Skip links

Liveaboard Oman

Aan boord van de Oman Explorer worden afhankelijk van het seizoen de meest spectaculaire en beste duikgebieden van Oman bezocht.

Naast een Mastercabine biedt deze moderne liveaboard 10 moderne en comfortabele tweepersoonshutten voor maximaal 22 duikers aan.

Inclusief:

  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen op de Oman Explorer
  • 2-persoonshut
  • Volpension
  • Drinkwater, thee en koffie
  • 3-4 duiken per duikdag, incl. gids, lucht en lood

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 1.450 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

De “Oman Explorer” liveaboard ” biedt 10 dubbele hutten en een Mastercabine aan. Alle hutten zijn uitgerust met moderne airconditioning, leeslampjes en oplaadstations. Elke hut heeft een eigen badkamer met een douchecabine. De tweepersoonshutten hebben 2 eenpersoonsbedden, terwijl de Mastercabine van 20 m² een kingsize tweepersoonsbed heeft en naast de uitrusting van de standaardhutten, een minibar, tv met ongeveer 100 films in het Duits/Engels, 2 fauteuils en ramen aan beide zijden met uitzicht op zee!

De liveaboard-tours lopen meestal van zaterdag tot zaterdag. Natuurlijk kun je hier ook de vakantie verlengen. Deel jouw wensen met ons!

De duikgebieden van Oman zijn bijna ongerept en nauwelijks verkend. Daarom kun je van alles verwachten: naast geweldige riffen, ontmoetingen met groupers, walvishaaien, manta’s en co! Er zijn dagelijks 3-4 duiken, inclusief nachtduiken, uitgezonderd op de aankomst- en vertrekdag.

Het zuiden van het land stelt zich maar langzaam open voor het toerisme. Uiteraard stellen alle lokale partners alles in het werk om de reis soepel te laten verlopen. Verwacht echter geen perfectie. Deze regio is bijzonder geschikt voor avontuurlijke duikers!

Er zijn verschillende routes afhankelijk van het seizoen:

Het beste van Muscat:

Je gaat vanuit Sifah richting de Daymnaniyat-eilanden via de hoogtepunten van het Al Munassir-wrak, de Fahal-eilanden en Kuriyat! De Oman Explorer staat voortdurend in contact met de lokale partnerduikcentra van Extra Divers en wordt door hen geïnformeerd over waarnemingen van walvishaaien. Dit vergroot de kans op ontmoetingen met deze indrukwekkende reuzen!

Van Muscat naar Mirbat:

De Oman Explorer biedt de gasten bij deze route een goede kijk op de diversiteit van het Sultanaat Oman. De tour begint met het verkennen van de geweldige duikplekken van de regio Muscat (Al Munassir Wreck, Fahal Islands en Kuriyat). Daarna ga je zuidwaarts langs de kust: in 10 dagen worden hier bij elke tour nieuwe, spannende duikplekken ontdekt! De tour eindigt met prachtige duiken bij de beroemde Halaniyat-eilanden: bultruggen, manta’s en dolfijnen zijn hier niet ongewoon. Ook voor de kust van Mirbat, de laatste stop op deze tour, liggen prachtige, oude wrakken en is er een enorme overvloed aan vis, wat Oman tot een unieke duikbestemming maakt.

Halaniyat-eilanden:

Gelegen in het zuiden van Oman, bieden de Halaniyat-eilanden één van de meest diverse duikgebieden van het land! Gelegen op dezelfde breedtegraad als de Malediven, vertonen de eilanden een buitengewone biodiversiteit en een ongelooflijke overvloed aan vissen! Bultruggen, manta’s, groepen dolfijnen: met een beetje geluk bieden de Halaniyats alles wat een duiker zich maar kan wensen! Enorme scholen vissen en prachtige wrakken maken de ervaring op de Oman Explorer compleet!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Liveaboards van Duikvakantie & Meer

Liveaboards – jouw duikreis naar de mooiste duikbestemmingen ter wereld

De onderwaterwereld fascineert je en je doet niets liever dan duiken om de prachtige flora en fauna onderwater te verkennen? Dan zul je versteld staan ​​van onze liveaboards en met volle teugen genieten van je duikvakantie. Reis over de zee op moderne en comfortabele liveaboards en maak kennis met de mooiste duikplekken ter wereld. Tussen de duiken door kunt je aan boord ontspannen en nieuwe energie opdoen voor de volgende duik. Een liveaboard biedt voordelen voor avonturiers die tijdens hun vakantie niet één keer willen duiken, maar duiken als het middelpunt van hun reis willen ervaren. Ontdek afgelegen gebieden, laat je betoveren door echte insidertips en verheug je op kortere overstaptijden, want met liveaboards overnacht je direct aan boord en hoef je dus geen lange afstanden af ​​te leggen.

Duikvakantie & Meer: Liveaboards in één oogopslag

In de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan, de Rode Zee of in de Indische Oceaan zijn de onderwaterwerelden bijzonder kleurrijk en fascinerend. Op een liveaboard in de Caribische Zee, in Zuidoost-Azië of in de Grote Oceaan word je een ontdekker en zie je een prachtig onderwaterpanorama dat je alleen in documentaires hebt gezien. Wij adviseren je graag en helpen je bij het kiezen van de liveaboard die het beste bij jouw past. Wij bieden liveaboards aan voor elk duikniveau. Je kunt een liveaboard boeken voor beginners, een liveaboard met enige duikervaring of een gevorderden tour met jarenlange duikervaring. Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Onze ervaring en kennis is de basis voor een ontspannen liveaboard die past bij jouw duikervaring. Deel je ervaringen met ons en kijk uit naar tips die jouw duikvakantie onvergetelijk en adembenemend zullen maken.

Onze professionele partners zorgen voor een onvergetelijke liveaboard

Bij ons kun je vertrouwen op competente, zeer professionele en ervaren partners. Wij selecteren de samenwerking met de grootste zorg en met een focus op jouw veiligheid op de liveaboards. Moderne uitrusting op de comfortabele schepen, een ervaren bemanning en een perfecte veiligheidsuitrusting zijn essentiële criteria voor de selectie van onze partners. Bij ons boek je liveaboards die een verantwoorde behandeling van de riffen en hun dierlijke en plantaardige bewoners garanderen. Wij verzekeren je dat de liveaboard een onvergetelijke ervaring zal zijn. Met jouw voorkeur en ervaring, helpen wij je graag als ervaren en gepassioneerde adviseurs, zodat je de juiste beslissing neemt en de bestemming en de moeilijkheidsgraad van het duiken kiest. Meer weten over onze samenwerkingspartners in het land van bestemming? Ook op dit punt adviseren wij je graag! We hebben ons bewust gefocust op liveaboards waarbij je overnacht aan boord en je duikvakantie op zee doorbrengt. Wil je de liveaboard combineren met een langer verblijf in het land van bestemming? Informeer dan naar onze mogelijkheden voor gecombineerde reizen.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)