Skip links

Liveaboard Egypte – Tiran & Dahab

De North and Dahab tour combineert bekende met minder bekende, maar niet minder spectaculaire duikplekken in de noordelijke Rode Zee. Op deze liveaboard duik je naar weelderige wrakken, het biodiverse Ras Mohammed National Park en de wereldberoemde “Blue Hole” van Dahab.

 

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen(tweepersoonshut) op bijv. de Ghazala Explorer
  • Volpension incl. snacks
  • Thee, koffie, water en softdrinks
  • 3-4 gegidste duiken per dag (laatste dag 2-3 duiken)
  • Alle duiken incl. lucht en lood
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers
  • Alle liveboard vergunningen

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.170 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

De Ghazala Explorer, net gebouwd in 2021, maakt indruk met zijn moderne uitrusting. Met een lengte van 37m biedt het voldoende ruimte voor in totaal 24 gasten. Er zijn 10 tweepersoonshutten, een junior en een kingsize suite. Alle hutten hebben een eigen badkamer.

De North & Dahab liveaboard brengt je van Hurghada naar de beste duikplekken in de noordelijke Rode Zee. Na de oriënteringsduik ga je rechtstreeks naar de beroemdste wrakken in de regio: je duikt op het scheepskerkhof van Abu Nuhas en de Thistlegorm, bekend om zijn goed bewaarde lading.

Vanaf hier gaat het verder naar het Ras Mohammed National Park. De soortenrijke en weelderige riffen bieden goede kansen om grote vissen tegen te komen. Vervolgens ga je verder naar de spectaculaire riffen van de Tiran-eilanden. Afhankelijk van het seizoen kunnen hier haaien worden gespot.

Verder naar het noorden, in de Golf van Aqaba, ligt Dahab, vooral bekend om de wereldberoemde Blue Hole. Hier valt een indrukwekkende klif enkele honderden meters niet ver van de kust naar beneden. In de buurt is ook de duikstek “Canyon”, waarvan de brede kloof in het rif goed te verkennen is.

De afwisselende tocht wordt afgesloten met duiken bij Gabr el Bint. De goed bewaarde riffen met grote gorgonen maken zeker indruk met hun kleurenpracht!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak

De perfecte bestemming voor duikers: beleef een onvergetelijke duikvakantie in Egypte!

Hou je van duiken? Dan is Egypte de perfecte bestemming voor jouw duikvakantie. Bij een duikvakantie naar Egypte staat duikers een veelvoud van exotische vissen, interessante onderwaterlandschappen en allerlei avonturen onder de wateroppervlakte te wachten. Als je nog geen duikvakantie naar Egypte hebt gemaakt, wacht dan niet langer. Onze gasten zijn overtuigd: een duikvakantie naar Egypte kan je niet vergelijken met andere vakanties. De onderwaterwereld van Egypte heeft een grote diversiteit die met weinig andere plaatsen in de wereld te vergelijken is.

Meerdere gebieden tijdens jouw duikvakantie naar Egypte ontdekken

Als je bij ons een duikvakantie naar Egypte boekt hoef je je niet vast te leggen op één bepaald gebied. Wij bieden talrijke, gevarieerde bestemmingen aan. Het land staat bekend dat het juist voor duikers een waar paradijs is.

Hoe dat komt? Vooral doordat er bij een duikvakantie naar Egypte een enorme biodiversiteit erop wacht om door jou ontdekt te worden. Op een duikvakantie naar Egypte zal je zien dat de koraalriffen van de Rode Zee nog in zeer goede staat zijn. Juist daarom is een duikvakantie naar Egypte absoluut de moeite waard.

Desalniettemin heeft het land niet alleen onderwater veel te bieden: mocht je tijdens de duikvakantie naar Egypte een keer geen zin hebben om te duiken dan kom je hier alsnog goed aan je trekken. Zowel bij het eten als bij de accommodatie kan je rekenen op de Egyptische gastvrijheid tijdens de duikvakantie naar Egypte. Overtuig jezelf!

Een duikvakantie in Egypte: levenslange herinneringen maken.

Een duikvakantie in Egypte is vooral voor iedereen die graag onvergetelijke herinneringen wil maken. Beleef samen met ons een geweldige tijd onder water terwijl je in een vreemde wereld vol kleur en exotische dieren duikt. Bij een duikvakantie naar Egypte kan je ook dieren zien die op andere plaatsen in de wereld niet meer, of bijna niet meer te zien zijn. Bovendien biedt een duikreis naar Egypte je de kans om de onderwaterwereld van dichtbij te beleven in plaats van op een Tv-scherm. Wanneer je ervoor kiest een duikreis naar Egypte te boeken dan beleef je daar dagen die je niet meer vergeet. Een vakantie aan de Rode Zee is dus absoluut de moeite waard.

Duikvakantie naar Egypte: het noorden, midden & zuiden ontdekken

Zoals op onze website snel duidelijk wordt, zijn de mogelijkheden bij een duikvakantie of liveaboard in Egypte vrijwel eindeloos voor onze gasten. Bij ons kan je een duikvakantie naar alle delen van Egypte boeken. Snak je naar kleurrijke koraalriffen en spannende wrakduiken. Dan is een liveaboard vanaf Sharm el Sheikh precies de juiste duikvakantie voor jou.

Ben je meer geïnteresseerd in haaien en andere grote vissen dan reis je het beste naar Marsa Alam in het zuiden van het land of stap in Hurghada aan boord van een liveaboard.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)