Skip links

Liveaboard Egypte – Daedalus & Fury Shoals

De één week durende “Daedalus & Fury Shoals” liveaboard begint en eindigt in de haven van Port Ghalib in de buurt van Marsa Alam. Je duikt op enkele van de meest spectaculaire duikplekken in de Rode Zee tijdens deze tour!

De Golden Dolphin vloot biedt comfortabele boten met luxe voorzieningen en persoonlijke service. Deze professionele liveaboard organisatie heeft meer dan 20 jaar Rode Zee ervaring. Een competente en behulpzame bemanning zorgt voor een allround succesvolle liveaboard in Egypte!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen in 2-persoonshut Golden Dolphin III
  • Volpension incl. snacks
  • Thee, koffie, drinkwater, softdrinks
  • Circa 3 tot 4 duiken per duikdag (laatste dag 2 duiken)
  • Nachtduiken
  • Alle duiken incl. gids, lucht en lood
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.470 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Het Daedalus-rif is één van de bekendste duikplekken in Egypte. Het is omgeven door een indrukwekkende steile wand en heeft een plateau aan de zuidkant. Dit is weelderig begroeid tot in het ondiepe gebied en biedt onderdak aan een grote verscheidenheid aan koraal- en schoolvissen en ook schildpadden. Duikers zullen hier kleurrijke naaktslakken, schorpioenvissen of steenvissen tegenkomen – en het is niet ongewoon dat een voshaai langskomt. Op de noordwestelijke punt van het Daedalus-rif is de kans op het zien van haaien, waaronder zelfs hamerhaaien, zeer goed.

Het duikgebied Fury Shoals ligt in de zuidelijke Rode Zee en staat vooral bekend om dolfijnen. De Fury Shoals zijn de thuisbasis van talloze prachtige duikplekken met duizenden kleurrijke koraalvissen. De verscheidenheid aan harde en zachte koralen is indrukwekkend. Duiken hier hebben verschillende moeilijkheidsgraden, variërend van eenvoudig tot uitdagend. Sha’ab Maksour biedt met zijn steile wanden de beste omstandigheden voor spannende driftduiken, bij Sha’ab Claudio duik je door lichtovergoten grotten. Sha’ab Sharm is een goede duikplek om migrerende haaien te spotten. En de wrakken bij Abu Galawa zijn niet alleen een hoogtepunt voor fotografen.

Niet te vergeten is natuurlijk de Sha’ab Sataya duikstek, ook wel bekend als “Dolphin Reef”. Dolfijnen kijken onder water is zeker één van de hoogtepunten van deze liveaboard!

Afhankelijk van de weersomstandigheden en het ervaringsniveau van de liveaboard deelnemers kunnen alternatieve duikplekken worden bezocht.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak

De perfecte bestemming voor duikers: beleef een onvergetelijke duikvakantie in Egypte!

Hou je van duiken? Dan is Egypte de perfecte bestemming voor jouw duikvakantie. Bij een duikvakantie naar Egypte staat duikers een veelvoud van exotische vissen, interessante onderwaterlandschappen en allerlei avonturen onder de wateroppervlakte te wachten. Als je nog geen duikvakantie naar Egypte hebt gemaakt, wacht dan niet langer. Onze gasten zijn overtuigd: een duikvakantie naar Egypte kan je niet vergelijken met andere vakanties. De onderwaterwereld van Egypte heeft een grote diversiteit die met weinig andere plaatsen in de wereld te vergelijken is.

Meerdere gebieden tijdens jouw duikvakantie naar Egypte ontdekken

Als je bij ons een duikvakantie naar Egypte boekt hoef je je niet vast te leggen op één bepaald gebied. Wij bieden talrijke, gevarieerde bestemmingen aan. Het land staat bekend dat het juist voor duikers een waar paradijs is.

Hoe dat komt? Vooral doordat er bij een duikvakantie naar Egypte een enorme biodiversiteit erop wacht om door jou ontdekt te worden. Op een duikvakantie naar Egypte zal je zien dat de koraalriffen van de Rode Zee nog in zeer goede staat zijn. Juist daarom is een duikvakantie naar Egypte absoluut de moeite waard.

Desalniettemin heeft het land niet alleen onderwater veel te bieden: mocht je tijdens de duikvakantie naar Egypte een keer geen zin hebben om te duiken dan kom je hier alsnog goed aan je trekken. Zowel bij het eten als bij de accommodatie kan je rekenen op de Egyptische gastvrijheid tijdens de duikvakantie naar Egypte. Overtuig jezelf!

Een duikvakantie in Egypte: levenslange herinneringen maken.

Een duikvakantie in Egypte is vooral voor iedereen die graag onvergetelijke herinneringen wil maken. Beleef samen met ons een geweldige tijd onder water terwijl je in een vreemde wereld vol kleur en exotische dieren duikt. Bij een duikvakantie naar Egypte kan je ook dieren zien die op andere plaatsen in de wereld niet meer, of bijna niet meer te zien zijn. Bovendien biedt een duikreis naar Egypte je de kans om de onderwaterwereld van dichtbij te beleven in plaats van op een Tv-scherm. Wanneer je ervoor kiest een duikreis naar Egypte te boeken dan beleef je daar dagen die je niet meer vergeet. Een vakantie aan de Rode Zee is dus absoluut de moeite waard.

Duikvakantie naar Egypte: het noorden, midden & zuiden ontdekken

Zoals op onze website snel duidelijk wordt, zijn de mogelijkheden bij een duikvakantie of liveaboard in Egypte vrijwel eindeloos voor onze gasten. Bij ons kan je een duikvakantie naar alle delen van Egypte boeken. Snak je naar kleurrijke koraalriffen en spannende wrakduiken. Dan is een liveaboard vanaf Sharm el Sheikh precies de juiste duikvakantie voor jou.

Ben je meer geïnteresseerd in haaien en andere grote vissen dan reis je het beste naar Marsa Alam in het zuiden van het land of stap in Hurghada aan boord van een liveaboard.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)