Skip links

Mexico

Mexico is een zeer veelzijdig land met tal van fascinerende bezienswaardigheden. Het wordt gekenmerkt door de twee totaal verschillende kusten aan de kant van de Stille Oceaan en aan de kant van de Caribische Zee. De kant van de Stille Oceaan is vooral bekend vanwege vakantieoorden als Acapulco en Puerto Vallarta, terwijl de Caribische kust met het beroemde schiereiland Yucatán rustiger water en heerlijk witte zandstranden biedt. Mexico is natuurlijk ook intrigerend vanwege het rijke culturele erfgoed. Bezoek de oude Azteekse ruïnes of de beroemde Maya-ruïnes van het Centraal Mexico, pittoreske koloniale steden zoals de enorme en levendige metropool Mexico-Stad.

Mexico is een klimatologisch divers land met een subtropisch, alpine- en woestijnklimaat. De beste reistijd hangt dus compleet af van jouw specifieke vakantiewensen.

Baja California biedt zeer gevarieerde duikervaringen. De Golf van Californië, oftewel de Zee van Cortez, biedt met zijn ruige eilanden die omgeven zijn door adembenemende zandstranden, een van de meest rijke wateren ter wereld. Hier kan je enorme scholen hamerhaaien, manta’s of zeehondenkolonies zien. Van december tot maart heb je zelfs de kans om orka’s en bultruggen te spotten.

Voor de oostkust van Yucatán ligt het op een na grootste koraalrif ter wereld en een van de mooiste duikgebieden in het Caribisch gebied. De weelderige en kleurrijke flora en fauna van het rif en de talrijke wrakken, van Spaanse galeien tot piratenschepen, maken van elke duik een onvergetelijk avontuur. Een absoluut hoogtepunt op Yucatán zijn de grotduiken. Er zijn geen bovengrondse rivieren op het schiereiland te vinden, maar hier is ‘s werelds grootste ondergrondse grotten- en rivierensysteem. Toegang tot dit grottenstelsel wordt geboden door de zogenaamde cenotes, gaten in de kalkstenen bodem die zijn gevuld met zoet water.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Mexico-Stad
  • Talen: Spaans, inheemse talen
  • Valuta: peso
  • Tijdsverschil: – 7 uur
  • Reistijd: november – mei

Onze aanbevelingen voor Mexico:

Onze bestemmingen in Mexico:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie