Skip links

Liveaboard Egypte – Wraksafari

Deze liveaboard voor wrakliefhebbers combineert de mooiste riffen met het beste wrakduiken in Egypte.

Bezoek het Abu Nuhas Ship Graveyard, de Straat van Gubal en Tiran, het wereldberoemde Ras Mohammed National Park en nog veel meer hoogtepunten van de Rode Zee op deze liveaboard!

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen op de Emperor Asmaa
  • Volpension incl. snacks
  • Niet-alcoholische dranken
  • 6 duikdagen met circa 3 duiken per dag
  • Nachtduiken (niet toegestaan in het Marine Park)
  • Alle duiken incl. lucht en lood
  • Nitrox voor gecertificeerde duikers

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.145 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Dit is een 21+ safari, wat betekent dat je tijdens deze tour 21 of meer duiken kunt maken! Een AOWD-certificaat of hoger wordt aanbevolen voor deelname, evenals 30 gelogde duiken. Een Advanced cursus kan ook aan boord worden gevolgd, mits vooraf gereserveerd.

Het hoefijzervormige rif van Shaab El Erg, met zijn bekende dolfijnenpopulatie, wordt ook bezocht op deze liveaboard, evenals het scheepskerkhof van Abu Nuhas. Hier liggen de wrakken van de Giannis D, Carnatic, Chrisoula K en Kimon M. Ze bieden allemaal interessante wrakduiken en een enorme overvloed aan vis. In de Straat van Gubal liggen andere wrakken, de Ulysses, Kingston, Carina en de Dunraven, die nu prachtig overgroeid zijn.

Daarnaast wordt er gedoken op de prachtige riffen ten noorden van Hurghada in de Straat van Gubal en in de Golf van Suez. Een ander hoogtepunt van de liveaboard zijn zeker duiken in het Ras Mohammed National Park. Hier kun je prachtig intacte riffen verwachten met een goede kans op grote vissen. Driftduiken op de weelderige drop-offs van Shark en Yolanda Reef zullen zeker een blijvende indruk achterlaten.

Op de Tiran-eilanden staan ​​meer spectaculaire driftduiken op het programma. Hier heb je zelfs een goede kans op hamerhaaien in de zomermaanden… maar zelfs buiten deze haaien bieden de riffen van Tiran een prachtige diversiteit aan soorten die ongeëvenaard is.

Deze liveaboard wordt afgerond met duiken op waarschijnlijk het beroemdste wrak in de Rode Zee: de SS Thistlegorm. De lading, bestaande uit munitie, motorfietsen, vrachtwagens, locomotieven en andere goederen, is vandaag de dag nog steeds te bewonderen.

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak

De perfecte bestemming voor duikers: beleef een onvergetelijke duikvakantie in Egypte!

Hou je van duiken? Dan is Egypte de perfecte bestemming voor jouw duikvakantie. Bij een duikvakantie naar Egypte staat duikers een veelvoud van exotische vissen, interessante onderwaterlandschappen en allerlei avonturen onder de wateroppervlakte te wachten. Als je nog geen duikvakantie naar Egypte hebt gemaakt, wacht dan niet langer. Onze gasten zijn overtuigd: een duikvakantie naar Egypte kan je niet vergelijken met andere vakanties. De onderwaterwereld van Egypte heeft een grote diversiteit die met weinig andere plaatsen in de wereld te vergelijken is.

Meerdere gebieden tijdens jouw duikvakantie naar Egypte ontdekken

Als je bij ons een duikvakantie naar Egypte boekt hoef je je niet vast te leggen op één bepaald gebied. Wij bieden talrijke, gevarieerde bestemmingen aan. Het land staat bekend dat het juist voor duikers een waar paradijs is.

Hoe dat komt? Vooral doordat er bij een duikvakantie naar Egypte een enorme biodiversiteit erop wacht om door jou ontdekt te worden. Op een duikvakantie naar Egypte zal je zien dat de koraalriffen van de Rode Zee nog in zeer goede staat zijn. Juist daarom is een duikvakantie naar Egypte absoluut de moeite waard.

Desalniettemin heeft het land niet alleen onderwater veel te bieden: mocht je tijdens de duikvakantie naar Egypte een keer geen zin hebben om te duiken dan kom je hier alsnog goed aan je trekken. Zowel bij het eten als bij de accommodatie kan je rekenen op de Egyptische gastvrijheid tijdens de duikvakantie naar Egypte. Overtuig jezelf!

Een duikvakantie in Egypte: levenslange herinneringen maken.

Een duikvakantie in Egypte is vooral voor iedereen die graag onvergetelijke herinneringen wil maken. Beleef samen met ons een geweldige tijd onder water terwijl je in een vreemde wereld vol kleur en exotische dieren duikt. Bij een duikvakantie naar Egypte kan je ook dieren zien die op andere plaatsen in de wereld niet meer, of bijna niet meer te zien zijn. Bovendien biedt een duikreis naar Egypte je de kans om de onderwaterwereld van dichtbij te beleven in plaats van op een Tv-scherm. Wanneer je ervoor kiest een duikreis naar Egypte te boeken dan beleef je daar dagen die je niet meer vergeet. Een vakantie aan de Rode Zee is dus absoluut de moeite waard.

Duikvakantie naar Egypte: het noorden, midden & zuiden ontdekken

Zoals op onze website snel duidelijk wordt, zijn de mogelijkheden bij een duikvakantie of liveaboard in Egypte vrijwel eindeloos voor onze gasten. Bij ons kan je een duikvakantie naar alle delen van Egypte boeken. Snak je naar kleurrijke koraalriffen en spannende wrakduiken. Dan is een liveaboard vanaf Sharm el Sheikh precies de juiste duikvakantie voor jou.

Ben je meer geïnteresseerd in haaien en andere grote vissen dan reis je het beste naar Marsa Alam in het zuiden van het land of stap in Hurghada aan boord van een liveaboard.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)