Skip links

Liveaboard Egypte – Thistlegorm, Ras Mohamed & Tiran

Deze kortere liveaboard is een populair alternatief om de beste duikplekken van de noordelijke Rode Zee te bezoeken, geen gedoe meer met elke dag weer naar de duikschool en het ritje naar de haven. Deze liveaboard bezoekt het Ras Mohamed National Park met zijn indrukwekkende steile wanden, het wereldberoemde wrak de SS Thistegorm uit de tweede wereld oorlog en de prachtige riffen in de Straat van Tiran met hun kleurrijke koraaltuinen.

De vloot van King Snefro biedt comfortabele boten met geavanceerde uitrusting en individuele service. Deze liveaboard organisatie heeft meer dan 30 jaar liveaboard ervaring in de Rode Zee. De Green Fins certificatie toont bovendien aan dat ze naar een duurzamer toerisme streven. Bekwame en behulpzame medewerkers zorgen voor een geweldige liveaboard in Egypte!

Deze kortere liveaboard is ideaal te combineren met een verblijf in Dahab of Sharm El Sheikh! Wij adviseren je graag!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 4 overnachtingen (2-persoonshut) Snefro Target
  • Volpension incl. snacks
  • Niet-alcoholische dranken
  • 15 duiken waaronder nachtduiken
  • Alle duiken incl. gids, lucht en lood
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers

Reisduur: 5 dagen

Prijs: vanaf 639 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Deze kortere liveaboard is een populair alternatief om de topplekken van de noordelijke Rode Zee te bezoeken, weg van de dagboten. Het startpunt is Sharm El Sheikh op het Sinaï-schiereiland. Het is perfect te combineren met een verblijf in de Sinaï. Deze safari bezoekt het Ras Mohamed National Park met zijn eindeloze steile wanden, het wereldberoemde wrak de SS Thistegorm uit de tweede wereld oorlog en de riffen in de Straat van Tiran met hun kleurrijke koraaltuinen.

Dag 1: Avond: Transfer naar de haven van New Marina (El Wataneya) en check-in. Welkom aan boord, hut toewijzing, bootbriefing, aanvraag van toestemming om te varen van de havenautoriteiten, vertrek in de vroege uren van de volgende dag.

Dag 2: In de ochtend wordt als eerste een checkduik gemaakt bij de nabijgelegen duikplek Temple. De volgende duik is bij Jackfish Alley, waar je door verschillende kleine grotten vol glasvissen kunt duiken. Bij het verlaten van de grot zie je het fantastische blauwe water. De derde duik wordt gemaakt bij The Alternatives, 7 pilaren met meerdere zandvlaktes waar een goede kans bestaat een zebrahaai tegen te komen. Deze duikstek is ook perfect om een nachtduik te maken.

Dag 3: In de vroege ochtend vaart het schip naar de Thistlegorm, waarschijnlijk veruit het bekendste wrak in de Rode Zee. Er is hier veel te ontdekken, dus er staan ​​zeker 2 duiken op het wrak op het programma. De eerste duik is voor oriëntatie buiten het wrak, terwijl de tweede duik wordt gebruikt om de binnenkant van het wrak te verkennen. Ga voor een derde duik verder naar de Small Passage. Het rifsysteem wordt hier gedeeld door twee smalle doorgangen die de lagune verbinden met de open zee. Een nachtduik is kan worden gemaakt in de lagune.

Dag 4: De eerste duik van de dag brengt je naar het historische wrak van de Dunraven. Herontdekt in 1970, is het zelfs vandaag, na meer dan 125 jaar, grotendeels goed bewaard gebleven. Versierd met koraal en sponsen zijn de romp en de binnenkant nog gemakkelijk te duiken. Op het zuidelijkste puntje van het Sinaï-schiereiland ligt het Shark en Yolanda Reef. Hier leidt de tweede duik van de dag naar een steile wand die uniek is in zijn koraaldiversiteit. Grote scholen vissen verzamelen zich in de vaak sterke stroming. Vervolgens vaart het schip naar de straat van Tiran. Bij Gordon Reef wordt de derde duik gemaakt, een rif wat schuin afloopt tot een groot plateau. De boot ligt s ’nachts voor anker bij South Lagoon en hier is ook een nachtduik mogelijk.

Dag 5: De eerste duik wordt gemaakt bij Jackson Reef, hier zijn verschillende duiken mogelijk, prachtige muur- en stromingsduiken waar je hamerhaaien, barracuda’s, horsmakrelen, schildpadden en open oceaanvissen kunt zien, gewoon in het blauwe water blijf kijken! Het visleven is uitstekend. De sterke stroming die duikers langs het rif voert, brengt voldoende voedingsstoffen voor scholende en rifvissen met zich mee. De tweede duik kan bij Thomas Reef of bij Woodhouse Reef worden gemaakt. Beide zijn prachtige duiken waar alles van schildpadden tot haaien voorbij kan komen. Op de terugweg naar Sharm El Sheikh wordt besloten waar de laatste duik wordt gemaakt, bij Ras Nasrani, Ras Ghamila of bij Ras Um Sid. Vervolgens ga je terug naar de haven van New Marina (El Wataneya) en verlaat je de boot.

Om deel te nemen aan deze safari moet je minimaal een PADI Advanced Open Water Diver of gelijkwaardig brevet hebben en minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De laatste duik mag niet meer dan 12 maanden geleden zijn en je moet deze kunnen aantonen in jouw logboek, een opfriscursus (scuba review) is ook mogelijk aan boord.

De bovenstaande route is een voorbeeld, als je speciale verzoeken hebt, laat het je duikgids dan weten. Alle routes zijn onderhevig aan een aantal onvoorziene veranderingen, waaronder weersomstandigheden. Deelname aan alle duiken is afhankelijk van de duikkwalificatie en ervaring van elke individuele gast. Alle routebestemmingen moeten worden goedgekeurd door de Egyptische autoriteiten, de kustwacht en de havenpolitie. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de kapitein en duikgids, veiligheid staat altijd voorop!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak

De perfecte bestemming voor duikers: beleef een onvergetelijke duikvakantie in Egypte!

Hou je van duiken? Dan is Egypte de perfecte bestemming voor jouw duikvakantie. Bij een duikvakantie naar Egypte staat duikers een veelvoud van exotische vissen, interessante onderwaterlandschappen en allerlei avonturen onder de wateroppervlakte te wachten. Als je nog geen duikvakantie naar Egypte hebt gemaakt, wacht dan niet langer. Onze gasten zijn overtuigd: een duikvakantie naar Egypte kan je niet vergelijken met andere vakanties. De onderwaterwereld van Egypte heeft een grote diversiteit die met weinig andere plaatsen in de wereld te vergelijken is.

Meerdere gebieden tijdens jouw duikvakantie naar Egypte ontdekken

Als je bij ons een duikvakantie naar Egypte boekt hoef je je niet vast te leggen op één bepaald gebied. Wij bieden talrijke, gevarieerde bestemmingen aan. Het land staat bekend dat het juist voor duikers een waar paradijs is.

Hoe dat komt? Vooral doordat er bij een duikvakantie naar Egypte een enorme biodiversiteit erop wacht om door jou ontdekt te worden. Op een duikvakantie naar Egypte zal je zien dat de koraalriffen van de Rode Zee nog in zeer goede staat zijn. Juist daarom is een duikvakantie naar Egypte absoluut de moeite waard.

Desalniettemin heeft het land niet alleen onderwater veel te bieden: mocht je tijdens de duikvakantie naar Egypte een keer geen zin hebben om te duiken dan kom je hier alsnog goed aan je trekken. Zowel bij het eten als bij de accommodatie kan je rekenen op de Egyptische gastvrijheid tijdens de duikvakantie naar Egypte. Overtuig jezelf!

Een duikvakantie in Egypte: levenslange herinneringen maken.

Een duikvakantie in Egypte is vooral voor iedereen die graag onvergetelijke herinneringen wil maken. Beleef samen met ons een geweldige tijd onder water terwijl je in een vreemde wereld vol kleur en exotische dieren duikt. Bij een duikvakantie naar Egypte kan je ook dieren zien die op andere plaatsen in de wereld niet meer, of bijna niet meer te zien zijn. Bovendien biedt een duikreis naar Egypte je de kans om de onderwaterwereld van dichtbij te beleven in plaats van op een Tv-scherm. Wanneer je ervoor kiest een duikreis naar Egypte te boeken dan beleef je daar dagen die je niet meer vergeet. Een vakantie aan de Rode Zee is dus absoluut de moeite waard.

Duikvakantie naar Egypte: het noorden, midden & zuiden ontdekken

Zoals op onze website snel duidelijk wordt, zijn de mogelijkheden bij een duikvakantie of liveaboard in Egypte vrijwel eindeloos voor onze gasten. Bij ons kan je een duikvakantie naar alle delen van Egypte boeken. Snak je naar kleurrijke koraalriffen en spannende wrakduiken. Dan is een liveaboard vanaf Sharm el Sheikh precies de juiste duikvakantie voor jou.

Ben je meer geïnteresseerd in haaien en andere grote vissen dan reis je het beste naar Marsa Alam in het zuiden van het land of stap in Hurghada aan boord van een liveaboard.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)