Skip links

Colombia

Malpelo is een vulkanisch eilandje in het oosten van de Grote Oceaan en behoort tot Colombia; het ligt toch nog ongeveer 500 km van het vasteland. Het kale en steile rotseiland is slechts op enkele plaatsen begroeid met gras en varens. Malpelo staat sinds 2006 op de werelderfgoedlijst van UNESCO en de bescherming ervan wordt ook verzekerd door de Colombiaanse soldaten die op het eiland zijn gestationeerd.

Het klimaat op Malpelo is het hele jaar door tropisch en vochtig met temperaturen tussen de 25°C en 35°C en watertemperaturen van 24°C tot 27°C. Afhankelijk van het weer en stroming varieert het zicht rond Malpelo tussen 15m en 35m.

Malpelo is de thuisbasis van duizenden zeevogels, talloze soorten krabben, enkele hagedissen en kleinere varanen. De onderwaterwereld rond de kliffen die steil oprijzen vanuit de diepte van de Stille Oceaan imponeert met de ongelooflijke overvloed aan vis. Het is een van de beste plekken ter wereld om grote vissen te zien. Tijdens de duiken kunnen enorme scholen hamerhaaien, zandtijgerhaaien, zijdehaaien en galapagoshaaien worden gezien. Enorme scholen vissen, manta’s, walvishaaien en murenes zorgen voor onvergetelijke duikervaringen. Malpelo biedt zeker een van de grootste duikavonturen ter wereld, met een beetje geluk spot je misschien zelfs zwaardvissen en bultruggen tijdens je liveaboard.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Bogota
  • Taal: Spaans
  • Valuta: Colombiaanse peso
  • Tijdsverschil: – 7 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Colombia:

Onze bestemmingen in Colombia:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie