Skip links

Tanzania

Tanzania ligt in het oosten van Afrika en is ideaal voor een combinatie van safari- en duikvakanties. Aan de ene kant kan je in het land een groot aantal van de typische safaridieren zoals de “Big Five” in gebieden als de Serengeti en de Ngorongoro-krater. Aan de andere kant zijn er prachtige duikgebieden rond de spice islands (Zanzibar, Pemba en Mafia) en voor de kust van het vasteland.

Tanzania staat bekend om de natuurlijke rijkdom en het gevarieerde landschap. Kilometers ongerepte kustlijn met prachtige zandstranden worden afgewisseld met kustvlaktes met tropische vegetatie (deels met mangrovemoerassen) en savannegebieden. De Kibo, de hoogste berg van Afrika met 5895m, ligt in het beroemde Kilimanjaro-massief en is een van de hoogtepunten van Tanzania. Beleef het pure Afrikaanse gevoel tijdens een safari in een van de vele natuurgebieden. De bekende acacia’s en baobabs domineren het landschap van de savanne en zorgen voor romantische zonsondergangen. Ook kan je de “Big Five” – ​​olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn – van dichtbij meemaken.

Het tropische klimaat zorgt het hele jaar door voor aangenaam warme lucht- en watertemperaturen en het heldere water maken Tanzania, en de eilanden voor de kust, tot een ideale duikbestemming.

Voor de kust van Tanzania liggen drie eilanden: Zanzibar, Pemba en Mafia. De zogenaamde spice islands imponeren met diverse en bijna ongerepte koraalriffen en een overvloed aan vissen. Je kunt van oktober tot februari ook walvishaaien spotten rond het tropische Mafia island.

Let op de visumvoorwaarden en toelatingseisen, evenals gezondheidsvoorschriften en aanbevelingen!

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Weersinformatie

GGD informatie

  • Hoofdstad: Dodoma
  • Taal: Swahili
  • Valuta: Tanzaniaanse shilling
  • Tijdsverschil: + 2 uur
  • Reistijd: juni – maart

Onze aanbevelingen voor Tanzania:

Onze bestemmingen in Tanzania:

Klik op de gewenste bestemming voor meer informatie