Skip links

Madagaskar

Hoewel Madagaskar het op drie na grootste eiland ter wereld is en slechts 400 km uit de kust van het vasteland van Afrika ligt, is het nog steeds een grotendeels onontdekt stukje aarde. Het Malagassische terrein varieert van tropische regenwouden en prachtige stranden tot de centrale hooglandplateaus en het woestijnachtige zuiden. Dansende lemuren, weggetjes met gigantische baobabs, spectaculaire vogels, luxe strandresorts en een ongelooflijk gastvrije bevolking zijn slechts enkele van de dingen die je kunt verwachten op jouw duikvakantie in Madagaskar.

Door de lange geïsoleerde ontwikkeling van het eiland heeft zich op Madagaskar een unieke natuur gevormd. Hier komen talloze dier- en plantensoorten voor die nergens anders op aarde voorkomen. Dit plus de grote biodiversiteit en de diverse ecosystemen maken Madagaskar tot een van ‘s werelds meest diverse landen. Natuurbescherming wordt als nationaal doel gesteld en de oppervlakte van de beschermde natuurgebieden wordt volgens een regeringsplan verdrievoudigd.

Madagaskar heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 25°C en het water is het hele jaar door warm met 25°C tot 29°C.

Tijdens het duiken en snorkelen vind je een ongekende diversiteit op enkele van de meest ongerepte riffen ter wereld. De meeste bevinden zich in het noorden van het eiland. Hier werken duikcentra en lokale vissers samen om het milieu te beschermen en tegelijkertijd duurzaam toerisme te promoten. Bekijk zeeschildpadden, manta’s en walvishaaien in de diverse en unieke duikgebieden van Madagaskar. Een bijzonder hoogtepunt zijn de bultruggen, die van juni tot september de wateren in het noorden van Madagaskar bezoeken.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Antananarivo
  • Talen: Malagassisch, Frans
  • Valuta: ariary
  • Tijdsverschil: + 2 uur
  • Reistijd: april – december

Onze aanbevelingen voor Madagaskar:

Onze bestemmingen in Madagaskar:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie