Skip links

Jordanië

Het koninkrijk Jordanië ligt in het noordwesten van het Arabische schiereiland. Doordat een groot deel van het land bestaat uit woestijn heeft het grootste deel van Jordanië een continentaal woestijnklimaat, terwijl in het noordwesten een mediterraan klimaat heerst. Uniek is het laagste punt op land ter wereld dat 425m onder zeeniveau ligt bij de Dode Zee.

Door de verschillende klimaten variëren ook de flora en fauna sterk. De typische woestijngebieden zijn net zo fascinerend als de Dode Zee of de smalle baai aan de Rode Zee. Zeer boeiend is ook de culturele diversiteit met oude monumenten en talrijke archeologische opgravingen. De ruïnes van Petra, de “roze stad”, imponeren met graven, tempels en andere bouwwerken die zijn uitgehouwen uit het rode zandsteen. Dit unieke culturele monument staat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De kustlijn van Jordanië aan de Rode Zee is slechts 27km lang maar maakt indruk met prachtige zandstranden en gevarieerde riffen. Sinds de jaren negentig staan de riffen voor de Jordaanse kust onder natuurbescherming en zijn er nieuwe kunstmatige riffen gemaakt. Laat je inspireren door de kleurrijke harde en zachte koralen met talrijke vissen en misschien zie je wel een van de adelaar of pijlstaartroggen tijdens het wrakduiken. Jordanië is per vliegtuig in slechts vier uur te bereiken en biedt een heerlijk divers duikgebied aan in de Rode Zee.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Amman
  • Taal: Arabisch
  • Valuta: Jordaanse dinar
  • Tijdsverschil: + 1 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Jordanië:

Onze bestemmingen in Jordanië:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie