Skip links

Liveaboard Truk Lagoon – Chuuk

De Chuuk Lagoon is de thuisbasis van wat misschien wel het meest spectaculaire scheepskerkhof ter wereld is. In de Chuuk (voorheen Truk) Lagoon liggen meer dan 60 wrakken van allerlei soorten: koopvaardij- en oorlogsschepen, meer dan 250 vernielde vliegtuigen en een onderzeeër – allemaal met intacte lading en tegenwoordig kleurrijke koraalgroei.

Geweldige duikomstandigheden en gevarieerde wrakken maken een liveaboard in de Chuuk Lagoon tot een onvergetelijke ervaring. Naast de wrakken herbergt de Chuuk Lagoon ook talloze diersoorten en staat het bekend om zijn koraaldiversiteit.

Inclusief:

  • Luchthaven transfers
  • 7 overnachtingen aan boord van de M/Y Pacific Master
  • 2-persoonhut
  • Volpension incl. softdrinks, water, thee en koffie
  • 4 duiken per duikdag
  • Alle duiken incl. lucht en lood

Reisduur: 1 week

Prijs: vanaf 2.295 euro per persoon*

Offerte aanvragen

Reisbeschrijving:

De Truk of Chuuk Lagoon is zonder twijfel één van de beste wrakduikgebieden ter wereld. Deze absolute droombestemming is geschikt voor zowel beginners als gevorderde duikers. Er zijn wrakken op elke diepte en veel bieden een interessante lading zoals tanks, vrachtwagens, kanonnen of vliegtuigonderdelen en zijn nu begroeid met kleurrijke zachte koralen.

De Amerikaanse marine bracht hier in 1944 bijna 60 Japanse schepen en 250 vliegtuigen tot zinken in de zogenaamde Operatie Hailstone. In totaal zijn er tot op heden 38 kleinere en grotere scheepswrakken geregistreerd. De meeste hiervan zijn vrachtschepen, tankers en onderscheppingsjagers. Maar er zijn ook een onderzeeër en een torpedobootjager tussen de wrakken.

Het zicht in de lagune is meestal erg goed en er zijn nauwelijks stromingen. Ideale duikomstandigheden! Sommige wrakken zijn zelfs tijdens het snorkelen te bezoeken. Voor de diepere wrakken is ervaring en een goede gids vereist.

De reis vindt meestal plaats via een tussenstop op de Filipijnen. Regelmatige vluchten gaan via Guam naar Chuuk. Ook hier zijn uitbreidingen en combinaties mogelijk – laat ons jouw wensen weten!

De M/Y Pacific Master maakt indruk met de hoogste standaard op het gebied van comfort en professionaliteit. Ervaren gidsen en een behulpzame bemanning zullen jouw duikvakantie in Micronesië onvergetelijk maken! De luxe M/Y Pacific Master neemt je mee naar de mooiste duikplekken van Chuuk. Ontspan aan boord en geniet van het unieke duikgebied van de Truk Lagoon!

 

* genoemde prijs is een vanaf prijs gebaseerd op het laagseizoen o.b.v. een 2-persoons boeking en excl. de vlucht

Telefoonafspraak
Liveaboards van Duikvakantie & Meer

Liveaboards – jouw duikreis naar de mooiste duikbestemmingen ter wereld

De onderwaterwereld fascineert je en je doet niets liever dan duiken om de prachtige flora en fauna onderwater te verkennen? Dan zul je versteld staan ​​van onze liveaboards en met volle teugen genieten van je duikvakantie. Reis over de zee op moderne en comfortabele liveaboards en maak kennis met de mooiste duikplekken ter wereld. Tussen de duiken door kunt je aan boord ontspannen en nieuwe energie opdoen voor de volgende duik. Een liveaboard biedt voordelen voor avonturiers die tijdens hun vakantie niet één keer willen duiken, maar duiken als het middelpunt van hun reis willen ervaren. Ontdek afgelegen gebieden, laat je betoveren door echte insidertips en verheug je op kortere overstaptijden, want met liveaboards overnacht je direct aan boord en hoef je dus geen lange afstanden af ​​te leggen.

Duikvakantie & Meer: Liveaboards in één oogopslag

In de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan, de Rode Zee of in de Indische Oceaan zijn de onderwaterwerelden bijzonder kleurrijk en fascinerend. Op een liveaboard in de Caribische Zee, in Zuidoost-Azië of in de Grote Oceaan word je een ontdekker en zie je een prachtig onderwaterpanorama dat je alleen in documentaires hebt gezien. Wij adviseren je graag en helpen je bij het kiezen van de liveaboard die het beste bij jouw past. Wij bieden liveaboards aan voor elk duikniveau. Je kunt een liveaboard boeken voor beginners, een liveaboard met enige duikervaring of een gevorderden tour met jarenlange duikervaring. Heb je vragen, neem dan contact met ons op. Onze ervaring en kennis is de basis voor een ontspannen liveaboard die past bij jouw duikervaring. Deel je ervaringen met ons en kijk uit naar tips die jouw duikvakantie onvergetelijk en adembenemend zullen maken.

Onze professionele partners zorgen voor een onvergetelijke liveaboard

Bij ons kun je vertrouwen op competente, zeer professionele en ervaren partners. Wij selecteren de samenwerking met de grootste zorg en met een focus op jouw veiligheid op de liveaboards. Moderne uitrusting op de comfortabele schepen, een ervaren bemanning en een perfecte veiligheidsuitrusting zijn essentiële criteria voor de selectie van onze partners. Bij ons boek je liveaboards die een verantwoorde behandeling van de riffen en hun dierlijke en plantaardige bewoners garanderen. Wij verzekeren je dat de liveaboard een onvergetelijke ervaring zal zijn. Met jouw voorkeur en ervaring, helpen wij je graag als ervaren en gepassioneerde adviseurs, zodat je de juiste beslissing neemt en de bestemming en de moeilijkheidsgraad van het duiken kiest.Meer weten over onze samenwerkingspartners in het land van bestemming? Ook op dit punt adviseren wij je graag! We hebben ons bewust gefocust op liveaboards waarbij je overnacht aan boord en je duikvakantie op zee doorbrengt. Wil je de liveaboard combineren met een langer verblijf in het land van bestemming? Informeer dan naar onze mogelijkheden voor gecombineerde reizen.

Vertrekdatum(Vereist)
Retourdatum(Vereist)
(Vereist)