Skip links

Mozambique

Mozambique ligt in het Zuidoosten van Afrika en heeft een 2.800km lange kustlijn aan de Indische Oceaan. Het land heeft een turbulent verleden, Mozambique was vroeger een belangrijke handelshaven van de Arabieren voor goud, ivoor en slaven. De voormalige Portugese kolonie werd in 1975 onafhankelijk, maar er kwam pas in 1992 vrede na het einde van een 15-jarige burgeroorlog. Mozambique is nu een opkomende reisbestemming dankzij een periode van aanhoudende stabiliteit sinds het einde van de burgeroorlog.

Lange, ongerepte kuststroken met prachtige palmstranden, helder water, de prachtige eilanden van de Bazaruto-archipel in het zuiden en de Quirimbas-archipel in het noorden, zorgen voor geweldige vakantieherinneringen. Natuurlijk is Mozambique ook ideaal voor een safari naar de “Big Five” van Afrika. Ervaar het avontuur van de Afrikaanse wildernis van dichtbij!

Er zijn veel plaatsen van historisch en cultureel belang in de hoofdstad Maputo. Maputo staat bekend om zijn koloniale charme, talrijke straatcafés en mooie architectuur. Veel restaurants zijn gespecialiseerd in zeevruchten, waar Mozambique dan ook bekend om staat.

Mozambique heeft een savanneklimaat met een regen en een droog seizoen. Het regenseizoen loopt van november tot april, echter blijft het hele jaar door de gemiddelde dagtemperatuur tussen de 25°C en 30°C. De watertemperatuur is ook het hele jaar door aangenaam warm en ideaal om in te duiken en zwemmen.

Mozambique heeft nu verschillende mariene nationale parken in de Indische Oceaan. In de wateren rond Tofo, een klein stadje in het zuidoosten van Mozambique, wachten unieke en adembenemende duikervaringen op je. Je kunt hier namelijk duiken en snorkelen met walvishaaien, dolfijnen, manta’s en schildpadden. Van juni tot oktober kan je voor de kust van Tofo zelfs bultruggen spotten.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Maputo
  • Talen: Portugees, Kisuaheli
  • Valuta: metical
  • Tijdsverschil: + 1 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Mozambique:

Onze bestemmingen in Mozambique:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie