Skip links

Liveaboard Egypte – Diepe Zuiden & St. John’s

Deze liveaboard van één week in Egypte begint en eindigt in de haven van Port Ghalib bij Marsa Alam. Bezoek de beste duikplekken die de zuidelijke Rode Zee te bieden heeft. Het duikgebied biedt adembenemende riffen en indrukwekkende steile wanden!

De Golden Dolphin-vloot biedt comfortabele boten met luxe voorzieningen en persoonlijke service. Deze professionele liveaboardorganisatie heeft meer dan 20 jaar liveaboardervaring in de Rode Zee. Een competente en behulpzame bemanning zorgt voor een allround succesvolle duikvakantie in Egypte!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen (2-persoonshut) Golden Dolphin III
  • Volpension incl. snacks
  • Thee, koffie, drinkwater, softdrinks
  • Circa 3 tot 4 duiken per dag (laatste dag 2 duiken)
  • Nachtduiken
  • Alle duiken incl. gids, lucht en lood
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.290 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Diep in het zuiden van Egypte (bij Rocky Island) liggen de riffen van St. John’s. Dit indrukwekkende rifcomplex biedt duikers een bijna ongerepte onderwaterwereld.

De adembenemende steile wanden bij Big Habili en Small Habili zijn begroeid met grote waaierkoralen, gorgonen en zachte koralen. Een kijkje in het blauwe water is hier altijd de moeite waard: grote vissen zoals haaien, barracuda’s of scholen makreel en tonijn zijn hier niet ongewoon. Met een beetje geluk zie je ook manta’s en dolfijnen.

Imposante koraalblokken zijn te vinden op de duikplek Umm Erug. Niet ver weg ligt het duikgebied van St. John’s Cave: Umm Hararim maakt indruk met zijn unieke grottenstelsel. De gangen, die aan de bovenkant meestal open zijn, zijn gemakkelijk te beduiken en prachtig begroeid met rode koralen. Uniek is het spel van het licht op de lichte zandgrond!

Op weg naar het noorden passeer je de duikplekken van Sataya, Hamat en Marsa Alam. Een duik in de ruime grotten van Shaab Claudio is niet alleen een hoogtepunt voor grotliefhebbers. Niet ver van Shaab Claudio ligt de duikstek El Malahi, wat “de speeltuin” betekent. Dankzij de geringe diepte kunnen duikers hier stoom afblazen tussen de talloze overhangen en doorgangen.

Bij Abu Galawa Soraya ligt een klein zeilschip dat in de jaren 80 is gezonken en nu is begroeid met zachte koralen. Net ten zuiden van Marsa Alam ligt het rif van Shaab Sharm. De duikplek maakt indruk met een groot rifdak, een weelderig begroeide muur en grote gorgonen. De biodiversiteit varieert van napoleons tot schildpadden en dolfijnen.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en het ervaringsniveau van de liveaboarddeelnemers kunnen alternatieve duikplekken worden bezocht.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak

De perfecte bestemming voor duikers: beleef een onvergetelijke duikvakantie in Egypte!

Hou je van duiken? Dan is Egypte de perfecte bestemming voor jouw duikvakantie. Bij een duikvakantie naar Egypte staat duikers een veelvoud van exotische vissen, interessante onderwaterlandschappen en allerlei avonturen onder de wateroppervlakte te wachten. Als je nog geen duikvakantie naar Egypte hebt gemaakt, wacht dan niet langer. Onze gasten zijn overtuigd: een duikvakantie naar Egypte kan je niet vergelijken met andere vakanties. De onderwaterwereld van Egypte heeft een grote diversiteit die met weinig andere plaatsen in de wereld te vergelijken is.

Meerdere gebieden tijdens jouw duikvakantie naar Egypte ontdekken

Als je bij ons een duikvakantie naar Egypte boekt hoef je je niet vast te leggen op één bepaald gebied. Wij bieden talrijke, gevarieerde bestemmingen aan. Het land staat bekend dat het juist voor duikers een waar paradijs is.

Hoe dat komt? Vooral doordat er bij een duikvakantie naar Egypte een enorme biodiversiteit erop wacht om door jou ontdekt te worden. Op een duikvakantie naar Egypte zal je zien dat de koraalriffen van de Rode Zee nog in zeer goede staat zijn. Juist daarom is een duikvakantie naar Egypte absoluut de moeite waard.

Desalniettemin heeft het land niet alleen onderwater veel te bieden: mocht je tijdens de duikvakantie naar Egypte een keer geen zin hebben om te duiken dan kom je hier alsnog goed aan je trekken. Zowel bij het eten als bij de accommodatie kan je rekenen op de Egyptische gastvrijheid tijdens de duikvakantie naar Egypte. Overtuig jezelf!

Een duikvakantie in Egypte: levenslange herinneringen maken.

Een duikvakantie in Egypte is vooral voor iedereen die graag onvergetelijke herinneringen wil maken. Beleef samen met ons een geweldige tijd onder water terwijl je in een vreemde wereld vol kleur en exotische dieren duikt. Bij een duikvakantie naar Egypte kan je ook dieren zien die op andere plaatsen in de wereld niet meer, of bijna niet meer te zien zijn. Bovendien biedt een duikreis naar Egypte je de kans om de onderwaterwereld van dichtbij te beleven in plaats van op een Tv-scherm. Wanneer je ervoor kiest een duikreis naar Egypte te boeken dan beleef je daar dagen die je niet meer vergeet. Een vakantie aan de Rode Zee is dus absoluut de moeite waard.

Duikvakantie naar Egypte: het noorden, midden & zuiden ontdekken

Zoals op onze website snel duidelijk wordt, zijn de mogelijkheden bij een duikvakantie of liveaboard in Egypte vrijwel eindeloos voor onze gasten. Bij ons kan je een duikvakantie naar alle delen van Egypte boeken. Snak je naar kleurrijke koraalriffen en spannende wrakduiken. Dan is een liveaboard vanaf Sharm el Sheikh precies de juiste duikvakantie voor jou.

Ben je meer geïnteresseerd in haaien en andere grote vissen dan reis je het beste naar Marsa Alam in het zuiden van het land of stap in Hurghada aan boord van een liveaboard.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)