Skip links

Palau

De kleine Republiek Palau is een eilandengroep in de Stille Oceaan, het ligt ongeveer in het midden tussen de Filippijnen en Papoea-Nieuw-Guinea. De ca. 20.000 inwoners van Palau wonen op slechts elf van de 350 eilanden, waarvan de meeste slechts enkele meters boven de zeespiegel uitkomen.

Palau heeft een tropisch klimaat, het is altijd warm en vochtig weer met een gemiddelde temperatuur rond de 30°C en er is geen specifiek regenseizoen. Het water is ook het hele jaar door tropisch warm met temperaturen tussen 27°C en 29°C.

Veel van de eilanden zijn beschermd, waardoor sommige eilanden zelfs verboden te betreden zijn. In 2003 ondertekende de toenmalige president een wet ter bescherming van haaien in de wateren rond Palau, daarmee werd het eerste haaienreservaat ter wereld gecreëerd.

Palau biedt duiken van wereldklasse met een adembenemend onderwaterleven. De wereldberoemde Blue Holes zijn net zo ongelooflijk als de spectaculair wrakduiken. Met meer dan 1.500 vissoorten en 700 soorten koraal en anemonen, is de biodiversiteit hier ongeëvenaard en wordt het zorgvuldig beschermd door de Koror State Rangers. In de wateren van Palau kan je zeldzame en bedreigde diersoorten zien zoals doejongs (dugongs), reuzenmosselen en zoutwaterkrokodillen. Op een goede dag heb je de kans om tijdens één enkele duik meer pelagische roofdieren en scholen grote vissen te zien dan waar ook ter wereld.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Ngerulmud
  • Talen: Engels, Palaus
  • Valuta: Amerikaanse dollar
  • Tijdsverschil: + 12 uur
  • Reistijd: gehele jaar

Onze aanbevelingen voor Palau:

Onze bestemmingen in Palau:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie