Skip links

Liveaboard Malpelo – Colombia

Het unieke duikgebied van Malpelo ligt in de open zee van de Grote Oceaan, ongeveer 500 km uit de kust van Colombia. Sinds 2006 staat deze klif, die steil uit de zee oprijst, op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bijna geen enkele andere duikplek geeft je de mogelijkheid om met zulke grote scholen haaien te duiken als hier. Ontmoetingen met hamerhaaien, Galapagos-haaien, zandtijgerhaaien en enorme scholen vissen zorgen voor een absoluut onvergetelijke duikervaring! De comfortabele Ferox Deluxe neemt je mee naar deze exclusieve duikplek.

Inclusief:

  • Luchthaventransfers in Cali
  • 2 overnachtingen in Cali incl. ontbijt
  • Transport van Cali naar Buenaventura
  • 10 overnachtingen aan boord van de Ferox
  • Volpension incl. niet-alcoholische drank
  • 6 dagen duiken bij Malpelo
  • National Park toeslagen

Reisduur: 12 dagen

Prijs: vanaf 4.795 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

Malpelo staat synoniem voor spectaculaire duiken met haaien! Enorme scholen hamerhaaien, Galapagos-haaien, Malpelo-zandtijgerhaaien, maar ook manta’s, dolfijnen, walvishaaien en grote visscholen zorgen voor unieke duikervaringen!

Malpelo is een vulkanisch rotsachtig eiland ongeveer 500 km voor de kust van Colombia. Door zijn onbeschutte, eenzame ligging trekt het indrukwekkend grote visscholen aan. De hoge voedselvoorraad trekt talloze pelagische roofdieren aan, dus je kunt op (bijna) elke duik haaien tegenkomen!

Sinds 2006 staat deze klif, die steil uit de zee oprijst, op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het verder onbewoonde eiland wordt beschermd tegen illegale visserij door Colombiaanse soldaten. Daarnaast mag het eiland alleen met toestemming bezocht worden. Door deze maatregelen is het aantal duikers sterk beperkt – een exclusief avontuur!

Aankomst is per internationale vlucht naar Cali, Colombia. Je wordt opgehaald op de luchthaven van Cali en naar een hotel in Cali gebracht (reistijd ongeveer 50 minuten). De volgende dag wordt je na het ontbijt naar de kustplaats Buenaventura gebracht (reistijd ca. 2,5 uur). Hier stap je aan boord van de Ferox Deluxe en begin je aan je liveaboard naar Malpelo.

De Ferox Deluxe, één van de eerste liveaboards die vanuit Colombia opereert, neemt je mee naar deze spectaculaire duikplek. Zes tweepersoons- en twee eenpersoonshutten bieden slechts plaats aan maximaal 12 gasten. Alle hutten hebben een eigen badkamer en airconditioning en zijn praktisch maar comfortabel ingericht. Bij de maaltijden worden drankjes geserveerd (alcoholische dranken tegen meerprijs). Daarnaast zijn er rond de klok water, thee en koffie beschikbaar. Tussen de hoofdmaaltijden worden snacks aangeboden. Je kunt ook ontspannen op het zonnedek en jouw indrukwekkende duikervaringen delen.

Op de Ferox Deluxe en op de excursies naar de duikplekken wordt veel belang gehecht aan veiligheid, daarom beschikt het schip over de modernste veiligheidsuitrusting. Je wordt naar de duikplekken gebracht in twee gemotoriseerde opblaasbare boten. Rond Malpelo duik je tot drie keer per dag in twee kleine groepen, die worden begeleid door ervaren duikgidsen die het gebied goed kennen. Huurmateriaal is op aanvraag beschikbaar.

Een liveaboard naar Malpelo is ongetwijfeld één van de grootste en onvergetelijke duikavonturen!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Liveaboards van Duikvakantie & Meer

Liveaboards – jouw duikreis naar de mooiste duikbestemmingen ter wereld

De onderwaterwereld fascineert je en je doet niets liever dan duiken om de prachtige flora en fauna onderwater te verkennen? Dan zul je versteld staan ​​van onze liveaboards en met volle teugen genieten van je duikvakantie. Reis over de zee op moderne en comfortabele liveaboards en maak kennis met de mooiste duikplekken ter wereld. Tussen de duiken door kunt je aan boord ontspannen en nieuwe energie opdoen voor de volgende duik. Een liveaboard biedt voordelen voor avonturiers die tijdens hun vakantie niet één keer willen duiken, maar duiken als het middelpunt van hun reis willen ervaren. Ontdek afgelegen gebieden, laat je betoveren door echte insidertips en verheug je op kortere overstaptijden, want met liveaboards overnacht je direct aan boord en hoef je dus geen lange afstanden af ​​te leggen.

Duikvakantie & Meer: Liveaboards in één oogopslag

In de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan, de Rode Zee of in de Indische Oceaan zijn de onderwaterwerelden bijzonder kleurrijk en fascinerend. Op een liveaboard in de Caribische Zee, in Zuidoost-Azië of in de Grote Oceaan word je een ontdekker en zie je een prachtig onderwaterpanorama dat je alleen in documentaires hebt gezien. Wij adviseren je graag en helpen je bij het kiezen van de liveaboard die het beste bij jouw past. Wij bieden liveaboards aan voor elk duikniveau. Je kunt een liveaboard boeken voor beginners, een liveaboard met enige duikervaring of een gevorderden tour met jarenlange duikervaring. Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Onze ervaring en kennis is de basis voor een ontspannen liveaboard die past bij jouw duikervaring. Deel je ervaringen met ons en kijk uit naar tips die jouw duikvakantie onvergetelijk en adembenemend zullen maken.

Onze professionele partners zorgen voor een onvergetelijke liveaboard

Bij ons kun je vertrouwen op competente, zeer professionele en ervaren partners. Wij selecteren de samenwerking met de grootste zorg en met een focus op jouw veiligheid op de liveaboards. Moderne uitrusting op de comfortabele schepen, een ervaren bemanning en een perfecte veiligheidsuitrusting zijn essentiële criteria voor de selectie van onze partners. Bij ons boek je liveaboards die een verantwoorde behandeling van de riffen en hun dierlijke en plantaardige bewoners garanderen. Wij verzekeren je dat de liveaboard een onvergetelijke ervaring zal zijn. Met jouw voorkeur en ervaring, helpen wij je graag als ervaren en gepassioneerde adviseurs, zodat je de juiste beslissing neemt en de bestemming en de moeilijkheidsgraad van het duiken kiest.Meer weten over onze samenwerkingspartners in het land van bestemming? Ook op dit punt adviseren wij je graag! We hebben ons bewust gefocust op liveaboards waarbij je overnacht aan boord en je duikvakantie op zee doorbrengt. Wil je de liveaboard combineren met een langer verblijf in het land van bestemming? Informeer dan naar onze mogelijkheden voor gecombineerde reizen.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)