Skip links

Mauritius

Het eiland Mauritius, het “juweel van de Indische Oceaan”, ligt zo’n 870km ten oosten van Madagaskar en een beetje zuidelijk van de evenaar. Lange zandstranden, helder water, een ligstoel onder de palmbomen, warme zonnestralen en spectaculaire zonsondergangen maken het wel heel gemakkelijk om te ontspannen en te genieten.

Naast de tropische droomstranden biedt het eiland de mogelijkheid om de traditionele suikerrietoogst in natuurparken te bekijken of vanaf een heuvel te genieten van het indrukwekkende uitzicht over het eiland en de oceaan.

Het hele jaar door heerst er een warm klimaat en dit gecombineerd met de aangename watertemperatuur zorgen voor perfecte duikomstandigheden. In de Mauritiaanse winter (juni tot oktober) heeft het eiland een gemiddelde temperatuur van rond de 25°C en is het relatief droog.

De grote aantrekkingskracht voor elke duiker ligt in het Mauritiaanse koraalrif, dat 160 km lang is en bijna het hele eiland omringt. Je ziet hier grotten, wrakken, kleurrijke vissen en koralen, grote vissen zoals barracuda’s, tonijnen en makrelen. Ook murenes, steenvissen en koraalduivels of zelfs schildpadden en dolfijnen maken van elke duik een belevenis.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Port Louis
  • Talen: Frans, Creools, Engels
  • Valuta: Mauritiaanse roepie
  • Tijdsverschil: + 3 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Mauritius:

Onze bestemmingen in Mauritius:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie