekken ook pelagische roofdieren aan zoals tonijn, makreel, snapper en, met een beetje geluk, hamerhaaien, manta’s, pelagische longimanus en verschillende rifhaaien. Van tijd tot tijd kun je zelfs de zeldzame voshaaien tegenkomen. Liefhebbers van wrakken kunnen de Aida II en Numidia ontdekken op de Brother-eilanden, die nu kleurrijk begroeid zijn. Op de diverse duikplekken worden regelmatig Napoleons en grijze rifhaaien aangetroffen.

Daedalus Reef is één van de meest afgelegen duikbestemming in de Rode Zee van Egypte en heeft diepe drop-offs met spectaculaire vegetatie. Hamerhaaien en grijze rifhaaien zijn regelmatige bezoekers. Afhankelijk van het seizoen is er een goede kans om de indrukwekkende Longimanus haaien tegen te komen op het beroemde Elphinstone rif. Naast deze hoogtepunten behoren de riffen tot de kleurrijkste van de hele regio met een indrukwekkende verscheidenheid aan koraalsoorten.

Om deel te nemen aan deze liveaboard moet je ten minste 30 gelogde duiken hebben en comfortabel zijn in sterkere stromingen. Om langere reistijden te vermijden, worden de grotere afstanden tussen de duikgebieden ‘s nachts overbrugd.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak

De perfecte bestemming voor duikers: beleef een onvergetelijke duikvakantie in Egypte!

Hou je van duiken? Dan is Egypte de perfecte bestemming voor jouw duikvakantie. Bij een duikvakantie naar Egypte staat duikers een veelvoud van exotische vissen, interessante onderwaterlandschappen en allerlei avonturen onder de wateroppervlakte te wachten. Als je nog geen duikvakantie naar Egypte hebt gemaakt, wacht dan niet langer. Onze gasten zijn overtuigd: een duikvakantie naar Egypte kan je niet vergelijken met andere vakanties. De onderwaterwereld van Egypte heeft een grote diversiteit die met weinig andere plaatsen in de wereld te vergelijken is.

Meerdere gebieden tijdens jouw duikvakantie naar Egypte ontdekken

Als je bij ons een duikvakantie naar Egypte boekt hoef je je niet vast te leggen op één bepaald gebied. Wij bieden talrijke, gevarieerde bestemmingen aan. Het land staat bekend dat het juist voor duikers een waar paradijs is.

Hoe dat komt? Vooral doordat er bij een duikvakantie naar Egypte een enorme biodiversiteit erop wacht om door jou ontdekt te worden. Op een duikvakantie naar Egypte zal je zien dat de koraalriffen van de Rode Zee nog in zeer goede staat zijn. Juist daarom is een duikvakantie naar Egypte absoluut de moeite waard.

Desalniettemin heeft het land niet alleen onderwater veel te bieden: mocht je tijdens de duikvakantie naar Egypte een keer geen zin hebben om te duiken dan kom je hier alsnog goed aan je trekken. Zowel bij het eten als bij de accommodatie kan je rekenen op de Egyptische gastvrijheid tijdens de duikvakantie naar Egypte. Overtuig jezelf!

Een duikvakantie in Egypte: levenslange herinneringen maken.

Een duikvakantie in Egypte is vooral voor iedereen die graag onvergetelijke herinneringen wil maken. Beleef samen met ons een geweldige tijd onder water terwijl je in een vreemde wereld vol kleur en exotische dieren duikt. Bij een duikvakantie naar Egypte kan je ook dieren zien die op andere plaatsen in de wereld niet meer, of bijna niet meer te zien zijn. Bovendien biedt een duikreis naar Egypte je de kans om de onderwaterwereld van dichtbij te beleven in plaats van op een Tv-scherm. Wanneer je ervoor kiest een duikreis naar Egypte te boeken dan beleef je daar dagen die je niet meer vergeet. Een vakantie aan de Rode Zee is dus absoluut de moeite waard.

Duikvakantie naar Egypte: het noorden, midden & zuiden ontdekken

Zoals op onze website snel duidelijk wordt, zijn de mogelijkheden bij een duikvakantie of liveaboard in Egypte vrijwel eindeloos voor onze gasten. Bij ons kan je een duikvakantie naar alle delen van Egypte boeken. Snak je naar kleurrijke koraalriffen en spannende wrakduiken. Dan is een liveaboard vanaf Sharm el Sheikh precies de juiste duikvakantie voor jou.

Ben je meer geïnteresseerd in haaien en andere grote vissen dan reis je het beste naar Marsa Alam in het zuiden van het land of stap in Hurghada aan boord van een liveaboard.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)