Skip links

De Bahama’s

De Bahama’s zijn een eilandstaat in de Atlantische Oceaan en bestaan ​​uit ongeveer 700 eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. De eilandengroep ligt in een noord-zuid oriëntatie, ongeveer op de hoogte van Florida en Cuba. De bekendste eilanden zijn het meest noordelijke eiland Grand Bahama, het eiland met de meeste inwoners New Providence en Paradise Island.

Ondanks het formaat van de eilanden is het klimaat vrijwel overal tropisch, dus het hele jaar door warm (van ca. 24°C in de winter tot iets boven de 30°C in de zomer) en licht vochtig. Door de Golfstroom is ook de watertemperatuur het hele jaar door aangenaam warm.

Fabelachtige caribische witte zandstranden, turkoois kristalhelder water, palmbomen, mangrovemoerassen en het Andros Barrier Reef, het derde grootste rif ter wereld, zorgen voor een gevarieerde duikvakantie op de Bahama’s. Op het eiland Big Mayor Cay kan je een unieke ervaring beleven, namelijk zwemmende varkens. Op het zogenaamde “Pig Beach” zijn er talloze tamme varkens die met je mee komen in het water of poseren voor onvergetelijke foto’s op het strand.

De Bahama’s staan ​​bij duikers vooral bekend om de spectaculaire haaienduiken. Maar ook steile wanden, grotten, wrakken, blue holes en kleurrijke koraalriffen doen je verbazen. Vanwege het heldere en warme water bieden de wateren van de Bahama’s het hele jaar door goede duikomstandigheden maar van juni tot november is het orkaanseizoen.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Nassau
  • Talen: Engels, Creools
  • Valuta: Bahamaanse dollar
  • Tijdsverschil: -6 uur
  • Reistijd: december – mei

Onze aanbevelingen voor de Bahama’s:

Onze bestemmingen op De Bahama’s:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie