Skip links

Réunion

Het eiland Réunion ligt in de Indische Oceaan op ongeveer 700km ten oosten van Madagaskar en maakt een geweldige indruk met een adembenemend landschap en een zeer rijke cultuur. Hoewel het eiland geen apart land is maar een Frans overzees departement, vermengen zich hier culturen van Afrikaans tot Malagassisch tot Indiaas.

Réunion staat bekend om steile bergen, diepe valleien, tropische regenwouden en fabelachtige stranden met fantastische koraalriffen. Daarom is het eiland hartstikke geschikt voor wandeltochten, mountainbiketochten, ontdekkingstochten met de huurauto en natuurlijk duiktrips. Het symbool van het eiland is de Piton de la Fournaise, een actieve vulkaan van meer dan 2.600m hoog. Rond 40% van de oppervlakte van het eiland staat sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst en wordt daarom beschermd.

Het klimaat op Réunion is tropisch en de zomers zijn vochtig, het regenseizoen loopt van november tot april. Aan de oostkust valt veel regen maar de westkust heeft daarentegen op sommige delen zelfs een steppeklimaat. De gemiddelde temperatuur aan de kust ligt in de zomer (december tot maart) rond de 30°C en in de winter rond de 20°C. De watertemperatuur is het hele jaar door warm met 23°C in de winter en tot wel 27°C in de zomer.

Het koraalrif van La Réunion strekt zich uit over 25 km en in de unieke topografie kan je de vulkanische oorsprong van de regio herkennen. Papegaaivissen, makrelen, barracuda’s, anemoonvissen en murenes zorgen voor afwisseling tijdens de fascinerende duiken. Dolfijnen en schildpadden zijn het hele jaar door te spotten en zwemmen vaak met de boten mee. Met een beetje geluk heb je kans haaien of bultruggen in de wateren rond het eiland te spotten.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Saint-Denis
  • Talen: Kreolisch, Frans
  • Valuta: euro
  • Tijdsverschil: + 2 uur
  • Reistijd: mei – november

Onze aanbevelingen voor Réunion:

Onze bestemmingen in Réunion:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie