Skip links

Liveaboard Egypte –
Diepe Noorden

Deze liveaboard van één week begint en eindigt in Sharm El Sheikh. Langs de Sinaï-kust gaan we naar het diepe Noorden van de Rode Zee. Hier vind je weinig of soms geen andere liveaboards.

Kleurrijke koraaltuinen, fascinerende steile wanden, zeegrasweiden en driftduiken – ervaar een prachtige onderwaterwereld die uniek is in zijn ongelooflijke biodiversiteit.

De vloot van King Snefro biedt comfortabele boten met geavanceerde uitrusting en individuele service. Deze liveaboard organisatie heeft meer dan 30 jaar liveaboard ervaring in de Rode Zee. De Green Fins certificatie toont bovendien aan dat ze naar een duurzamer toerisme streven. Bekwame en behulpzame medewerkers zorgen voor een geweldige liveaboard in Egypte!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen (2-persoonshut) Snefro Spirit
  • Volpension incl. snacks
  • Niet-alcoholische dranken
  • 6 duikdagen met 3 tot 4 duiken per dag
  • Nachtduiken
  • Alle duiken incl. gids, lucht en lood
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.099 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Deze liveaboard van één week begint en eindigt in Sharm El Sheikh. Langs de Sinaï-kust gaan we naar het diepe Noorden van de Rode Zee in. Daar kom je weinig of gewoon geen andere liveaboards tegen! Deze expeditie neemt je mee naar bekende duikplekken, maar heeft ook als doel om nieuwe duikplekken te ontdekken! Ongerepte koralen, fascinerende steile wanden, zeegras weiden en driftduiken – ervaar een prachtige onderwaterwereld die uniek is in zijn biodiversiteit!

Dag 1: Middag/Avond: Transfer naar Port New Marina (El Wataneya) en check-in. Welkom aan boord, hut toewijzing, bootbriefing, aanvraag van toestemming om te varen van de havenautoriteiten, vertrek in de vroege uren van de volgende dag.

Dag 2 – Dag 7: Ochtend: Eerst wordt op een nabijgelegen duikplek een check-dive gemaakt, daarna ga je verder naar het noorden. Eén van de hoogtepunten van deze safari is ongetwijfeld gelegen nabij NuweibaRas Mamlah, midden in het Abu Galum National Park. Prachtige waaier- en tafelkoralen gecombineerd met zachte koralen in een landschap van canyons, grotten, schoorstenen en heuvels gevolgd door een spectaculaire drop-off. Barracuda, makreel en baars zwemmen voorbij in het onbeschrijfelijke blauw van de Golf van Aqaba.

Ras Abu Galum ligt in een beschutte, afgelegen baai in het Nationaal Park. Hier vind je vandaag de dag nog ongerepte duikplekken. Duik noord of zuid. Een zandplateau met prachtige vuurkoralen en zwermen rifvissen gaat aan weerszijden over in imposante steil wanden.

Bij het passeren van Dahab kan er op de beroemde duikplekken zoals Bells, Blue Hole, Canyon, Eel Garden of Islands worden gedoken. Ten zuiden van Dahab, in het Nabq National Park, ligt Gabr el Bint, één van de beste duikplekken in de Sinaï. Je duikt van een steile wand met intacte tafelkoralen en een prachtig gorgonenbos. Hier zijn twee duiken mogelijk. Alleen per boot bereikbaar is Gebel El Aswad, een onderwaterlandschap dat lijkt op een kasteel of bergformatie. Vanaf daar is het niet ver naar de vier riffen van Tiran. Bij goede weersomstandigheden kan het wrak van de Million Hope worden verkend. Terug in Sharm El Sheikh, ga je naar de wereldberoemde riffen van Shark en Jolanda in het Ras Mohamed National Park voor nog een hoogtepunt.

Dag 7-8: Afhankelijk van de vertrek- of vluchttijd keer je terug naar de haven van New Marina (El Wataneya) en check je uit. Transfer naar de luchthaven of het hotel, afhankelijk van het aansluitende programma.

Om deel te nemen aan deze safari moet je minimaal een PADI Advanced Open Water Diver of gelijkwaardig brevet hebben en 30 duiken hebben gelogd. Deelname aan alle duiken, vooral wrakduiken, hangt af van de duikkwalificatie en ervaring van elke gast. De laatste duik mag niet ouder zijn dan 12 maanden en moet worden bevestigd in het logboek, een opfriscursus (scuba review) kan aan boord plaatsvinden.

Ook niet-duikers zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze liveaboard, er is gelegenheid om te snorkelen.

De bovenstaande route is een voorbeeld, als je speciale verzoeken hebt, laat het je duikgids dan weten. Alle routes zijn onderhevig aan een aantal onvoorziene veranderingen, waaronder weersomstandigheden. Deelname aan alle duiken is afhankelijk van de duikkwalificatie en ervaring van elke individuele gast. Alle routebestemmingen moeten worden goedgekeurd door de Egyptische autoriteiten, de kustwacht en de havenpolitie. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de kapitein en duikgids, veiligheid staat altijd voorop!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak

De perfecte bestemming voor duikers: beleef een onvergetelijke duikvakantie in Egypte!

Hou je van duiken? Dan is Egypte de perfecte bestemming voor jouw duikvakantie. Bij een duikvakantie naar Egypte staat duikers een veelvoud van exotische vissen, interessante onderwaterlandschappen en allerlei avonturen onder de wateroppervlakte te wachten. Als je nog geen duikvakantie naar Egypte hebt gemaakt, wacht dan niet langer. Onze gasten zijn overtuigd: een duikvakantie naar Egypte kan je niet vergelijken met andere vakanties. De onderwaterwereld van Egypte heeft een grote diversiteit die met weinig andere plaatsen in de wereld te vergelijken is.

Meerdere gebieden tijdens jouw duikvakantie naar Egypte ontdekken

Als je bij ons een duikvakantie naar Egypte boekt hoef je je niet vast te leggen op één bepaald gebied. Wij bieden talrijke, gevarieerde bestemmingen aan. Het land staat bekend dat het juist voor duikers een waar paradijs is.

Hoe dat komt? Vooral doordat er bij een duikvakantie naar Egypte een enorme biodiversiteit erop wacht om door jou ontdekt te worden. Op een duikvakantie naar Egypte zal je zien dat de koraalriffen van de Rode Zee nog in zeer goede staat zijn. Juist daarom is een duikvakantie naar Egypte absoluut de moeite waard.

Desalniettemin heeft het land niet alleen onderwater veel te bieden: mocht je tijdens de duikvakantie naar Egypte een keer geen zin hebben om te duiken dan kom je hier alsnog goed aan je trekken. Zowel bij het eten als bij de accommodatie kan je rekenen op de Egyptische gastvrijheid tijdens de duikvakantie naar Egypte. Overtuig jezelf!

Een duikvakantie in Egypte: levenslange herinneringen maken.

Een duikvakantie in Egypte is vooral voor iedereen die graag onvergetelijke herinneringen wil maken. Beleef samen met ons een geweldige tijd onder water terwijl je in een vreemde wereld vol kleur en exotische dieren duikt. Bij een duikvakantie naar Egypte kan je ook dieren zien die op andere plaatsen in de wereld niet meer, of bijna niet meer te zien zijn. Bovendien biedt een duikreis naar Egypte je de kans om de onderwaterwereld van dichtbij te beleven in plaats van op een Tv-scherm. Wanneer je ervoor kiest een duikreis naar Egypte te boeken dan beleef je daar dagen die je niet meer vergeet. Een vakantie aan de Rode Zee is dus absoluut de moeite waard.

Duikvakantie naar Egypte: het noorden, midden & zuiden ontdekken

Zoals op onze website snel duidelijk wordt, zijn de mogelijkheden bij een duikvakantie of liveaboard in Egypte vrijwel eindeloos voor onze gasten. Bij ons kan je een duikvakantie naar alle delen van Egypte boeken. Snak je naar kleurrijke koraalriffen en spannende wrakduiken. Dan is een liveaboard vanaf Sharm el Sheikh precies de juiste duikvakantie voor jou.

Ben je meer geïnteresseerd in haaien en andere grote vissen dan reis je het beste naar Marsa Alam in het zuiden van het land of stap in Hurghada aan boord van een liveaboard.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)