Skip links

Liveaboard Egypte – Ras Mohamed & Thistlegorm

Deze korte safari is een fantastisch alternatief om de top plekken van de Rode Zee te bezoeken, weg van de dagtrip boten. Het Ras Mohamed National Park, de Dunraven en het beroemdste wrak van de Rode Zee – de Thistlegorm!

De vloot van King Snefro biedt comfortabele boten met geavanceerde uitrusting en individuele service. De Snefro Pearl is 27 m lang, 7 m breed, heeft een houten romp en biedt ruimte aan 12 duikers. Perfect voor duikers die niet van overvolle boten houden en ook niets willen inleveren op luxe. Deze liveaboard organisatie heeft meer dan 38 jaar liveaboard ervaring in de Rode Zee. Het feit dat ze een PADI ECO Center zijn en de Green Fins certificatie hebben toont bovendien aan dat ze naar een duurzamer toerisme streven. Bekwame en behulpzame medewerkers zorgen voor een geweldige liveaboard in Egypte!

Deze korte safari is ideaal te combineren met een verblijf in Dahab of Sharm el Sheikh! Wij adviseren je graag!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 3 overnachtingen (2-persoonshut) Snefro Pearl
  • Volpension incl. snacks
  • Niet-alcoholische dranken
  • Tot 11 duiken waaronder nachtduiken
  • Alle duiken incl. gids, lucht en lood
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers

Reisduur: 4 dagen

Prijs: vanaf 479 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Deze vierdaagse liveaboard is een fantastisch alternatief om de beste plekken van de Rode Zee te bezoeken, weg van de drukte van de dagboten. Deze mini liveaboard is perfect te combineren met een verblijf in de Sinaï. Gedoken wordt er in het Ras Mohamed National Park, op de Dunraven en op het beroemdste wrak in de Rode Zee – de Thistlegorm!

Dag 1: Avond: Transfer naar New Marina Port (El Wataneya) en inchecken. Welkom aan boord, hut toewijzing, bootbriefing, aanvraag van toestemming om te varen van de havenautoriteiten, vertrek in de vroege uren van de volgende dag.

Dag 2: In de ochtend: Nadat de exit permit is afgegeven, worden de nabijgelegen duikplekken Temple of Ras Katy bezocht voor een check-dive. De volgende duikstek is Jackfish Alley, hier vind je verschillende kleine grotten met indrukwekkende lichteffecten. De derde duik brengt je naar de Alternatives met zeven koraalriffen op een rij, vaak is er kans om luipaardhaaien te zien. Nachtduiken zijn hier erg populair.

Dag 3: In de vroege ochtend vaart het schip naar de Thistlegorm, waarschijnlijk veruit het bekendste wrak in de Rode Zee. Er is hier veel te ontdekken, dus er staan ​​zeker 2 duiken op het wrak op het programma. De eerste duik is voor oriëntatie buiten het wrak, terwijl de tweede duik wordt gebruikt om de binnenkant van het wrak te verkennen. Ga voor een derde duik verder naar de Small Passage. Het rifsysteem wordt hier gedeeld door twee smalle doorgangen die de lagune verbinden met de open zee. Een nachtduik is alleen mogelijk in de lagune.

Dag 4: Ochtend: De eerste duik van de dag brengt je naar het historische wrak van de Dunraven. Herontdekt in 1970, is het zelfs vandaag, na meer dan 125 jaar, grotendeels goed bewaard gebleven. Versierd met koraal en rifleven, de romp en het wrakinterieur zijn gemakkelijk te duiken. Op het zuidelijkste puntje van het Sinaï-schiereiland ligt Shark en Yolanda Reef. Hier leidt de tweede duik van de dag naar een steile wand die uniek is in zijn koraaldiversiteit. Grote scholen vissen verzamelen zich in de vaak sterke stroming. Terugkerend naar Sharm el Sheikh, eindigt de safari met een derde en laatste duik in Ras Zatar, Ras Ghazlani of misschien Ras Um Sid. Hierna keer je dan weer terug naar de haven van New Marina (El Wataneya) en check je uit.

Om deel te nemen aan deze safari moet je minimaal een PADI Advanced Open Water Diver of gelijkwaardig brevet hebben en minimaal 20 duiken hebben gemaakt vanwege de de meer uitdagende duiken en wrakduiken zoals de Thistlegorm. De laatste duik mag niet meer dan 12 maanden geleden zijn en moet worden aangetoond in het logboek.

De route is een voorbeeld, als je speciale verzoeken hebt, laat het je duikgids dan weten. Alle routes zijn onderhevig aan een aantal onvoorziene veranderingen, waaronder weersomstandigheden. Deelname aan alle duiken is afhankelijk van de kwalificatie en ervaring van elke individuele gast. Alle routebestemmingen moeten worden goedgekeurd door de Egyptische autoriteiten, de kustwacht en de havenpolitie. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de kapitein en duikgids, veiligheid staat altijd voorop!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak

De perfecte bestemming voor duikers: beleef een onvergetelijke duikvakantie in Egypte!

Hou je van duiken? Dan is Egypte de perfecte bestemming voor jouw duikvakantie. Bij een duikvakantie naar Egypte staat duikers een veelvoud van exotische vissen, interessante onderwaterlandschappen en allerlei avonturen onder de wateroppervlakte te wachten. Als je nog geen duikvakantie naar Egypte hebt gemaakt, wacht dan niet langer. Onze gasten zijn overtuigd: een duikvakantie naar Egypte kan je niet vergelijken met andere vakanties. De onderwaterwereld van Egypte heeft een grote diversiteit die met weinig andere plaatsen in de wereld te vergelijken is.

Meerdere gebieden tijdens jouw duikvakantie naar Egypte ontdekken

Als je bij ons een duikvakantie naar Egypte boekt hoef je je niet vast te leggen op één bepaald gebied. Wij bieden talrijke, gevarieerde bestemmingen aan. Het land staat bekend dat het juist voor duikers een waar paradijs is.

Hoe dat komt? Vooral doordat er bij een duikvakantie naar Egypte een enorme biodiversiteit erop wacht om door jou ontdekt te worden. Op een duikvakantie naar Egypte zal je zien dat de koraalriffen van de Rode Zee nog in zeer goede staat zijn. Juist daarom is een duikvakantie naar Egypte absoluut de moeite waard.

Desalniettemin heeft het land niet alleen onderwater veel te bieden: mocht je tijdens de duikvakantie naar Egypte een keer geen zin hebben om te duiken dan kom je hier alsnog goed aan je trekken. Zowel bij het eten als bij de accommodatie kan je rekenen op de Egyptische gastvrijheid tijdens de duikvakantie naar Egypte. Overtuig jezelf!

Een duikvakantie in Egypte: levenslange herinneringen maken.

Een duikvakantie in Egypte is vooral voor iedereen die graag onvergetelijke herinneringen wil maken. Beleef samen met ons een geweldige tijd onder water terwijl je in een vreemde wereld vol kleur en exotische dieren duikt. Bij een duikvakantie naar Egypte kan je ook dieren zien die op andere plaatsen in de wereld niet meer, of bijna niet meer te zien zijn. Bovendien biedt een duikreis naar Egypte je de kans om de onderwaterwereld van dichtbij te beleven in plaats van op een Tv-scherm. Wanneer je ervoor kiest een duikreis naar Egypte te boeken dan beleef je daar dagen die je niet meer vergeet. Een vakantie aan de Rode Zee is dus absoluut de moeite waard.

Duikvakantie naar Egypte: het noorden, midden & zuiden ontdekken

Zoals op onze website snel duidelijk wordt, zijn de mogelijkheden bij een duikvakantie of liveaboard in Egypte vrijwel eindeloos voor onze gasten. Bij ons kan je een duikvakantie naar alle delen van Egypte boeken. Snak je naar kleurrijke koraalriffen en spannende wrakduiken. Dan is een liveaboard vanaf Sharm el Sheikh precies de juiste duikvakantie voor jou.

Ben je meer geïnteresseerd in haaien en andere grote vissen dan reis je het beste naar Marsa Alam in het zuiden van het land of stap in Hurghada aan boord van een liveaboard.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)