Skip links

Liveaboard Egypte –
Sinai Classic

Deze liveaboard van één week in Egypte begint en eindigt in Sharm El Sheikh. Bezoek de beste duikplekken die de noordelijke Rode Zee te bieden heeft. Het duikgebied heeft spectaculaire riffen, fascinerende wrakken en indrukwekkende drop-offs!

De vloot van King Snefro biedt comfortabele boten met geavanceerde uitrusting en individuele service. Deze liveaboard organisatie heeft meer dan 30 jaar liveaboard ervaring in de Rode Zee. De Green Fins certificatie toont bovendien aan dat ze naar een duurzamer toerisme streven. Bekwame en behulpzame medewerkers zorgen voor een geweldige liveaboard in Egypte!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen (2-persoonshut) Snefro Love
  • Volpension incl. snacks
  • Niet-alcoholische dranken
  • 6 duikdagen met 3 tot 4 duiken per dag
  • Nachtduiken
  • Alle duiken incl. gids, lucht en lood
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.099 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Deze “Sinai Classic” liveaboard van één week begint en eindigt in Sharm El Sheikh. Bezoek de beste duikplekken die de noordelijke Rode Zee te bieden heeft. Het duikgebied biedt een grote verscheidenheid aan vissoorten en koralen en behoort terecht tot de beste ter wereld. Spectaculaire riffen, fascinerende wrakken, prachtige driftduiken – dompel jezelf onder in een onderwaterwereld die uniek is in zijn diversiteit!

Dag 1: Middag/Avond: Transfer naar Port New Marina (El Wataneya) en check-in. Welkom aan boord, hut toewijzing, bootbriefing, aanvraag van toestemming om te varen van de havenautoriteiten, vertrek in de vroege uren van de volgende dag.

Dag 2 – Dag 7: Ochtend: Nadat de vaarvergunning is afgegeven, worden de nabijgelegen duikplekken Temple of Ras Katy bezocht voor een check-duik. Deze wekelijkse liveaboard strekt zich uit van de Straat van Tiran tot de Golf van Suez, met in het midden het Ras Mohamed National Park.

Het Ras Mohamed National Park begint bij de kleine baai van Marsa Ghazlani, gevolgd door de grotere, diepere baai van Marsa Bareika. Ga verder langs de kust naar Ras Za’atar, Jackfish Alley, Eel Garden en Shark Observatory naar het zuidelijkste puntje van het Sinaï-schiereiland met Anemone City, Shark Reef en Yolanda Reef. Vanwege de speciale geografische ligging zijn er sterke stromingen voor het Ras Mohamed-schiereiland, die enorme hoeveelheden plankton en andere voedingsstoffen voor de mariene flora en fauna transporteren. Dit leidt tot een buitengewone groei van harde en zachte koralen. Enorme scholen van vele verschillende soorten rifbewoners worden aangetrokken, zoals barracuda’s, makreel, tonijn en verschillende rifhaaien, die hier in de open wateren tussen juni en augustus kunnen worden waargenomen.

Deze liveaboard neemt je ook mee naar de beroemde wrakken Dunraven en Thistlegorm, evenals Shag Rock met het Kingston-wrak. Verder gaat het naar Sha’ab Ali, hier kun je scholen dolfijnen vinden of gewoon de verschillende duikplekken van Sha’ab Mahmoud verkennen.

Om nog maar te zwijgen van de vier beroemde riffen in de Straat van Tiran die uit grote diepte oprijzen: Jackson-, Thomas-, Woodhouse- en Gordon Reef, die waarschijnlijk de meest interessante en soortrijke variëteit van de Rode Zee te bieden hebben. Je kunt kiezen uit verschillende duikplekken met voornamelijk driftduiken langs steile wanden. In de late namiddag van de 7e dag keert het schip terug naar het gebied van Sharm El Sheikh.

Dag 7-8: Afhankelijk van de vertrek- of vluchttijd keert je terug naar de haven van New Marina (El Wataneya) en check je uit. Transfer naar de luchthaven of het hotel, afhankelijk van het aansluitende programma.

Om deel te nemen aan deze liveaboard moet je minimaal een PADI Open Water Diver of gelijkwaardig brevet hebben en minimaal 20 duiken hebben gemaakt. Een PADI Advanced Open Water Diver of gelijkwaardig brevet is vereist voor wrakduiken (Thistlegorm) of meer uitdagende duiken. De laatste duik mag niet ouder zijn dan 12 maanden en moet worden bevestigd in het logboek, een opfriscursus (scuba review) kan aan boord plaatsvinden.

PADI OWD’s kunnen deelnemen aan nachtduiken op voorwaarde dat ze eerdere nachtduiken in hun logboek hebben staan.

Ook niet-duikers zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze liveaboard, er is gelegenheid om te snorkelen.

De route is een voorbeeld, als je speciale verzoeken hebt, laat het je duikgids dan weten. Alle routes zijn onderhevig aan een aantal onvoorziene veranderingen, waaronder weersomstandigheden. Deelname aan alle duiken is afhankelijk van de duikkwalificatie en ervaring van elke individuele gast. Alle routebestemmingen moeten worden goedgekeurd door de Egyptische autoriteiten, de kustwacht en de havenpolitie. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de kapitein en duikgids, veiligheid staat altijd voorop!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak

De perfecte bestemming voor duikers: beleef een onvergetelijke duikvakantie in Egypte!

Hou je van duiken? Dan is Egypte de perfecte bestemming voor jouw duikvakantie. Bij een duikvakantie naar Egypte staat duikers een veelvoud van exotische vissen, interessante onderwaterlandschappen en allerlei avonturen onder de wateroppervlakte te wachten. Als je nog geen duikvakantie naar Egypte hebt gemaakt, wacht dan niet langer. Onze gasten zijn overtuigd: een duikvakantie naar Egypte kan je niet vergelijken met andere vakanties. De onderwaterwereld van Egypte heeft een grote diversiteit die met weinig andere plaatsen in de wereld te vergelijken is.

Meerdere gebieden tijdens jouw duikvakantie naar Egypte ontdekken

Als je bij ons een duikvakantie naar Egypte boekt hoef je je niet vast te leggen op één bepaald gebied. Wij bieden talrijke, gevarieerde bestemmingen aan. Het land staat bekend dat het juist voor duikers een waar paradijs is.

Hoe dat komt? Vooral doordat er bij een duikvakantie naar Egypte een enorme biodiversiteit erop wacht om door jou ontdekt te worden. Op een duikvakantie naar Egypte zal je zien dat de koraalriffen van de Rode Zee nog in zeer goede staat zijn. Juist daarom is een duikvakantie naar Egypte absoluut de moeite waard.

Desalniettemin heeft het land niet alleen onderwater veel te bieden: mocht je tijdens de duikvakantie naar Egypte een keer geen zin hebben om te duiken dan kom je hier alsnog goed aan je trekken. Zowel bij het eten als bij de accommodatie kan je rekenen op de Egyptische gastvrijheid tijdens de duikvakantie naar Egypte. Overtuig jezelf!

Een duikvakantie in Egypte: levenslange herinneringen maken.

Een duikvakantie in Egypte is vooral voor iedereen die graag onvergetelijke herinneringen wil maken. Beleef samen met ons een geweldige tijd onder water terwijl je in een vreemde wereld vol kleur en exotische dieren duikt. Bij een duikvakantie naar Egypte kan je ook dieren zien die op andere plaatsen in de wereld niet meer, of bijna niet meer te zien zijn. Bovendien biedt een duikreis naar Egypte je de kans om de onderwaterwereld van dichtbij te beleven in plaats van op een Tv-scherm. Wanneer je ervoor kiest een duikreis naar Egypte te boeken dan beleef je daar dagen die je niet meer vergeet. Een vakantie aan de Rode Zee is dus absoluut de moeite waard.

Duikvakantie naar Egypte: het noorden, midden & zuiden ontdekken

Zoals op onze website snel duidelijk wordt, zijn de mogelijkheden bij een duikvakantie of liveaboard in Egypte vrijwel eindeloos voor onze gasten. Bij ons kan je een duikvakantie naar alle delen van Egypte boeken. Snak je naar kleurrijke koraalriffen en spannende wrakduiken. Dan is een liveaboard vanaf Sharm el Sheikh precies de juiste duikvakantie voor jou.

Ben je meer geïnteresseerd in haaien en andere grote vissen dan reis je het beste naar Marsa Alam in het zuiden van het land of stap in Hurghada aan boord van een liveaboard.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)